Planeet Sierk Wijkt Uit naar Malem

Naast de circusworkshops en het cabaret in het Coyendanspark slaan Circusplaneet en Miramiro de handen in elkaar om het feestgedruis ook naar de Gentse wijk Malem te brengen.

Planeet Sierk Wijkt Uit naar Malem op 15 juli – Oud-Strijderslaan 1 – 9000 Gent

Het startschot van Planeet Sierk wordt gegeven in Malem, de thuisbasis van Circusplaneet. Malem transformeert die dag in een circusparadijs voor jong en oud. Waar je Conspiracy a.k.a. jong circusgeweld ontdekt en ondergedompeld wordt in verschillende circustechnieken. Daarnaast brengt circuskanjer Luuk Brantjes LONE in de circuskerk: een circussolo die balanceert op de dunne lijn tussen alleen zijn en eenzaamheid.

Programma

17u: Circusfoyer gaat open

18u: Conspiracy + aansluitende circusworkshop

In Conspiracy zoeken 6 jongeren tussen de 12 en 16 jaar een manier om zich samen in beweging te zetten. Ze experimenteren met flowersticks, gaan op zoek naar hun eigenheid, maar vooral hoe ze kunnen samenwerken en samenspannen. Na de voorstelling kan je zelf aan de slag met flowersticks en ander circusmateriaal in een begeleide workshop. 

19u: Luuk Brantjes met LONE

Luuk Brantjes combineert in deze voorstelling een innovatieve bascule structuur en zichzelf. Zo verruimt hij de grenzen van wat een bascule is en kan zijn, niet alleen met virtuoze acrobatie maar ook door in dialoog te gaan met zijn discipline.

Circusplaneet organiseert Planeet Sierk in samenwerking met Miramiro en met ondersteuning van Stad Gent en Vlaanderen. Alle activiteiten zijn gratis.