Vers talent

Vers talent is een traject voor niet-professionele circusartiesten, waarbij we artiesten vanaf 14 jaar – solo of in groep – begeleiden in hun creatieproces. De ondersteuning is voornamelijk artistiek, maar kan ook deels (circus)technisch zijn en loopt gedurende 1 jaar.

Circusplaneet investeert in het realiseren van dromen van gemotiveerde en gepassioneerde jongeren en volwassenen. Ze worden ondersteund op pedagogisch, circustechnisch en artistiek vlak. We willen samen met gemotiveerde jongeren op ontdekkingstocht gaan, samen zoeken naar wie ze zijn en waar ze naartoe willen in hun leven. We willen jongeren kennis laten maken met de artistieke kant van circus, door hun eigen creativiteit te triggeren, door samen naar een circusvoorstelling te gaan kijken of door samen een creatie te maken en op te treden. Circus is niet alleen trainen en werken aan je techniek. Circus is creëren, tonen, presenteren, … Kortom, in de spotlights staan. Het educatieve luik gaat dan ook hand in hand met een sterke artistieke visie waarbij iedereen de kans krijgt zichzelf te tonen. – Beleidsplan 2021-2025

“We willen samen met gemotiveerde jongeren en amateur artiesten op ontdekkingstocht gaan, samen zoeken naar wie ze zijn en waar ze naartoe willen in hun leven.”

Vers talent is een samenwerkingsproject met Miramiro, een werkplaats voor kunstenaars met een liefde voor hedendaags circus.

Vers Talent wil graag haar creaties tonen aan een publiek.

Contacteer ons voor info en bookings op:

jolien@circusplaneet.be of
+32 (0)9 228 92 72

Artiesten

Vers talent Maria Baindurashvili

2021-2022

Maria Baindurashvili

“Samen alleen met mijn trapeze, we zijn klein maar ook groot. Zeker zijn van het onzekere, de comfort vinden in het oncomfortabele.”

Xian

2021-2022

Xian

‘The moving experiment’ is een zoektocht naar zelfexpressie. Xian gaat op verkenning in verschillende bewegingspatronen, die helaas geen voldoening geven of niet aanvoelen als thuis. “Wat gebeurt er als we alle bewegingspatronen samen brengen?”

Nina

2021-2022

Nina

“Happiness, the brand, is not happiness. They take us all for idiots. But that’s their problem. When we behave like idiots it becomes our problem. So hold your own.”

Marion & Herlinde

2021-2022

Marion & Herlinde

Twee mensen willen een show brengen, een combinatie van acro met muziek, maar tijdens de show komen er allerlei menselijke kantjes naar boven.

Laura

2021-2022

Laura

“In mijn flying pole act onderzoek ik balans, steun, en de relativiteit van lukken en mislukken.”

Bonpardon

2021-2022

Dieter Bonpardon

Fou d’amour is een vrolijke clownerie-voorstelling die je meeneemt naar de charmante liefdeswereld van de jaren twintig. Komisch straattheater die je onderdompelt in cupido’s eigen liefdesperikelen.

2020-2021

De Neven van Jan

Na het succes van hun eerste voorstelling ‘los primos de Juan’ maken de neven van Jan een tweede voorstelling ‘Blokkeering’. Ze werden hiervoor begeleid door Aurélia Brailowksy.

2020-2021

Noa Moons

Mijn bal, dat doek en ik. Een vrolijk trio. Gedreven door een rimpeling van energie. Elk hun eigen rol. Noa gaat op zoek naar de mogelijkheden met haar eigen lichaam, een bal en een doek. Ze werd begeleid door Jarno Vanthuyne.

2020-2021

Jellie & Affie

“Hou je niet verborgen, draag mij in plaats van je zorgen“. ‘BLACK sheep with BLUE hope’ is een acro porté act waar ritme en beweging elkaar vinden en twee mensen vechten tegen onzekerheden en zwaartekracht. Jelli & Affi werden begeleid door Jarno Vanthuyne.

2020-2021

Nathalie Amoukanama

Nathalie, bekend van cie Amoukanama, maakt een solo nummer in het doek. Ze werd gecoacht door Aurélia Brailowsky en kreeg technische ondersteuning van een luchtacrobaat.

2020-2021

Laura De Souter

‘The Ritual’, een hairhanging project, is een persoonlijke zoektocht naar een rudimentair ritueel – een soort oer-ritueel dat overeind blijft als alle andere rituelen verdwijnen. In de creatie van haar nummer werd Laura ondersteund door Aurélia Brailowsky en een dansleerkracht.

2020-2021

4mains: Katrijn & Isaiah

Wanneer twee figuren elkaars tegenovergestelde zijn, gaan ze op zoek naar het evenwicht tussen en met elkaar. Isaiah & Katrijn werden bij het maken van hun handstand nummer, ‘Inverse / adverse’, gecoacht door Aurélia Brailowsky.

2020-2021

Charlotte Mees

‘Unsteady grounds’ is een project van een een dromende acrobate die een Chinese mast tot leven wekt. Charlotte werd begeleid door Aurélia en kreeg technische en artistieke begeleiding van Ward Mortier.

2020-2021

Celine & Jolien

Aerialhoop duo Céline en Jolien gaat op onderzoek naar het samen bewegen in de hoepel. Ze creëren een intieme zachte sfeer waarin vriendschap en vrouwelijkheid de hoofdrol spelen. Céline en Jolien werden begeleid door Jarno en kregen technische en artistieke coaching van Summer Hubbard.