Pedagogische opleidingen: Animatorcursus

Circuscentrum organiseert elk jaar een cursus Circus-Jeugdanimator in samenwerking met Mooss vzw. Deze cursus is bestemd voor 16- en 17-jarigen die in een circusatelier actief zijn en die zin hebben om circuslessen met kinderen en jongeren te begeleiden.

Het is een officiële cursus ‘animator in het jeugdwerk’, aangepast aan het begeleiden van activiteiten in een circusatelier. Daardoor kan je nadien – als je tenminste 60u stage loopt – ook het erkende attest van ‘animator in het jeugdwerk’ krijgen. Hiermee kan je op verschillende plaatsen aan de slag: sportstages, speelpleinwerkingen, vakantiekampen, …

Inhoud van de cursus
Op een veilige en pedagogisch verantwoorde manier assisteren bij het aanleren van de verschillende circustechnieken. Hoe vlot omgaan met kinderen en jongeren; voor een groep staan en een duidelijke uitleg geven; activiteiten organiseren en begeleiden; inspireren en stimuleren. Mooss vzw staat garant voor actieve kunsteducatie en heeft veel ervaring met animatorcursussen.

Praktisch
° Telkens in de krokusvakantie
° Locatie: Dommelhof, Neerpelt
° De cursus kost 190 euro (verblijf en eten inbegrepen)
° Met het getuigschrift dat je meekrijgt kan je bij de jeugddienst van je gemeente de helft of meer terugbetaald krijgen (vraag dit vooraf wel even na in je gemeente)

>> Voor meer info/inschrijvingen, mail naar karen@circusplaneet.be