Vorming en stages
stages

ACROBOOSTSTAGE 24-28 AUGUSTUS 2020 (VANAF 12 JAAR, OOK VOOR 18+)

Vijf avonden volop trainen om het circuslijf terug in vorm te krijgen na een lange lange zomer nietsdoen! Deze booststage is enkel voor jongeren en volwassen met voldoende ervaring: je volgde al de les acrobatie niveau 4, de acrotraining , een 18+ reeks in een acrodiscipline of je volgde een les van eenzelfde niveau elders. Ook moet je al voldoende zelfstandig kunnen trainen. Bij twijfel, mail naar inschrijven@circusplaneet.be.

Waar: Circuskerk Malem – Oud-strijderslaan 1 – 9000 Gent
Kostprijs: € 75, 20% korting indien je kind recht heeft op een schooltoeslag, 80% korting voor houders van een UiTPAS met kansentarief.
Wie: Voor jongeren (minstens 12 jaar) en volwassenen met voldoende ervaring.
Uren: 19u tot 22u

Pedagogische opleidingen: BIC (Begeleider in de Circuskunsten)

Met de BIC-cursus leer je hoe je de basisvaardigheden van de circuskunst (acro, evenwicht, luchtacro, jongleren, theater) overbrengt op kinderen, jongeren en volwassenen. Via de circusmethodiek leer je motorische, creatieve en sociale doelen in een veilige omgeving voorop te stellen.

En daarna?
Na de cursus beheers je een aantal basistechnieken en kan je ze vooral goed overbrengen op kinderen, jongeren en volwassenen. Als circusbegeleider ben je geen topartiest. Het pedagogisch aspect staat centraal. Je kan circussessies geven aan allerlei doelgroepen. Je ontvangt bovendien het attest ‘Begeleider in de Circuskunsten’.

Praktisch
° Je bent minimum 18 jaar
° Je bent actief met kinderen en/of jongeren: in het jeugdwerk, als sportleraar, opvoeder, bewegingstherapeut, …
° Ervaring in circus is geen vereiste, maar je bent gemotiveerd om circustechnieken aan te leren
° De BIC-cursus duurt in totaal 20 dagen. Het is de bedoeling dat je de hele cyclus volgt. Het totaal bestaat uit een Tiendaagse in Leuven (bij Cirkus in Beweging) in de zomervakantie en vijf vervolmakingsweekends doorheen het schooljaar
° De deelnameprijs is 560 euro
° Voor meer info, mail naar karen@circusplaneet.be

Pedagogische opleidingen: Animatorcursus

Circuscentrum organiseert elk jaar een cursus Circus-Jeugdanimator in samenwerking met Mooss vzw. Deze cursus is bestemd voor 16- en 17-jarigen die in een circusatelier actief zijn en die zin hebben om circuslessen met kinderen en jongeren te begeleiden.

Het is een officiële cursus ‘animator in het jeugdwerk’, aangepast aan het begeleiden van activiteiten in een circusatelier. Daardoor kan je nadien – als je tenminste 60u stage loopt – ook het erkende attest van ‘animator in het jeugdwerk’ krijgen. Hiermee kan je op verschillende plaatsen aan de slag: sportstages, speelpleinwerkingen, vakantiekampen, …

Inhoud van de cursus
Op een veilige en pedagogisch verantwoorde manier assisteren bij het aanleren van de verschillende circustechnieken. Hoe vlot omgaan met kinderen en jongeren; voor een groep staan en een duidelijke uitleg geven; activiteiten organiseren en begeleiden; inspireren en stimuleren. Mooss vzw staat garant voor actieve kunsteducatie en heeft veel ervaring met animatorcursussen.

Praktisch
° Telkens in de krokusvakantie
° Locatie: Dommelhof, Neerpelt
° De cursus kost 190 euro (verblijf en eten inbegrepen)
° Met het getuigschrift dat je meekrijgt kan je bij de jeugddienst van je gemeente de helft of meer terugbetaald krijgen (vraag dit vooraf wel even na in je gemeente)

>> Voor meer info/inschrijvingen, mail naar karen@circusplaneet.be