Programma Planeet Malem 2024

Op zaterdag 27 én zondag 28 april is het weer tijd voor ‘Planeet Malem’, het buurtcircusfestival in de schoonste wijk van Gent: Malem. Dit jaar zorgen we voor 2 dagen circusplezier in plaats van 1! Er staan een aantal klassiekers op het programma: de befaamde Malem Koerse, try-outs van Vers Talent en de old-school circusworkshops. En natuurlijk staan er ook dit jaar geweldige circusvoorstellingen op de planning. Het uitgebreide programma en alle details vind je hieronder!

Op het programma

op het programma – zaterdag 27 april – 14u tot 19u

doorlopend programma – zaterdag 27 april – 13u30 tot 18u30

  • * Tentoonstelling fotoproject Meisjeswerking (circustent)
  • * Shoppingcenter Malem door Studio Malem
  • * Frietjes, pannenkoeken én ijsjes!

op het programma – zondag 28 april – 11u tot 16u30

  • 11u – 11u45: Iara Gueller met 99 cm (circuskerk)
  • 12u – 12u30: workshop ouder-kind (grasplein)
  • 13u – 13u30: Vers (en ander) Talent Cabaret
  • 13u – 15u30: circusworkshop (grasplein)
  • 13u – 15u30: Kreezie Kwaffeuzerie
  • 14u30 – 15u: Vers (en ander) Talent Cabaret
  • 16u – 16u30: Cie Balancetoi met Het Hommel Syndroom (tuin)

locaties

In 2024 zal Planeet Malem plaatsvinden op 3 verschillende locaties in de wijk. Hieronder vind je een plannetje! Zo kan je mooi uitstippelen wanneer je waar moet zijn, zodat je geen enkele activiteit mist.

circusacts

Marvelous Adventures Group brengt ‘The Great Escape’, een stuk geinspireerd door het leven en het werk van Harry Houdini. Alles draait om twee personages: de ontsnappingskunstenaar (Ben de Vroey) en zijn assistent (Arno Wauters). De wisselwerking tussen de perfectionistische boeienkoning en zijn nonchalante hulpje zorgt voor gevaarlijke en grappige situaties. Bekijk hier de trailer.

Sien schitterde al op ons podium tijdens Funky Friday bij De Vieze Gasten in februari, en op Planeet Malem komt ze terug! Deze keer met nog meer: meer roze, meer glitter, meer muziek en meer pluizige voorwerpen. Sien brengt de act ‘More is More’, waarbij ze zingt, omdat ze dat graag doet, koorddanst, omdat ze dat wil en glitter draagt, omdat ze dat leuk vind. Klik hier voor een klein voorproefje.

Collectief Cul de Bas bestaat uit jong geweld uit Antwerpen: Tadeusz, Balte en Paul. Ze combineren bascule springen met passeren, alsof salto’s springen op de bascule nog niet moeilijk genoeg is! Cul de Bas is een aanstekelijke bende, die je echt wil zien springen.

Iara Gueller zal voor ons haar solo luchtshow ‘99 cm’ spelen.

Omringd door objecten en alledaagse voorwerpen die hun oorspronkelijke bestemming hebben verloren, nodigt deze show het publiek uit om een kijkje te nemen achter de schermen van het leven van een circusartiest.

Neem hier al een kijkje!

Op zondag wordt het podium 2 keer ingenomen door ons ‘in-house’ talent. Onder meer door Sheila Decloedt, die ongetwijfeld één van de meest unieke circustechnieken zal doen: hair hanging. Daarnaast verschijnen ook Julia Gut en Club Collectief op ons podium. Julia brengt ons een dancing trapeze act (No time, no knee, new apparatus) en Club Collectief speelt hun jongleernummer ‘Funk’. Sfeer en verwondering verzekerd! 

Cie Balancetoi zal op de zondag (28 april) van Planeet Malem hun show ‘Het Hommelsyndroom’ spelen.

Partneracro, gekheid, papieren bloemen, stuifmeel, enthousiaste dans en bijtjes – dat zijn de ingrediënten van ‘Het Hommelsyndroom’!

Bekijk hier de trailer.

Wat is er zo nog te doen, naast circusoptredens?

Tijdens Planeet Malem opent Shoppingcenter Malem de deuren: dé ‘zonderwinstwinkel’ in Malem!

Studio Malem geeft op zaterdag 28 april rondleidingen in het shoppingcenter en toont ook een preview van het nieuwe pretpark voor de allerkleinsten.

Wil je zelf vrijwilliger worden in het buurtwinkeltje of het nieuwe pretpark, dan kan je je zaterdag ook meteen aanmelden!

Bij onze eenwielerfans is Malem Koerse ondertussen een echte klassieker. Dé eenwielerkoers onder de kerktoren mag dus ook dit jaar niet ontbreken!

Er staat een kinderkoers en kinderwedstrijd op het programma onder leiding van DJ Kelly en MC Tim.

Daarna krijgen we een koers uitsluitend voor eenwielers, waar niet alleen de snelste maar ook de best verkleede éénwieleraar in de prijzen zal vallen

Wat maakt je blij?

Met deze vraag als rode draad trokken de meisjes van de meisjewerking foto’s, onder leiding van o.a. Joke De Ruyver. Deze foto’s worden op zaterdag 27 april tentoongesteld, in de circustent. Ga zeker eens een kijkje nemen!

Op zondag kan je bij de Kreezie Kwaffeuzerie je haar laten omtoveren tot een alien. Of misschien wel een bloemenveld? Of een kleurrijke hanenkam? De opties zijn eindeloos, en de creativiteit van de kwaffeuzes ook! (geen zorgen, je haar wordt niet geknipt, enkel gestyled)

Zelf circus proberen, da’s natuurlijk essentieel op een Circusplaneet-activiteit! Zowel op zaterdag als op zondag staan er circusworkshops op het programma. En op zondagmiddag staat er ook een workshop kind-ouder circus gepland. Je kan aan alle workshops vrij deelnemen, vergeet voor de kind-ouder workshop je kind niet (of je ouder)!