Planeet Sierk

Circusplaneet slaat met Planeet Sierk (tot vorig jaar het jJeugdcircusfestival) haar vleugels uit. Geniet van een frisse mix van aanstormend talent en (inter)nationale circustoppers in het Baudelohof en een geheel nieuw workshopconcept en circusvoorstelling op Miramiro.

Van  21 tot 24 juli kan je tussen 15u en 18u in het Baudelohof genieten van verschillende circusvoorstellingen, een circuscabaret met straffe acts van (inter)nationale  artiesten en een aantal circusworkshops voor iedereen.

Hands some Feet  op zondag 21 en dinsdag 23 juli om 15u
IC3 Collective  met “Kid”  op maandag 22 en woensdag 24 juli om 15u
Circuscabaret van zondag 21 tot woensdag 24 juli om 17u
Planeet Sierk Late Night op woensdag 24 juli om 22u30 en 00u in de Spiegeltent

Van 20 tot 23 juli verrijst er in het Coyendasnpark bij Miramiro een tweede poot van Planeet Sierk. Circusplaneet komt met een geheel nieuwe workshopconcept in samenwerking met het Kabinet. En om de namiddag  af te sluiten tonen de circusartiesten van de toekomst wat ze in hun mars hebben in de nieuwe productie Transit.

Workshops 2.0 van zaterdag 20 tot dinsdag 23 juli tussen 14u en 17u30
Stel je voor dat je niet langer in het circus geboren moet zijn om kans te maken op een moment de gloire?
Stel je voor dat je niet langer dagen, weken, maanden hoeft te zwoegen voor één verdiend applaus?
Stel je voor dat alles, maar dan ook alles mogelijk is als je er maar gewoon voor betaalt?
Kan je een circustruc niet? Geen probleem! Dan kan je het in de wondere wereld van Circusplaneet gewoon kopen.

Met trots presenteren Circusplaneet en Het Kabinet een nieuw workshopconcept. Met eigen wetten van de markt en een unieke munteenheid stellen ze de maakbare maatschappij in vraag. Kom binnen in een wereld waarin elk uitzonderlijk talent georkestreerd wordt. Een wereld waar je circustechnieken mag uitproberen en in geen tijd aangeleerd krijgt! ! Samen met een aantal ervaren artiesten vinden er vertoningen plaats waarin zelfs u, ja u jongeman, kan schitteren als een echte circusprinses.

Voor mensen met een beperking zijn er vanuit de stad 9 specifieke activiteiten voorzien met een aantal toegankelijkheidsaanpassingen. Op dinsdag 23 juli wordt er door de stad Gent een tolk voorzien tussen 14u en 15 bij de workshop van Circusplaneet. Meer info

Transit van zaterdag 20 tot dindag 23 juli om 18u
Wat is thuis? Het huis dat je achterliet, of waar je heen gaat? Kan een tussenstation ook een thuis zijn? Of de auto waarmee je je verplaatst? En wat als je niet kan blijven waar je zou willen zijn?

Een groep van dertien mensen, de jongste 11, de oudste 39 jaar, strandt tussen hier en daar. Verbonden door de auto die hen in de steek liet en verdeeld door de vraag hoe ze nu verder moeten, proberen ze de auto weer in beweging te krijgen. Vechten, duwen, trekken, troosten, leunen, tillen, dragen, schelden: ze gooien hun acrobatische lijf en leden in de strijd om verder te kunnen. Of net om terug te keren.

Deze nieuwe productie wordt geregisseerd door Hanne Vandersteene en circustechnisch gecoacht door Aurelia Brailowsky.