Projects

Projectweek

Circusplaneet heeft heel wat expertise in het uitwerken van een projectweek rond circus met externe partners. Deze partnerschappen kunnen eerder evident zijn, bijvoorbeeld een intensieve circusweek met een groep kinderen en jongeren die resulteert in een toonmoment, maar het kan ook minder evident zijn: bijvoorbeeld het trainen van een groep jeugdopbouwwerkers met onze circusmethodiek als uitgangspunt.

Ons voornaamste criterium voor het opzetten van partnerschappen is dat ze voor onze
medewerkers, de deelnemers en de partner, een unieke leerervaring kunnen zijn. We vermijden expliciet een aanbodgericht denken waarbij we een ‘catalogus’ aanbieden van wat ‘klanten’ bij ons kunnen boeken. Zo is bijvoorbeeld de open circusinitiatie tussen het springkasteel en de volksspelen definitief verleden tijd. Vanuit ons idee van verandering hebben we bijzondere aandacht voor interdisciplinaire projecten waarbij onze circusmethodiek in dialoog gaat met andere disciplines. We verbinden al deze samenwerkingen met de artistieke en pedagogische projecten die door onze
medewerkers worden gerealiseerd.

Dit aanbod is voor alle enthousiaste kinderen tussen 6 en 14 jaar die zin hebben om een week circus te doen. Daarbij kunnen drie opeenvolgende (school)jaren in één groep zitten (bijvoorbeeld van 6 tot 9 jaar of van 10 tot 13 jaar).

Wij hebben al enige expertise opgebouwd betreffende kampen voor kinderen met een mentale en/of fysieke beperking en kinderen met een maatschappelijke kwetsbaarheid. Neem gerust contact op, dan kunnen we samen kijken wat mogelijk is.

Contacteer ons voor meer info of een afspraak via info@circusplaneet.be of 09 228 92 72