Circusplaneet stelt voor: API Rude

Rude volgt vanaf dit circusseizoen Nele en Stijn op als API, wat staat voor “aanspreekpersoon integriteit”. Dat wil zeggen dat zij binnen Circusplaneet het aanspreekpunt is voor wie een vraag, opmerking, klacht of andere boodschap heeft in verband met integriteitsschendingen: alles wat te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag. Een jonge vrouw met een groot (circus)hart, hoofdlesgever multicircus, kostuumverantwoordelijke én API, a.k.a. Rude Vanwalle. Tijd om haar een beetje beter te leren kennen!

Hoe kwam je op Circusplaneet terecht?

“In 2006 volgde ik, samen met mijn mama, mijn allereerste les op Circusplaneet: de kind-ouderles. Ik was toen 6 jaar en had het circusvirus direct te pakken. Ik groeide op met circus, deed mee in heel wat jongerenproducties van Circusplaneet en werd assistent lesgever op mijn 15de.”

Wat doe je nu?

“Inmiddels ben ik 22 jaar, studeerde ik af aan l’école LASSAAD in Brussel, geef ik vorm aan het kostuumatelier van Circusplaneet en probeer ik heel wat kinderen en jongeren te enthousiasmeren in mijn multicircuslessen. De rol van API neem ik er dit seizoen met veel plezier bij, want er zijn voor de mensen rondom mij, is het liefste wat ik doe!”

Wat is je grootste droom?

“Een zorgboerderij starten waar mensen met een zorg- of een hulpvraag terecht kunnen. Op zo een plek zou mijn passie voor dieren en mensen perfect samenkomen.”

Hoe zie jij je rol als API?

“Binnen Circusplaneet is iedere lesgever of medewerker een API. Vaak zijn lesgevers het eerste aanspreekpunt bij kinderen en jongeren als ze ergens mee zitten. Wanneer je als lesgever, medewerker of deelnemer niet weet wat verder te doen met bepaalde informatie of gebeurtenissen, dan kijk ik samen met jou verder welke stappen kunnen en/of moeten ondernomen worden. Heb je een vraag, vermoeden of klacht over pestgedrag, grensoverschrijdend gedrag en lichamelijke of emotionele integriteit, contacteer me dan via api@circusplaneet.be.

👉 Wil je graag meer weten over ons beleidsplan 2021-2025 #allequal #alldifferent? Zet je dan op je gemak en lees hier het volledige plan.

👉 Heb je interesse om mee te werken in ons kostuumatelier? Dan ben je op 28 oktober van harte welkom op de infoavond in onze circuskerk (Oud-Strijderslaan 1 – 9000 Gent). Meer info vind je hier.

👉 Wil je graag meer weten over de exacte rol van de API, check de website van de Ambrassade.

📷 © Fien De Geyter

#allequal #alldifferent #community #sustainability