Open call voor Vers Talent 2023-2024

Julia Gut: Vers Talent 2022-2023

Ben je een jonge of (nog) niet professionele circusartiest met tonnen inspiratie maar zoek je nog een steuntje in de rug bij de uitwerking van al die fantastische ideeën? Misschien is het Vers Talent-traject dan iets voor jou!

Vers Talent is een traject voor beginnende artiesten en amateurartiesten die een artistiek idee willen uitwerken rond circus, maar daar graag nog wat begeleiding bij krijgen. Het traject vindt plaats tussen oktober 2023 en september 2024. Circusplaneet biedt je ondersteuning gedurende het traject. Deze ondersteuning is voornamelijk artistiek, maar kan ook deels (circus)technisch zijn.

Iedereen vanaf 16 jaar die een artistiek idee met circus wil uitwerken, kan een aanvraag indienen. Een selectie gebeurt op basis van motivatie en haalbaarheid en is afhankelijk van het aantal aanvragen.

Meer info en het aanvraagformulier vind je hier. Zin om mee te doen? Denk dan eens goed na, schrijf je artistiek idee uit en mail het ingevulde formulier voor 1 oktober 2023 naar jolien@circusplaneet.be.

Succes!

Circusplaneet investeert in het realiseren van dromen van gemotiveerde en gepassioneerde jongeren en volwassenen. Ze worden ondersteund op pedagogisch, circustechnisch en artistiek vlak. We willen samen met gemotiveerde jongeren op ontdekkingstocht gaan, samen zoeken naar wie ze zijn en waar ze naartoe willen in hun leven. We willen jongeren kennis laten maken met de artistieke kant van circus, door hun eigen creativiteit te triggeren, door samen naar een circusvoorstelling te gaan kijken of door samen een creatie te maken en op te treden. Circus is niet alleen trainen en werken aan je techniek. Circus is creëren, tonen, presenteren … Kortom, in de spotlights staan. Het educatieve luik gaat dan ook hand in hand met een sterke artistieke visie waarbij iedereen de kans krijgt zichzelf te tonen. – Beleidsplan 2021-2025

Vers Talent is een samenwerkingsproject met Miramiro, een werkplaats voor kunstenaars met een liefde voor hedendaags circus.

📸 Joke De Ruyver