Pedagogische opleidingen: Animatorcursus

Circuscentrum organiseert elk jaar in de krokusvakantie een cursus Circus-Jeugdanimator in samenwerking met Mooss vzw. De cursus is bestemd voor jongeren vanaf 15 jaar die in een circusatelier actief zijn en die zin hebben om circuslessen met kinderen en jongeren te begeleiden.

Het is een officiële cursus ‘animator in het jeugdwerk’, aangepast aan het begeleiden van activiteiten in een circusatelier. Daardoor kan je nadien – als je tenminste 50u stage loopt – ook het erkende attest van ‘animator in het jeugdwerk’ krijgen. Hiermee kan je op verschillende plaatsen aan de slag: sportstages, speelpleinwerkingen, vakantiekampen …

Inhoud van de cursus
Leer op een veilige en pedagogisch verantwoorde manier assisteren bij het aanleren van de verschillende circustechnieken. Ontdek hoe je vlot kan omgaan met kinderen en jongeren, voor een groep moet staan en een duidelijke uitleg kan geven. Leer activiteiten organiseren en begeleiden, inspireren en stimuleren. Mooss vzw staat garant voor actieve kunsteducatie en heeft veel ervaring met animatorcursussen.

Praktisch
° 1 week: van maandag tot zaterdag in de krokusvakantie
° Locatie: Dommelhof, Pelt
° De cursus kost 190 euro (verblijf en eten inbegrepen)
° Met het getuigschrift dat je meekrijgt, kan je bij de jeugddienst van je gemeente de helft of meer terugbetaald krijgen (vraag dit vooraf wel even na in je gemeente).

>> Heb je zin om stage te lopen bij Circusplaneet? Mail voor meer info/inschrijvingen naar karen@circusplaneet.be.