Planeet Sierk landt in het Coyendanspark, Malem én Nieuw Gent

Tijdens de Gentse Feesten creëert Circusplaneet, in samenwerking met Miramiro, een eigen wereld in het Coyendanspark waar iedereen welkom is en waar elk uitzonderlijk talent georkestreerd wordt. Planeet Sierk verwent je met een cabaret voor de hele familie met straffe circusacts onder begeleiding van een live band. Test ook zelf je circusaanleg tijdens de gratis circusworkshops. Fun verzekerd! Naast het programma in het Coyendanspark slaan Circusplaneet en Miramiro de handen in elkaar om het feestgedruis naar de Gentse wijken Malem en Nieuw Gent te brengen.

Planeet Sierk Wijkt Uit naar Malem

📅 Vrijdag 15 juli 2022 vanaf 17u – Circuskerk Malem – Oud-Strijderslaan 1 Gent

Het startschot van Planeet Sierk wordt gegeven in Malem, de thuisbasis van Circusplaneet. Malem transformeert die dag in een circusparadijs voor jong en oud. Kom genieten van een verfrissend drankje in onze circusfoyer, ontdek Conspiracy a.k.a. jong circusgeweld en laat je onderdompelen in heel wat circustechnieken. Daarnaast brengt circuskanjer Luuk Brantjes LONE in de circuskerk: een circussolo die balanceert op de dunne lijn tussen alleen zijn en eenzaamheid.

Planeet Sierk @ Coyendanspark

📅 Vrijdag 16 t.e.m. dinsdag 19 juli 2022

Circusworkshops: doorlopend van 14u tot 17u
Stel je voor dat je niet langer dagen, weken, maanden hoeft te zwoegen voor één verdiend applaus? Met eigen wetten van de markt en een unieke munteenheid ontwierp Circusplaneet een circusmachine die op Planeet Sierk op volle toeren zal draaien. Oefen er op los in de oefenpiste en voer je geleerde trucs op als een echte circusartiest in de showpiste. Bucketlist-materiaal!

Cabaretvoorstelling: 17u30 tot 18u15
In de cabaretvoorstelling zie je Vers Talent aan het werk, diaboloartiest Alexis en Les patineurs die een spectaculaire battle op rolschaatsen brengen. En dat allemaal aan elkaar gepraat door de enige echte Kelly Above Avarage en co (haar nog geheime gastvrouwen). 

Planeet Sierk Wijkt Uit naar Nieuw Gent

📅 Woensdag 20 juli 2022 vanaf 14u30 – Titannick – Kikvorsstraat 40 Gent

Planeet Sierk trakteert ook de bewoners van Nieuw Gent op een stevige portie circus. De jongeren van Conspiracy komen, je kunt zelf aan de slag met heel wat circusmateriaal en als afsluiter is er FA: een vurige show van Amoukanama circus, een Belgisch-Guinees collectief, die uniek is in zijn stijl door de levendigheid van verschillende culturen en tradities te combineren.  

Circusplaneet organiseert Planeet Sierk in samenwerking met Miramiro en met ondersteuning van Stad Gent en Vlaanderen. Alle activiteiten zijn gratis.