Planeet Sierk 2024

Ook dit jaar is Circusplaneet terug te vinden op de Gentse Feesten. En ook deze keer kan je ons terugvinden op onze eigen planeet: Planeet Sierk. Samen met Miramiro zorgen we voor een wonderlijke circuswereld, waar je kan genieten van (gratis!) circusworkshops en een geweldig cabaret voor de hele familie. Op vrijdag 19 juli zweeft Planeet Sierk naar Malem en op woensdag 24 juli naar Nieuw Gent, om ook daar het circusvirus te verspreiden. Meer info over de workshops, het cabaret en de optredens in Malem en Nieuw Gent kan je hieronder terugvinden.

circuskerk, oud-strijderslaan 1, 9000 Gent

Iedereen (ja, iedereen) kan aan onze circusworkshops deelnemen. Er zijn geen tijdslots die je op voorhand online moet reserveren, je mag gewoon ouderwets ‘toestuiken’ en mee experimenteren. Onze lesgevers lopen rond en geven hier en daar een beetje uitleg. Vind je het allemaal een beetje spannend? Of weet je echt niet hoe je aan dat circussen moet beginnen? Ook dan kan je aan de mouw van onze lesgevers trekken.
©️foto: Joke De Ruyver

Je vervelen terwijl je in de rij staat, op je beurt wacht, … niet tijdens deze ludieke voorstelling. Vier grenswachters entertainen je op de meest uiteenlopende manieren. Soms humoristisch, soms poëtisch, soms ronduit knotsgek, en steeds met een muzikale touch. Zo wordt het saaiste moment van elke gelegenheid een waar spektakel.
©️Miramiro

voorhoutkaai 43, 9000 Gent

Iedereen (ja, iedereen) kan aan onze circusworkshops deelnemen. Er zijn geen tijdslots die je op voorhand online moet reserveren, je mag gewoon ouderwets ‘toestuiken’ en mee experimenteren. Onze lesgevers lopen rond en geven hier en daar een beetje uitleg. Vind je het allemaal een beetje spannend? Of weet je echt niet hoe je aan dat circussen moet beginnen? Ook dan kan je aan de mouw van onze lesgevers trekken (de figuurlijke mouw dan, want je kan ze herkennen aan hun mouwloze vestjes).
©️foto: Zara Slos

Cabaret zelfst.naamw. Uitspraak: [ kabaˈrɛ, kabaˈrɛt ] Afbreekpatroon: ca·ba·ret toneelvoorstelling met spottende grapjes over van alles

Het cabaret is traditioneel de dagafsluiter van Planeet Sierk. Er worden verschillende korte circusacts gebracht, door een mix van aanstormend jong talent en (inter)nationale artiesten. 45 minuten genieten voor het hele gezin, dat beloven we!
©️foto: Circusplaneet

kikvorsstraat 40, 9000 Gent

Iedereen (ja, iedereen) kan aan onze circusworkshops deelnemen. Er zijn geen tijdslots die je op voorhand online moet reserveren, je mag gewoon ouderwets ‘toestuiken’ en mee experimenteren. Onze lesgevers lopen rond en geven hier en daar een beetje uitleg. Vind je het allemaal een beetje spannend? Of weet je echt niet hoe je aan dat circussen moet beginnen? Ook dan kan je aan de mouw van onze lesgevers trekken.
©️foto: Circusplaneet

Een bruisende straatshow waarin Bruno en Amour samen met hun zoontje de wereld veroveren. Waar de straten veranderen in een podium. Waar elke bocht een nieuwe verrassing brengt en waar cabaret tot leven komt op de meest onverwachte plaatsen. Bereid je voor op een verrassende mix van humor, spanning en spektakel met tonnen spelplezier, straffe nummers en unieke stunts. Mis ze niet, ze zijn zo weer vertrokken.
©️Miramiro

Merci Miramiro!

Planeet Sierk is een samenwerking tussen Circusplaneet en Miramiro. Voor zij die Miramiro nog niet kennen: Miramiro is een werkplaats voor kunstenaars met een liefde voor hedendaags circus. Het is een creatieve vrijplaats, waar artiesten ruimte krijgen om te ontwikkelen, te creëren, te experimenteren. Elk jaar organiseert Miramiro een Zomerfestival tijdens de Gentse Feesten. Dan kan je vier dagen lang (soms gratis en soms niet) naar circusvoorstellingen gaan kijken (meestal in het Coyendanspark, maar soms ook ergens anders). Het volledige programma van het Zomerfestival kan je hier terugvinden.