Evenementen

Een circusseizoen bij Circusplaneet bestaat niet enkel uit wekelijkse circuslessen voor jong en oud, trainingen en circuskampen, maar er staan ook altijd enkele evenementen op ons programma! Hieronder een overzicht van jaarlijks terugkerende evenementen die ondertussen gevestigde waarden zijn binnen onze werking. Hou onze agenda in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief onderaan deze pagina, en mis geen enkel evenement. Want… ze zijn stuk voor stuk ‘de max’!

Funky Friday

Twee keer per circusseizoen organiseren we Funky Friday, een concept waarbij divers circustalent nieuw werk toont voor een publiek. Dat kan gaan van Vers Talent van Circusplaneet die hun rijpend werk tonen tot oude rotten in het vak die een nieuwe show willen uitproberen. Dans, circus, muziek, clownerie, of een mix van dit alles… alles kan en alles mag. Altijd een lekker gevarieerde en plezante avond!

Funky Friday
© Wouter De Mol

Planeet Malem

“Planeet Malem” is een buurtcircusfesival dat elk jaar doorgaat in de lente in Malem. Op het programma staan steevast spectaculaire acts van lokaal en internationaal circustalent, een spannende eenwielerkoers onder de kerktoren, uitdagende workshops, een flinke dosis humor van radiomakers Tim en Kelly en een gevarieerd honger- en dorststillend aanbod. Een festival om niet te missen!

© Ilse Verstraete

Planeet Sierk (Gentse Feesten)

Tijdens de Gentse Feesten creëert Circusplaneet, in samenwerking met Miramiro, een eigen wereld in het Coyendanspark waar iedereen welkom is en waar we voor een zomerse circusbeleving zorgen.

Planeet Sierk verwent je met een cabaret voor de hele familie met straffe circusacts onder begeleiding van een live band. Test ook zelf je circusaanleg tijdens de gratis circusworkshops. Naast het programma in het Coyendanspark brengen we ook het feestgedruis naar de Gentse wijken Malem en Nieuw Gent onder de naam “Planeet Sierk Wijkt Uit”.

Planeet Sierk 2022
© Joke De Ruyver

Kleurrijk Kunstenfestival

Als afsluiter van de zomer organiseren we in samenwerking met heel wat wijkpartners een circus- en kunstfestival in Nieuw Gent. Lokaal talent schittert er naast professioneel spektakel en iedereen die zich eens aan een circustechniek wil wagen, krijgt er de kans toe tijdens de circusworkshops.

Voorafgaand aan het Kleurrijk Kunstenfestival organiseren we een circus- en kunstenkamp, waarin kinderen en jongeren uit Nieuw Gent een week lang ondergedompeld worden in theater, muziek, circus, beeldende kunsten, graffiti en spelplezier.

Kleurrijk Kunstenfestival
© Joke De Ruyver