Kunstenkampen en Kleurrijk Kunstenfestival in Nieuw Gent

Circusplaneet en Larf! organiseren twee kunstenkampen en een aansluitend buurtfestival. In samenwerking met Campus atelier, Wallin en Mais Quelle Chanson.

Van 12 tot 16 augustus nodigen we de kinderen tussen 9 en 12 jaar van Nieuw Gent uit om op ontdekkingstocht te gaan op het Rerum Novarum Plein. Het kamp gaat elke dag door van 9u tot 17u en kost 10 euro.

Als een archeoloog/detective onderzoeken de kinderen de omgeving met al hun zintuigen. We verzamelen bewijsmateriaal voor het bestaan van oude beschavingen en graven het verleden op. We observeren de plaatselijke bevolking, tekenen looppatronen uit en noteren vreemde rituelen en eetgewoonten.

Via onze fantasie en theatrale opdrachten ontwikkelen een ‘verzonnen’ geschiedenis van de wijk. We bevolken dit nieuwe geschiedenisboek met personages vol dromen en verlangens

Samen met Campus Atelier bouwen we een onderzoekslabo waar alle resultaten worden verzameld, gedocumenteerd en geklasseerd.

Dit mondt op het einde van de week uit in het Rerum Novarum Openlucht Museum, met naslagwerken over geur, kleur, textuur en anekdotes van het plein. Misschien vangen we wel een glimp op van haar mysterieuze bewoners en hun dagdagelijkse gewoonten.

Van 19 tot 23 augustus zijn alle kinderen van 9 tot 12 jaar uit Nieuw Gent welkom om mee te doen met het kunstenkamp op het Rerum Novarum plein.  Het kamp gaat elke dag door van 9u tot 17u en kost 10 euro.

We maken een voorstelling met ons eigen  verhaal met een heleboel personages. We bouwen zelf decors, produceren muziek en geluidseffecten en voeren al onze (circus) stunts zelf uit! De voorstelling tonen we op 24 augustus op het Kleurrijk Kunstenfestival.

Inschrijven voor de kampen kan via inschrijven.nieuwgent@gmail.com of telefonisch: 0474 511 310 (An – Larf!) of 0474 09 49 08 (Wibbe – Circusplaneet)

Op 24 augustus  lanceren Circusplaneet en Larf! het eerste Kleurrijk Kunstenfestival. Er komen professionele acrobaten, een one man show, het Rerum Novarum openlucht museum, circusoptredens en natuurlijk onze eigen Nieuw Gentse kunstenaars. Dit alles zal doorgaan in de tuin van de Kring.

Iedereen is welkom om te komen kijken, alle voorstellingen zijn gratis.