Programma Planeet Sierk (Wijkt Uit)

Tijdens de Gentse Feesten creëert Circusplaneet, in samenwerking met Miramiro, een eigen wereld: Planeet Sierk! Planeet Sierk verwent je met een cabaret voor de hele familie in het Coyendanspark met straffe circusacts onder begeleiding van een live band. Test ook zelf je circusaanleg tijdens de gratis circusworkshops. We trekken met Planeet Sierk ook naar de wijken Malem en Nieuw Gent. Op die manier verspreiden we verder het circusvirus! Kom en laat je betoveren door de wondere wereld van Planeet Sierk.

Planeet Sierk Wijkt Uit naar Malem op 14 juli 2023

18u: Cubelicious

In Cubelicious gaan 9 jongeren van Circusplaneet tussen de 14 en 16 jaar aan de slag met een op maat gemaakte kubus. Circusartiesten en lesgevers Key (Be Flat) en Juan namen de jongeren mee in de wereld van het creëren en gingen samen op zoek naar mogelijkheden om creatief te bewegen met, onder, over en door de kubus. In deze voorstelling vloeien verschillende circustechnieken in elkaar over, waaronder partneracrobatie, grondacrobatie, luchtacrobatie en objectmanipulatie. De kubus geeft houvast, letterlijk en figuurlijk

© Circusplaneet

18u30 – 19u20: Circusworkshop

19u30: The amazing Katleen

‘The amazing Katleen’ laat zien wat ze kan en haalt haar beste en sterkste trucs naar boven op verrassende wijze. De voorstelling geeft een technisch staaltje weer met de nodige humor. Een ode aan het oude circus met een eigentijdse twist.

© Ayoub Loukili

Planeet Sierk @ Coyendanspark van 15 t.e.m. 18 juli 2023

14u – 17u: Circusworkshops

Stel je voor dat je niet langer dagen, weken, maanden hoeft te zwoegen voor één verdiend applaus? Met eigen wetten van de markt en een unieke munteenheid ontwierp Circusplaneet een circusmachine die in het Coyendanspark op volle toeren zal draaien. Oefen er op los in de oefenpiste en voer je geleerde trucs op als een echte circusartiest in de showpiste. Fun verzekerd!

© Circusplaneet

18u – 18u45: Cabaret

Planeet Sierk verwent je met een cabaret voor de hele familie met straffe circusacts onder begeleiding van een live band. In de cabaretvoorstelling zie je Vers Talent van Circusplaneet aan het werk, twee fantastische luchtacrobaten en De Neven Van Jan: drie broers die de show acrobatisch aan elkaar lijmen.

© Circusplaneet

Planeet Sierk Wijkt Uit naar Nieuw Gent op 19 juli 2023

14u30: Cubelicious
15u – 15u50: Circusworkshop

16u: Bert en Fred met ‘Detour’

Bert & Fred zijn onderweg. Hun omgebouwde Renault Master is tegelijkertijd rijdend huis, speeltuin voor hun zoontje Lieto, backstage èn podium. ‘Detour’ is een aanstekelijke voorstelling met tonnen spelplezier, straffe nummers en unieke stunts.

Mis ze niet, ze zijn zo weer vertrokken.

© Renaat Nijs

In samenwerking met Miramiro en met ondersteuning van Stad Gent en Vlaanderen.