Buurtcircus

Circus wérkt, overal ter wereld, en met alle mogelijke groepen. Circus is, naast een doel op zich, ook een aangewezen middel om tal van positieve effecten te verwezenlijken. Deelnemen aan een circusaanbod ontwikkelt zowel sociale, motorische, emotionele als cognitieve vaardigheden.

Zolang het op een professionele manier wordt gegeven en op maat van de deelnemers. En net daarin heeft Circusplaneet een jarenlange expertise opgebouwd.

Circusplaneet is ondertussen actief in vier Gentse buurten: Brugse Poort, Malem, Nieuw Gent en Watersportbaan.
We proberen daar zoveel mogelijk in te gaan op de vraag om aanwezig te zijn op evenementen en activiteiten van buurtorganisaties, waarbij buurtkinderen en hun netwerk aanwezig zijn.

In samenwerking met de buurtscholen organiseren we in deze vier buurten ook korte lessenreeksen multicircus. Een overzicht van al deze lessenreeksen per buurt en per school vind je hier.

In bijna al deze buurten is er ook community training. Dit is een laagdrempelige formule waarbij zowel ervaren circusrotten kunnen komen trainen, als kinderen uit de buurt hun eerste circuservaringen kunnen opdoen.

Daarnaast organiseren we indien mogelijk ook artistieke evenementen in deze buurten, bijna altijd in samenwerking met partners. In de Brugse Poort hielden we maar liefst 3 edities van het festival ‘Brugse Poort in vuur en vlam’, in Malem was er zo ons buurtcircusfestival ‘Planeet Malem’ en in Nieuw Gent maakte circusplaneet deel uit van het ‘Kleurrijke kunsten festival’.

Zoals reeds gezegd,  dit alles  was en is enkel mogelijk in samenwerking met ongelooflijk veel fijne partners uit de buurten: buurtwerk, 123 piano, MSAP, Sportaround, KAA Gent Foundation, Bloemenstad, Campus vzw, mais quel chanson, larf!,… en natuurlijk Brede school Gent en alle brugfiguren.

Wil je meer weten? Contacteer gerust één van onze wijkwerkers:

Brugse Poort/Malem: karolien@circusplaneet.be
Nieuw Gent: wibbe@circusplaneet.be
Watersportbaan: julian@circusplaneet.be