Cubelicious: yes, een nieuwe jongerenproductie!

Eén keer per circusseizoen maakt Circusplaneet een jongerenproductie: een voorstelling met enthousiaste jongeren die in het najaar en de zomer live te zien is. Dit jaar is dat ‘Cubelicious’. Hierin gaan 9 jongeren tussen de 14 en 16 jaar aan de slag met circustrainers Juan en Key, én een grote kubus. De kubus geeft houvast in deze voorstelling, letterlijk en figuurlijk.

In Cubelicious is een op maat gemaakte kubus hét object om met verschillende circustechnieken aan de slag te gaan. De jongeren leren hun circus skills gebruiken zonder de specifieke acro- of luchtacroattributen (zoals trapeze, trampoline…). Meedoen aan een productie is grenzen verleggen, leren creëren in groep, optreden voor een publiek en vooral veel fun beleven tijdens repetitiemomenten.

“Samen met de jongeren een show maken waarin verschillende circustechnieken samenvloeien, daar gaan we voor. Technieken die we aan bod willen laten komen zijn partneracrobatie, grondacrobatie, luchtacrobatie en objectmanipulatie. We gaan op zoek naar mogelijkheden om creatief te bewegen met, onder, over, door… de kubus.” – aldus Juan en Key.

Thomas Decaesstecker a.k.a. Key, medeoprichter van circus- en straattheatergezelschap Be Flat, wil naast het creatieve proces de jongeren ook laten kennismaken met zijn stijl van circus doen en maken. Juan Dauwe Belpaire, hoofdlesgever acrobatie bij Circusplaneet, wil de groep vooral aansteken met zijn eigen enthousiasme en gedrevenheid om nieuwe skills te leren en proberen.

In de paasvakantie gaat de hele bende samen op stage in Clinge (of all places), een klein dorpje in Zeeland. Ze verblijven daar een week lang bij “de Clinch“: een (circus) werkplaats en creatieve vrijhaven op de boerenbuiten. Dat kan niet anders dan de groepsdynamiek versterken en voor creatieve uitspattingen zorgen.

Op zaterdag 29 april treedt Cubelicious voor het eerst op voor een publiek tijdens het buurtcircusfestival Planeet Malem. Buurtbewoners van Malem krijgen als eerste de kans om het harde werk van onze jongeren te bewonderen. En natuurlijk iedereen die goesting heeft om af te komen!

Verder kan je Cubelicious deze zomer aan het werk zien tijdens de Gentse Feesten in samenwerking met Miramiro en op het Kleurrijk Kunstenfestival in Nieuw Gent.