Buurtcircus

AANPAK

Circus wérkt, overal ter wereld, en met alle mogelijke groepen. Circus is, naast een doel op zich, ook een aangewezen middel om tal van positieve effecten te verwezenlijken. Deelnemen aan een circusaanbod ontwikkelt zowel sociale, motorische, emotionele als cognitieve vaardigheden.

Zolang het op een professionele manier wordt gegeven en op maat van de deelnemers. En net daarin heeft Circusplaneet een jarenlange expertise opgebouwd.

Circusplaneet probeert zoveel mogelijk in te gaan op de vraag om aanwezig te zijn op evenementen en activiteiten van buurtorganisaties, waarbij buurtkinderen en hun netwerk aanwezig zijn.
We zijn ondertussen al een aantal jaar aanwezig in de Brugse Poort / Malem. We hebben heel wat mooie partnerschappen lopen, werken samen met diverse buurtscholen en zijn trots op ons jaarlijks buurtcircusfestival Planeet Malem.

Voor meer info contacteer ons gerust op: karolien@circusplaneet.be of +32 (0)9 228 92 72

Sinds 1 januari 2019 hebben we een Satellietwerking opgestart in Nieuw Gent. Ook daar trachten we een netwerk uit te bouwen en zo veel mogelijk kinderen en jongeren warm te maken voor circus.

Voor meer info contacteer ons gerust op: Wibbe@circusplaneet.be of +32 (0)9 228 92 72

Dit alles gebeurt in samenwerking met Brede School Brugse Poort en Brede School Nieuw Gent

 

BRUGSE POORT - MALEM
VASTE LESSEN

De voorbije jaren hebben we verschillende lessenreeksen opgestart. Dit doen we in samenwerking met de verschillende wijkscholen van de Brugse Poort. Zo bereikten we op een laagdrempelige manier heel wat kinderen, zowel na als tijdens de schooluren, die we anders niet zouden bereiken. Deze lessenreeksen bestaan meestal uit een 6-tal lessen (van de ene vakantie tot aan de andere). Momenteel zijn er wekelijks 4 lessenreeksen lopende waarmee we ongeveer 60 kinderen per week bereiken.

PROJECTWEKEN

Tijdens de paas- en grote vakantie geven we kinderen de kans om intensief te oefenen op verschillende circustechnieken. Deze projectweken worden steeds afgesloten met een toonmoment voor familie, vrienden en andere buurtbewoners. Zo krijgen de kinderen de kans te tonen wat ze tijdens het kamp geleerd hebben.

WORKSHOPS MET MOEDERS

Op vraag van enkele moeders uit de Brugse Poort en Malem om zelf enkele circustechnieken te leren hebben we besloten om maandelijks een workshop te geven aan deze doelgroep. Zij komen naar onze circuskerk terwijl hun kinderen op school zitten. We hebben er bewust voor gekozen om de workshop enkel voor vrouwen te houden. Hierdoor voelen de vrouwen geen remming om deel te nemen aan fysieke activiteiten en wordt er op een vrolijke en losse manier gewerkt en gepraat. Nu de kerk in volle renovatie is gaan er maandelijks workshops door in de circuszaal in de Drongensesteenweg. Voor vragen of meer info: karolien@circusplaneet.be of 09/228.92.72

NIEUW GENT
CIRCUS OP DE BASISSCHOLEN EN KLEUTERCIRCUS

Dit jaar starten we met de uitbouw van verschillende lessenreeksen voor kinderen uit de buurt. Dit verloopt in samenwerking met verschillende wijkscholen. In samenwerking met de KAAGent foundation werken we een kleuteraanbod op maat uit. Sommige lessenreeksen zijn na de schooluren, anderen zijn tijdens de schooluren en in functie van een schoolproject. Deze lessen zijn een laagdrempelige manier om kennis te maken met Circusplaneet en kunnen tegelijk de verbindingen maken met ons betalend aanbod.

VASTE LESSEN

In september 2019 breiden we ons lessenaanbod uit met een tweede avond in de week, bij voorkeur op een locatie in het hart van de wijk.

UiTPAS

Door samen te werken met UiTpas kunnen we gezinnen in precaire situaties een korting van 80% geven op het inschrijvingsgeld voor de reguliere lessen en kampen. De helft hiervan wordt bijgedragen door Stad Gent en de andere helft financieren we dankzij een subsidie bij de Vlaamse Overheid.

 

Praktisch

Voor meer info contacteer ons gerust op:

Brugse Poort/Malem: karolien@circusplaneet.be
Nieuw Gent: wibbe@circusplaneet.be

tel: +32 (0)9 228 92 72