Hallo zomer 2022

Het circusseizoen zit er nog maar net op, en daar is de zomer al met weer heel wat circus op het programma. Neem je agenda er alvast bij, want hieronder schotelen we je onze zomerplanning voor 😉.

© Sarah Vanheuverzwijn

☀️ Circuskampen (volzet)

Tussen 4 juli en 26 augustus zijn circuskampen al wat de klok slaat. De kinderen maken kennis met de meest uiteenlopende circustechnieken: ton- of ballopen, jongleren, hangen aan de trapeze en nog veel meer. Na een drukke circusvoormiddag doen ze het iets rustiger aan in de namiddag met tijd voor knutselen, verhalen of theater. Onze circusdocenten hebben er alvast veel zin in!

☀️ Café Dansant ★ zondag 10 juli

Congé Dansant is een gratis buurtfeest in de Brugse Poort waar fanfare, kermis en folklore centraal staan. Wij voorzien een circusworkshop voor kids, dus circusfun gegarandeerd! Het volledige programma en meer info vind je hier.

☀️ Planeet Sierk ★ 15-20 juli

Affiche Planeet Sierk

Tijdens de Gentse Feesten creëeren we, in samenwerking met Miramiro, een eigen wereld in het Coyendanspark waar iedereen welkom is en waar elk uitzonderlijk talent georkestreerd wordt. Planeet Sierk verwent je met een cabaret voor de hele familie met straffe circusacts onder begeleiding van een live band. Test ook zelf je circusaanleg tijdens de gratis circusworkshops. Fun verzekerd! Naast het programma in het Coyendanspark slaan Circusplaneet en Miramiro de handen in elkaar om het feestgedruis naar de Gentse wijken Malem en Nieuw Gent te brengen.

📅 Save the dates!

15 juli 2022: Planeet Sierk Wijkt Uit naar Malem (Circuskerk – Oud-Strijderslaan 1)
🥤 Onze circusfoyer gaat open om 17u, programma start om 18u.
16-19 juli 2022: Planeet Sierk in het Coyendanspark (locatie Groene Kerk), steeds van 14u-18u15.
20 juli 2022: Planeet Sierk Wijkt Uit naar Nieuw Gent (Titannick – Kikvorsstraat 40). Programma start om 14u30.

☀️ Openingsfeest CoGent-Box ★ 12 augustus

De CoGent-box is een digitale belevingsruimte die rondtrekt door de Gentse wijken en erfgoedobjecten tot leven brengt aan de hand van verrassende verhaallijnen. Je kunt er hun verleden ontdekken, beleven en delen met andere bezoekers.

De CoGent-box landt op 12 augustus in de wijk Watersportbaan-Ekkergem en dat vraagt om een openingsfeest. En wij zijn van de partij!

Verwacht je aan een parade door de wijk met een reuzenstoet onder begeleiding van een professionele fanfare/brassband. Een ceremoniële opening van de box door de kinderen en de fanfare. Een open piste waar je heel wat circusmateriaal kunt uitproberen en diverse randactiviteiten: volksspelen, dj Benny, eet- en drankstandjes … Als afsluiter kan je genieten van een cabaretvoorstelling. 🙌

📅 Praktisch

Wanneer? 12 augustus vanaf 15u30
Waar? Neermeerskaai 2 – 9000 Gent (groenzone achter Bollekensschool, begin Watersportbaan)

☀️ Foyer zomert ★ dinsdag 23 augustus

Dat ruikt naar zonnecrème, een verfrissend drankje en outdoor fun! En daar zal het niet aan ontbreken, want we openen de deuren van onze circusfoyer, voorzien heel wat gezelschapsspelletjes en organiseren rond de kerk een spikeball toernooi voor kids en volwassenen. Voor wie spikeball niet kent: een spel waarbij je een balletje heen weer speelt via een soort kleine trampoline. Je speelt in teams van twee personen, dus 2 tegen 2. Kom met je partner in crime en wie weet winnen jullie dé Malem Spikeball Cup!

Meer info vind je hier.

☀️ Kleurrijk Kunstenfestival ★ zaterdag 27 augustus

Markeer deze datum alvast in fluogeel (roze mag ook) in je agenda! Het thema van het festival kunnen we al verklappen: “Bustels en Blommen” (Gents dialect voor “Borstels en Bloemen”). Het programma volgt!

📅 Praktisch

Wanneer? 27 augustus vanaf 13u
Waar? Site Titannick – Kikvorsstraat 40 Nieuw Gent

In juli en augustus is onze circusfoyer gesloten ❗ We openen enkel onze deuren op 15 juli tijdens Planeet Sierk Wijkt Uit en op 23 augustus voor Foyer Zomert.