Planeet Sierk Wijkt Uit naar Nieuw Gent

Naast de circusworkshops en het cabaret in het Coyendanspark slaan Circusplaneet en Miramiro de handen in elkaar om het feestgedruis ook naar de Gentse wijk Nieuw Gent te brengen.

Planeet Sierk Wijkt Uit naar Nieuw Gent op 20 juli – Titannick – Kikvorsstraat 40 Gent

Planeet Sierk trakteert ook de bewoners van Nieuw Gent op een stevige portie circus. De jongeren van Conspiracy komen, je kunt zelf aan de slag met heel wat circusmateriaal en als afsluiter is er FA: een vurige show van Amoukanama circus.

Programma

14u30: Conspiracy + aansluitende circusworkshop

In Conspiracy zoeken 6 jongeren tussen de 12 en 16 jaar een manier om zich samen in beweging te zetten. Ze experimenteren met flowersticks, gaan op zoek naar hun eigenheid, maar vooral hoe ze kunnen samenwerken en samenspannen. Na de voorstelling kan je zelf aan de slag met flowersticks en ander circusmateriaal in een begeleide workshop. 

16u: Amoukanama: FA

In FA komen verschillende culturen en tradities tot leven, zowel acrobatisch, muzikaal als choreografisch. Amoukanama is een Belgisch-Guinees collectief dat bruggen bouwt tussen Europa en Afrika via circus. Deze voorstelling vormde zich met 8 Guinese mannen en een Belgische vrouw.

Circusplaneet organiseert Planeet Sierk in samenwerking met Miramiro en met ondersteuning van Stad Gent en Vlaanderen. Alle activiteiten zijn gratis.