Buurtcircus

Aanpak

Circus wérkt, overal ter wereld, en met alle mogelijke groepen. Circus is, naast een doel op zich, ook een aangewezen middel om tal van positieve effecten te verwezenlijken. Deelnemen aan een circusaanbod ontwikkelt zowel sociale, motorische, emotionele als cognitieve vaardigheden.

Zolang het op een professionele manier wordt gegeven en op maat van de deelnemers. En net daarin heeft Circusplaneet een jarenlange expertise opgebouwd.

Circusplaneet probeert zoveel mogelijk in te gaan op de vraag om aanwezig te zijn op evenementen en activiteiten van buurtorganisaties, waarbij buurtkinderen en hun netwerk aanwezig zijn.
We zijn ondertussen al een aantal jaar aanwezig in de Brugse Poort / Malem. We hebben heel wat mooie partnerschappen lopen, werken samen met diverse buurtscholen en zijn trots op ons jaarlijks buurtcircusfestival Planeet Malem.

Voor meer info contacteer ons gerust op: karolien@circusplaneet.be of +32 (0)9 228 92 72

Sinds 1 januari 2019 hebben we een Satellietwerking opgestart in Nieuw Gent. Ook daar trachten we een netwerk uit te bouwen en zo veel mogelijk kinderen en jongeren warm te maken voor circus.

Voor meer info contacteer ons gerust op: Wibbe@circusplaneet.be of +32 (0)9 228 92 72

Dit alles gebeurt in samenwerking met Brede School Brugse Poort en Brede School Nieuw Gent

 

BRUGSE POORT - MALEM
Lessen

De voorbije jaren hebben we verschillende lessenreeksen opgestart. Dit doen we in samenwerking met de verschillende wijkscholen van de Brugse Poort. Zo bereikten we op een laagdrempelige manier heel wat kinderen, zowel na als tijdens de schooluren, die we anders niet zouden bereiken. Deze lessenreeksen bestaan meestal uit een 6-tal lessen (van de ene vakantie tot aan de andere). Momenteel zijn er wekelijks 4 lessenreeksen lopende waarmee we ongeveer 60 kinderen per week bereiken.

Projectweken

Tijdens de paas- en grote vakantie geven we kinderen de kans om intensief te oefenen op verschillende circustechnieken. Deze projectweken worden steeds afgesloten met een toonmoment voor familie, vrienden en andere buurtbewoners. Zo krijgen de kinderen de kans te tonen wat ze tijdens het kamp geleerd hebben.

Buurtcircusfestival Planeet Malem

Op 27 en 28 april organiseert Circusplaneet voor de vierde keer het Buurtcircusfestival in Malem “Planeet Malem. Twee dagen lang zullen er circusvoorstellingen van lokaal en internationaal circustalent te zien zijn en kan je meedoen met verschillende circusworkshops in en rond onze circuskerk.

Dit jaar is Planeet Malem de derde fase van Hotel Malem, de renovatie van de circuskerk. Kom dus zeker ook langs als je wil weten hoe de bouwwerken evolueren.

Circusplaneet wil met dit buurtfestival de betrokkenheid met Malem vergroten door de mensen uit de buurt mee te laten stappen in ons festival. Iedereen die zin heeft kan op een manier meewerken aan ons festival.

Workshops met de moeders

Op vraag van enkele moeders uit de buurt om zelf enkele circustechnieken te leren hebben we besloten om maandelijks een workshop te geven aan deze doelgroep. Zij komen naar onze circuskerk terwijl hun kinderen op school zitten. We hebben er bewust voor gekozen om de workshop enkel voor vrouwen te houden. Hierdoor voelen de vrouwen geen remming om deel te nemen aan fysieke activiteiten en wordt er op een vrolijke en losse manier gewerkt en gepraat. Nu de kerk in volle renovatie is gaan er maandelijks workshops door in de circuszaal in de Drongensesteenweg. Voor vragen of meer info: karolien@circusplaneet.be of 09/228.92.72

De volgende workshops gaan door van 14u tot 15u op
donderdag 28 februari 2019
vrijdag 22 maart 2019
donderdag 4 april 2019

NIEUW GENT

Circus op de basisscholen en kleutercircus.
Dit jaar starten we met de uitbouw van verschillende lessenreeksen voor kinderen uit de buurt. Dit verloopt in samenwerking met verschillende wijkscholen. In samenwerking met de KAAGent foundation werken we een kleuteraanbod op maat uit. Sommige lessenreeksen zijn na de schooluren, anderen zijn tijdens de schooluren en in functie van een schoolproject. Deze lessen zijn een laagdrempelige manier om kennis te maken met Circusplaneet en kunnen tegelijk de verbindingen maken met ons betalend aanbod.

Zomeraanbod

Circusnamiddagen in het Leebeekje

Tijdens de circusnamiddagen in het Leebeekje maak je kennis met de belangrijkste circustechnieken zoals lopen op een bal, hangen aan een trapeze en jongleren met de diabolo. Er is ook ruimte voor ravotten en spelen en natuurlijk het maken en tonen van een circusnummer.

Waar: Het Leebeekje, Ebergiste De Deynestraat 2E, 9000 Gent.
Wanneer: Van 29 juli tm 2 augustus en 5 tm 9 augustus. Je mag vrij toekomen vanaf 13.00u tot 13.30u. Daarna doen we de poort toe en circussen we tot 17.00u
Voor wie: 1e leerjaar tm 6e leerjaar.
Inschrijven: ter plaatse. Voor vragen en meer informatie: wibbe@circusplaneet.be of bel op 092289272
Kostprijs: Gratis
—————————————————————–

Kleurrijk kunstenfestival

Van 17 tm 24 augustus organiseert Circusplaneet samen met jeugdtheater Larf, kinderkoor Mais quelle chanson en Atelier Campus een kleurrijk kunstenkamp met een aansluitend kunstenfestival. Tijdens de week kun je meewerken aan circus, theater en decorbouw. De resultaten tonen we op de 24e augustus in de circustent van Circusplaneet.

Waar: Eerst verzamelen bij Pino, vandaar trekken we samen naar de Kring Kristus Koning aan het Rerum Novarumplein.
Wanneer: 17 tm 23 augustus, verzamelen bij Pino om 9.00u, we werken tot 17.00u.
Voor wie: Kinderen tussen 9 en 12 jaar oud.
Inschrijven via inschrijven.nieuwgent@gmail.com
Kostprijs: Gratis

Vaste Lessen
In september 2019 breiden we ons lessenaanbod uit met een tweede avond in de week, bij voorkeur op een locatie in het hart van de wijk.

UiTPAS

Door samen te werken met UIT-pas kunnen we gezinnen in precaire situaties een korting van 80% geven op het inschrijvingsgeld voor de reguliere lessen en kampen. De helft hiervan wordt bijgedragen door Stad Gent en de andere helft financieren we dankzij een subsidie bij de Vlaamse Overheid.

 

Praktisch

Voor meer info contacteer ons gerust op:

Brugse Poort/Malem: karolien@circusplaneet.be
Nieuw Gent: wibbe@circusplaneet.be

tel: +32 (0)9 228 92 72