Evenementen

Een circusseizoen bij Circusplaneet bestaat niet enkel uit wekelijkse circuslessen voor jong en oud, trainingen en circuskampen, maar er staan ook altijd enkele evenementen op ons programma! Hieronder een overzicht van jaarlijks terugkerende events die ondertussen gevestigde waarden zijn binnen onze werking.

Funky Friday

> 17 december 2022 (circuskerk)

> 18 februari 2023 (Bij’ De Vieze Gasten): Reserveer hier je tickets!

Twee keer per circusseizoen organiseren we Funky Friday, een concept waarbij divers circustalent nieuw werk toont voor een publiek. Dat kan gaan van Vers Talenters van Circuplaneet die hun rijpend werk tonen tot oude rotten in het vak die een nieuwe show willen uitproberen. Dans, circus, muziek, clownerie, of een mix van dit alles… alles kan en alles mag. Altijd een lekker gevarieerde en plezante avond!

Wil je zelf op het podium staan of de presentatie doen? Stuur dan een mailtje naar aurelia@circusplaneet.be.

Funky Friday
© Wouter De Mol

Planeet Malem

> 29 april 2023 (Malem)

In de lente staat het buurtcircusfestival Planeet Malem op onze eventkalender. We programmeren circusvoorstellingen van lokaal en internationaal talent en organiseren in samenwerking met wijkpartners verschillende (circus)workshops en activiteiten in en rond de circuskerk. Ook Malem Koerse is een vaste waarde tijdens Planeet Malem, dé eenwielerwedstrijd onder onze kerktoren.

Ben je artiest en heb je een buitenact die je wilt spelen voor een publiek tijdens Planeet Malem? Stuur dan een mailtje naar karolien@circusplaneet.be

Planeet Sierk (Gentse Feesten)

> 15-18 juli 2023 (Coyendanspark)

Tijdens de Gentse Feesten creëert Circusplaneet, in samenwerking met Miramiro, een eigen wereld in het Coyendanspark waar iedereen welkom is en waar we voor een zomerse circusbeleving zorgen.

Planeet Sierk verwent je met een cabaret voor de hele familie met straffe circusacts onder begeleiding van een live band. Test ook zelf je circusaanleg tijdens de gratis circusworkshops. Naast het programma in het Coyendanspark brengen we ook het feestgedruis naar de Gentse wijken Malem en Nieuw Gent onder de naam “Planeet Sierk Wijkt Uit”.

Voor onze cabaret zijn we altijd op zoek naar artiesten die een korte act willen doen. Geïnteresseerd? Aarzel dan niet contact op te nemen met Karen via karen@circusplaneet.be.

Planeet Sierk 2022
© Joke De Ruyver

Kleurrijk Kunstenfestival

> 19 augustus 2023 (Nieuw Gent)

Als afsluiter van de zomer organiseren we in samenwerking met heel wat wijkpartners een circus- en kunstfestival in Nieuw Gent. Lokaal talent schittert er naast professioneel spektakel en iedereen die zich eens aan een circustechniek wil wagen, krijgt er de kans toe tijdens de circusworkshops.

Voorafgaand aan het Kleurrijk Kunstenfestival organiseren we een circus- en kunstenkamp, waarin kinderen en jongeren uit Nieuw Gent een week lang ondergedompeld worden in theater, muziek, circus, beeldende kunsten, graffiti en spelplezier.

Het Kleurrijk Kunstenfestival is de uitgelezen kans voor artiesten die een act willen tonen in de buitenlucht op een bruisend festival in de wijk Nieuw Gent. Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Wibbe via wibbe@circusplaneet.be om de mogelijkheden te bespreken!

Kleurrijk Kunstenfestival
© Joke De Ruyver