Artistieke opleidingen: Prep Stage

De ‘Prep-stage’ (of soms ook de ESAC-stage genoemd in de wandelgangen) is een voorbereidend traject voor jongeren die dromen van een artistieke circuscarrière. Het is ook een echte aanrader voor iedereen die van plan is om auditie te gaan doen bij een circushogeschool. 

Er zijn vier voorbereidende stageweken, maar de bedoeling is dat je er minstens twee doet. Drie of vier weken meevolgen kan natuurlijk ook. Tijdens zo’n stageweek krijg je een multidisciplinair programma aangeboden, begeleid door professionele docenten en ex-studenten (die zichzelf ondertussen circusartiest kunnen noemen). 

Om deel te kunnen nemen, zijn er natuurlijk enkele voorwaarden

  • °Je staat open voor een multidisciplinair programma dat bestaat uit vier onderdelen: préparation physique (PP), circustechnieken, circustheater, dans en beweging
  • °Je bent 16 jaar of ouder
  • °Je hebt een degelijk niveau in minstens één circustechniek. Meerdere circustechnieken mag natuurlijk ook
  • °Je bent gemotiveerd om bij te leren
  • °Je kan minstens twee van de vier weken deelnemen (er is stage in de herfstvakantie, paasvakantie en tijdens verlengde weekends).

Meer info vind je op de website van het Circuscentrum: klik hier.

De Prep stage wordt georganiseerd door het Circuscentrum, in samenwerking met ESAC, Fedecirque en UP Circus & Performing Arts.