Malemse Torens schitteren op het BK eenwieleren

Op 22 en 23 oktober 2022 organiseerde de Unlimited Unicycle Crew in samenwerking met circusschool Cirkus in Beweging de tweede editie van het Belgisch kampioenschap eenwieleren. Hal5 in Leuven overspoelde twee dagen lang met eenwielergeweld van over de hele wereld. In totaal waren er 133 deelnemers vanuit 7 landen. Onze eenwielerbasketploeg “de Malemse Torens” pakte brons. Joran, één van onze Torens, bracht nog eens 4 medailles mee naar huis. En of het een geslaagd weekend was!

Simon, Arthur, Niels, Julian, Joran, en Lowie a.k.a. “de Malemse Torens” trainden de voorbije weken hard naar aanloop van dit Belgisch kampioenschap. En dat loonde, want ze stootten vanuit de voorrondes door naar de finale van het eenwielerbaskettoernooi.

“Die derde plaats is iets waar we trots op mogen zijn, want de tegenstand was stevig”, aldus trainer en ploegmaat Julian.

Ook Niels is trots op de ploeg. “Dit BK leerde ons veel over ons samenspel en hoe we dit nog kunnen verbeteren. We gaan hard trainen om volgend jaar nog een schavotje hoger op het podium te komen!” Niels deed ook mee aan de discilpines flatland (tricks op de grond), trials (obstakels gebouwd uit paletten) en slalom. In slalom verbrak hij zijn persoonlijk record en greep net naast de medailles.

Voor Joran was het eenwielerbaskettoernooi ook niet de enige strijd die hij aanging. “Ik deed mee bij de beginnerscompetitie van flatland, trials, hoogspringen en verspringen. Mijn tricks op de grond waren goed voor een gouden medaille. Op de drie andere disciplines haalde ik brons”. Een mooi resultaat dat naar meer smaakt voor eenwielertalent Joran!

Elke vrijdagavond trainen de Malemse Torens op techniek en spelen ze “matchkes”. Heb je het eenwieleren al goed onder de knie en wil je graag eens meedoen? Dan ben je van harte welkom! Klik hier voor meer info.

#community #circuseverydamnday