Project-C schitterde in onze Circuskerk

Project-C, een samenwerkingsproject tussen Ell Circo D’ell Fuego, Circus Zonder Handen en Circusplaneet, kwam nog één keer in actie op 29 januari 2022 na een geslaagde première in deSingel in Antwerpen en een knaleditie in BRONKS in Brussel. Het was helaas de laatste voorstelling, maar wat voor één… Wat een dynamiek, wat een mooie groep jongeren en vooral: wat een prachtig parcours hebben zij samen afgelegd!

Deze fijne bende jongeren en begeleiders zetten ondanks (of dankzij) hun diverse achtergronden, uiteenlopende leeftijden, chronisch slaaptekort tijdens de repetities en gezwalp tussen lockdowns, een prachtprestatie neer op het podium. En dat verdient een groots applaus! 👏

Verloop van het project

30 jonge artiesten uit Antwerpen, Brussel en Gent gingen in februari 2021 aan de slag met danser en choreograaf Mohamed ‘Ben Fury’ Benaji (Eastman) en de filmmakers van Double Take Cinematic Circus. Daarop volgden, na een periode van virtueel samenwerken, drie intensieve residentieweekends waar ze samenwerkten aan een voorstelling voor live publiek. In deze fase van het project werden ze begeleid door regisseur Dahlia Pessemiers-Benamar en choreografe Sandra Delgadillo.

Een terugblik op Project-C in onze Circuskerk door fotograaf Wouter De Mol