KnetterGent is een feit, en wij doen mee! Jij ook?

Wil je investeren in een duurzaam project met een sociaal oogmerk? Dan is coöperant worden van KnetterGent een KnetterGoed idee! Dit voorjaar nog krijgen we zonnepanelen op het dak van onze circuskerk en kunnen dan zonnestroom kopen van de coöperatie tegen een voordelig en vast tarief. Om al deze zonnepanelen aan te kopen, heeft KnetterGent coöperanten nodig. Doe je mee?

KnetterGent in het kort

Voor veel jeugdverenigingen is een investering in zonnepanelen financieel te hoog gegrepen, terwijl energie wel een hoge kost blijft. Daarom besloten JOC Gentbrugge, vzw Jong, Zeescouts De Wilde Eend en Circusplaneet een energiecoöperatie in het leven te roepen. Met de ondersteuning van de Stad Gent is ‘KnetterGent’ nu een feit.

KnetterGent is een Gentse coöperatieve vennootschap die gelooft in het zonnepotentieel van de Gentse daken boven jeugdwerkingen. Jeugdorganisaties stellen dus hun dak ter beschikking van KnetterGent. De coöperatie plaatst zonnepanelen op deze daken.

De organisaties kopen de zonnestroom van de coöperatie tegen een voordelig en vast tarief. De overtollige zonnestroom wordt op de privé-markt verkocht. Vaak is een groot deel van het stroomverbruik tijdens zonne-uren. Voor deze stroom gaan organisaties dus behoorlijk minder betalen.

“We geloven hard in de coöperatieve gedachte waarin we samen verantwoordelijkheid nemen en meerwaarde delen.” – KnetterGent

Coöperant worden

En wie betaalt die zonnepanelen? De coöperanten van KnetterGent. Iedereen kan coöperant en dus aandeelhouder worden vanaf 50 euro. Door coöperant te worden zorg jij er mede voor dat het licht in onze kerk brandt tijdens circuslessen en de koffie in onze foyer warm is! Dat onze computers op volle toeren draaien om jullie op de hoogte te houden van wat we hier allemaal bekokstoven in de kerktoren, de circuszaal geventileerd en stofvrij is, en ga zo maar door…

Een investering in KnetterGent is dus een goede zaak. Je krijgt aandelen in ruil voor je centen en je investeert in een duurzaam project met een sociaal oogmerk. Coöperant worden geeft je één stem op de algemene vergadering. Door de ‘tax shelter voor startende ondernemingen‘ krijg je als particuliere investeerder een eenmalige belastingvermindering van 45% van je geïnvesteerd bedrag.

Waarom zou je als jeugdorganisatie je dak ter beschikking stellen?

  • * KnetterGent biedt goedkope stroom tijdens zonne-uren aan een stabiele prijs. Het tarief bedraagt grosso modo de helft van de marktprijs.
  • * Wettelijk gezien komt er een verplichting voor niet-residentiële gebouwen om een minimaal energielabel te behalen. De aanwezigheid van zonnepanelen op je dak helpt je EPC-score te verlagen.
  • * Je hoeft niet zelf te investeren of kapitaal te verzamelen om een installatie te kopen.
  • * Het opvolgen van en de zorg voor de zonnepanelen ligt bij de coöperatieve vennootschap en niet bij je organisatie.
  • * Na 20 jaar ben je zelf eigenaar van de panelen.
  • * Je bouwt mee aan een duurzame wereld.
  • * In het coöperatief gedachtegoed ben je solidair met elkaar.


Voor meer info: Surf naar de website van KnetterGent
Heb je een vraag? Stuur dan een mailtje naar info@knetter.gent