Vorming en stages
stages

Pedagogische opleidingen: Animatorcursus

Circuscentrum organiseert elk jaar in de krokusvakantie een cursus Circus-Jeugdanimator in samenwerking met Mooss vzw. De cursus is bestemd voor jongeren vanaf 15 jaar die in een circusatelier actief zijn en die zin hebben om circuslessen met kinderen en jongeren te begeleiden.

Het is een officiële cursus ‘animator in het jeugdwerk’, aangepast aan het begeleiden van activiteiten in een circusatelier. Daardoor kan je nadien – als je tenminste 50u stage loopt – ook het erkende attest van ‘animator in het jeugdwerk’ krijgen. Hiermee kan je op verschillende plaatsen aan de slag: sportstages, speelpleinwerkingen, vakantiekampen …

Inhoud van de cursus
Leer op een veilige en pedagogisch verantwoorde manier assisteren bij het aanleren van de verschillende circustechnieken. Ontdek hoe je vlot kan omgaan met kinderen en jongeren, voor een groep moet staan en een duidelijke uitleg kan geven. Leer activiteiten organiseren en begeleiden, inspireren en stimuleren. Mooss vzw staat garant voor actieve kunsteducatie en heeft veel ervaring met animatorcursussen.

Praktisch
° 1 week: van maandag tot zaterdag in de krokusvakantie
° Locatie: Dommelhof, Pelt
° De cursus kost 190 euro (verblijf en eten inbegrepen)
° Met het getuigschrift dat je meekrijgt, kan je bij de jeugddienst van je gemeente de helft of meer terugbetaald krijgen (vraag dit vooraf wel even na in je gemeente).

>> Heb je zin om stage te lopen bij Circusplaneet? Mail voor meer info/inschrijvingen naar karen@circusplaneet.be.

Pedagogische opleidingen: BIC (Begeleider in de Circuskunsten)

Met de BIC-cursus leer je hoe je de basisvaardigheden van de circuskunst (acro, evenwicht, luchtacro, jongleren, theater) overbrengt op kinderen, jongeren en volwassenen. Via de circusmethodiek leer je motorische, creatieve en sociale doelen in een veilige omgeving voorop te stellen. De cursus is bestemt voor jongeren vanaf 18 jaar.

En daarna?
Na de cursus beheers je een aantal basistechnieken en kan je ze vooral goed overbrengen op kinderen, jongeren en volwassenen. Als circusbegeleider ben je geen topartiest. Het pedagogisch aspect staat centraal. Je kan circussessies geven aan allerlei doelgroepen. Je ontvangt bovendien het attest ‘Begeleider in de Circuskunsten’.

Praktisch
° Je bent minimum 18 jaar
° Je bent actief met kinderen en/of jongeren: in het jeugdwerk, als sportleraar, opvoeder, bewegingstherapeut …
° Ervaring in circus is geen vereiste, maar je bent gemotiveerd om circustechnieken aan te leren
° De BIC-cursus duurt in totaal 20 dagen. Het is de bedoeling dat je de hele cyclus volgt. Het totaal bestaat uit een 10-daagse in de zomervakantie en 5 weekends doorheen het schooljaar

>> Heb je zin om stage te lopen bij Circusplaneet? Mail voor meer info naar karen@circusplaneet.be.