Wijkwerking

Om onze activiteiten toegankelijker te maken, zijn we aanwezig en actief in drie Gentse wijken: Brugse Poort – Malem, Nieuw Gent en Watersportbaan. Door onze fysieke nabijheid nemen we een belangrijke drempel weg. We organiseren wekelijkse lessen in lokale ruimtes, geven vakantiekampen ter plaatse, doen interventies in de publieke ruimte, organiseren evenementen, …

We werken ook aan onze toegankelijkheid door een gevarieerd en toereikend aanbod te organiseren, zowel op circustechnisch vlak als op vlak van niveau en format. Iedereen is anders, iedereen heeft andere behoeften, wensen en dromen, iedereen is speciaal en daarom zijn al onze lessen ‘specialisatielessen’. Ons doel is een aanbod realiseren waar iedereen zijn gading in kan vinden.

In samenwerking met de buurtscholen organiseren we korte reeksen multicircus (+/- 5 weken) waarbij een vaste groep kinderen uit een buurtschool naar Circusplaneet komt om kennis te maken met de verschillende circustechnieken. Deze reeksen maken deel uit van Brede School Gent. Kinderen uit de betrokken buurtscholen kunnen inschrijven voor deze reeksen via de brugfiguur van de school.

Een overzicht van de lessenreeksen per buurt en per school vind je hier.

In de wijken Brugse Poort – Malem en Nieuw Gent organiseren we buurtcircuslessen. Dit is een laagdrempelige formule waarbij kinderen uit de buurt hun eerste circuservaringen kunnen opdoen. Het overzicht van de buurtcircuslessen voor kinderen en jongeren vind je hier.

Daarnaast organiseren we ook evenementen in deze buurten, bijna altijd in samenwerking met partners. In de Brugse Poort – Malem is er zo ons buurtcircusfestival ‘Planeet Malem’ en in Nieuw Gent maakt Circusplaneet deel uit van het ‘Kleurrijk kunstenfestival’.

Zoals reeds gezegd, dit alles was en is enkel mogelijk in samenwerking met ongelooflijk veel fijne partners uit de buurten: buurtwerk, Studio Malem,123-piano, Sportaround, KAA Gent Foundation, Bloemenstad, Campus vzw, mais quel chanson, larf! … en natuurlijk Brede school Gent en alle brugfiguren.

Wil je meer weten? Contacteer gerust één van onze wijkwerkers:

Brugse Poort – Malem: karolien@circusplaneet.be
Nieuw Gent: wibbe@circusplaneet.be
Watersportbaan: julian@circusplaneet.be