Auberge Espagnole

Twee keer per circusseizoen toveren we onze circuskerk om tot een Auberge Espagnole: een plek waar je samen eet wat ieder heeft meegebracht. Maar wij zouden Circusplaneet niet zijn als we geen draai gaven aan dit concept. In onze Auberge is er ook een open podium voor alle volwassenen die les volgen op Circusplaneet. Het is dé plek om andere deelnemers en circusdisciplines te leren kennen en op een laagdrempelige manier iets te tonen.

Auberge Espagnole betekent letterlijk ‘Spaanse herberg’ en is een Franse uitdrukking voor een slecht georganiseerde toestand waarbij alles in het honderd loopt.

Hoe gaat het precies in zijn werk?

Heb je pas een nieuwe truc onder de knie en wil je eens het gevoel ervaren van op een podium te staan? Dan is dit hét moment om in een veilige en intieme omgeving iets te tonen. Geen extern publiek, enkel circusgelijkgezinden! Spontaan iets tonen kan zeker ook, we verwachten geen afgewerkte acts.

Fun en gezelligheid staan centraal. ‘Leren is proberen’ is het motto in de circuszaal en ook tijdens deze avond.

Wil je je korte act of truc op voorhand al eens repeteren of wil je iets wil tonen op muziek? Laat dit dan op voorhand weten aan je lesgever. Er is iemand aanwezig die tijdens het open podium de rol van DJ opneemt. Ook als je niets wil tonen en een reeks of module voor volwassenen volgt, ben je natuurlijk van harte welkom!

Seizoen 2022-2023

Najaarseditie: zaterdag 19 november 2022

18u30-20u: Potluck buffet (breng een vegetarisch gerechtje mee om te delen)
Vanaf 20u: Open podium
23u: Tijd om naar huis te gaan

Locatie: Circuskerk – Oud-Strijderslaan 1 – 9000 Gent

Voorjaarseditie: zaterdag 6 mei 2023

18u30-20u: Potluck buffet (breng een vegetarisch gerechtje mee om te delen)
Vanaf 20u: Open podium
23u: Tijd om naar huis te gaan

Locatie: Circuskerk – Oud-Strijderslaan 1 – 9000 Gent