Planeet Sierk wijkt uit

We sturen dit jaar een andere Planeet Sierk op je af, kleinschaliger en digitaal. Deze editie van de Gentse Feesten slaan we de tenten niet op in het Baudelopark, maar we verspreiden het feestgedruis tot in de Gentse wijken (Malem, Brugse Poort, Watersportbaan en Nieuw Gent) én zelfs gewoon tot in je huiskamer. Planeet Sierk wijkt uit!

 

PROGRAMMA GENTSE FEESTEN

 

VRIJDAG 17 JULI

ONLINE MINIDOCU – We geven het startschot voor ‘Planeet Sierk wijkt uit’ in Malem. De wijk is de afgelopen jaren onze uitvalbasis geworden. De circuskerk wordt steeds meer onze thuis. We durven ondertussen zeggen dat we Malem en zijn inwoners redelijk goed kennen. Onze gastster is Greta. Greta woont al jaren in Malem en is – dat zeggen we met veel trots – een grote fan van Circusplaneet. Artiesten Jarno en Isaiah verrasten haar en enkele andere Malemnaren op een schone voorstelling, met muziek van Compro Oro. Hier en op de website van de Gentse Feesten brengen wij jullie de minidocu over Planeet Sierk in Malem.

ONLINE WORKSHOP – Goesting om zelf artiest te worden? Baal je (net zoals wij) dat er dit jaar geen Planeet Sierk in het Baudelopark is waar je kan trainen en oefenen? Vrees niet, ga naar ons YouTube kanaal of de website van de Gentse Feesten voor instructiefilmpjes en uitdagingen.

ZATERDAG 18 JULI

ONLINE WORKSHOP – Altijd al willen jongleren? Er is geen betere moment dan nu om te beginnen oefenen. Ga naar ons YouTube kanaal, waar Stijn je leert jongleren in 10 dagen tijd.

ZONDAG 19 JULI

ONLINE WORKSHOP – Zondag familiedag! Niets gezelliger dan samen met je kind zweten, circussen, bewegen, spelen en leren. Op ons YouTube kanaal toont Wibbe enkele trucs met oudere kinderen, Karolien met kleine kinderen.

MAANDAG 20 JULI

CIRCUS OP ‘ T PLEINTJE – Vandaag nemen we van 14u tot 15u30 onze circuskoffer mee naar het pleintje van de Bollekensschool aan de Watersportbaan. Van 16u tot 17u30 gaan we circussen in de leeftuin Borluut aan de Watersportbaan. Alle kinderen tussen 4 en 11 jaar zijn welkom. Meer info vind je hier. Controleer bij slecht weer onze agenda, daar laten we ten laatste 1 uur voor aanvang weten of we al dan niet gaan circussen.

ONLINE WORKSHOP – Onze lesgevers hebben ondertussen tonnen ervaring met circussen vanuit ons kot. Weken thuis blijven, moet zeker niet saai zijn. Ga naar ons YouTube kanaal voor huis-tuin- en keuken circustrucs!

DINSDAG 21 JULI

… NAAR NIEUW GENT – Later deze zomer trekken we de straten van Nieuw Gent in. De straffe mannen van Be Flat werken met de kinderen en jongeren uit de wijk aan heel wat acrobatische tricks en flips en trakteren ze de buurtbewoners op een straf spektakel in de straten van de wijk. Hou onze website in de gaten want eind augustus vind je hier de minidocu.

CIRCUS OP ‘ T PLEINTJE – Circussen doen we vandaag in de Brugse poort: van 14u tot 15u30 vind je ons en onze circuskoffer in het Pierkespark. Van 16u tot 17u30 gaan we circussen op het Weerstandsplein. Alle kinderen tussen 4 en 11 jaar zijn welkom. Meer info vind je hier. Controleer bij slecht weer onze agenda, daar laten we ten laatste 1 uur voor aanvang weten of we al dan niet gaan circussen.

WOENSDAG 22 JULI

CIRCUS OP ‘ T PLEINTJE – We circussen in Nieuw Gent: van 14u tot 15u30 vind je ons naast het Wijkgezondheidscentrum. Alle kinderen tussen 4 en 11 jaar zijn welkom. Meer info vind je hier. Controleer bij slecht weer onze agenda, daar laten we ten laatste 1 uur voor aanvang weten of we al dan niet gaan circussen.

ONLINE WORKSHOP – Op ons YouTube kanaal toont Julian welke trucs je allemaal kan doen met een diabolo.

DONDERDAG 23 JULI

… NAAR DE WATERSPORTBAAN – We wijken uit naar een buurt die voor ons nog redelijk nieuw is: de Watersportbaan. Later deze zomer staat er een circusvoorstelling op het programma van het acrobatische rolschaatduo ‘Les Patineurs’. Of de hele wijk mee aan het rollen gaat, krijg je begin september in een minidocu te zien.

CIRCUS OP ‘ T PLEINTJE – Vandaag nemen we van 14u tot 15u30 onze circuskoffer mee naar het pleintje van de Bollekensschool aan de Watersportbaan. Van 16u tot 17u30 gaan we circussen in de leeftuin Borluut aan de Watersportbaan. Alle kinderen tussen 4 en 11 jaar zijn welkom. Meer info vind je hier. Controleer bij slecht weer onze agenda, daar laten we ten laatste 1 uur voor aanvang weten of we al dan niet gaan circussen.

VRIJDAG 24 JULI

LIVE VOORSTELLING – We programmeren samen met Miramiro een voorstelling van het gezelschap ‘Grensgeval’ in onze circuskerk. Onze steden staan sinds kort vol lijnen en strepen. Een acrobate en een muzikante zoeken waar de grenzen én de nieuwe mogelijkheden liggen. Het resultaat is een voorstelling geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 3 jaar. Voor meer info en tickets, ga naar de website van Miramiro.

CIRCUS OP ‘ T PLEINTJE – Circussen doen we vandaag in de Brugse Poort. Van 14u tot 15u30 staat onze circuskoffer in het Wielewaalpark. Van 16u tot 17u30 gaan we naar het Landingsplein. Alle kinderen tussen 4 en 11 jaar zijn welkom. Meer info vind je hier. Controleer bij slecht weer onze agenda, daar laten we ten laatste 1 uur voor aanvang weten of we al dan niet gaan circussen.

ZATERDAG 25 JULI

ONLINE WORKSHOPS – Word acrobaat of evenwichtsartiest met de filmpjes van onze lesgevers op ons YouTube kanaal.

ZONDAG 26 JULI

ONLINE MINIDOCU – We wijken uit naar de Brugse Poort. De wijk van waaruit we met Circusplaneet al jaren circussen en plannen smeden om nog meer te circussen. Hoog tijd dus om de inwoners van de Brugse Poort te bedanken met een circusvoorstelling. Artieste Nila Hoop neemt ons mee op sleeptouw, samen met enkele andere inwoners van de wijk. Hier en op de website van de Gentse Feesten brengen we jullie een minidocu over Planeet Sierk in de Brugse Poort.

ONLINE WORKSHOP – Onze lesgevers hebben voor het einde van de Gentse Feesten een hele reeks uitdagingen klaar staan. Ga naar ons YouTube kanaal als je durft!

 

#circuseverydamnday #circusfun #community #geensefeesten #planeetsierkwijktuit