Het nieuwe circusseizoen staat voor de deur! Een overzicht.

Het is bijna zover! Onze lesgevers staan te popelen om er letterlijk weer in te vliegen. Voel jij het ook al kriebelen? In de week van 18 september 2023 starten de lessen voor kinderen en jongeren en gaat de foyer van onze circuskerk weer open. Volwassenen moeten nog iets meer geduld hebben, want de najaarsreeksen starten in de week van 2 oktober. Maar de tijd vliegt, dus begin je circustas al maar klaar te maken!

Kinderen en jongeren

Voor kinderen en jongeren hebben we weer een gevarieerd aanbod aan circustechnieken. Zo kan je ervoor kiezen acrobatische toeren te leren op de grond of in de lucht, of gewoon ze allebei in onze acro-luchtacro combolessen. Voor de manusjes-van-alles bieden we multicircus aan waarin de vier grote circusdisciplines aan bod komen: jongleren, evenwicht, acrobatie en luchtacrobatie.

Wil je graag circus doen mét je kind? Dan ben je welkom in één van onze kind-ouderlessen (opgelet: nog maar enkele vrije plekjes!). Voor de fanatieke circusjongeren die al voldoende ervaring hebben om zelfstandig te trainen, hebben we ook community trainingen.

© Fien De Geyter
© Fien De Geyter

Volwassenen

Volwassenen die acrobatische toeren willen leren op de grond of in de lucht of hun jongleer trukendoos willen aanvullen, zijn bij ons aan het juiste adres. Een nieuwkomertje dit najaar is onze reeks acroyoga, waarin we de flow van yoga combineren met de fun van partneracro.

Onder het motto ‘nooit te oud om te leren, nooit te oud om te blijven bewegen’ hebben we ook een aanbod op maat voor 60-plussers. Ze zijn welkom in onze circuskerk om zich uit te leven in de multicircuslessen voor oudere deelnemers.

Volwassenen die zelfstandig aan hun circus skills willen werken, zijn dan weer welkom in onze community trainingen.

Wijkwerking

Om onze activiteiten toegankelijker te maken, zijn we aanwezig en actief in drie Gentse wijken: Brugse Poort – Malem, Nieuw Gent en Watersportbaan. Door onze fysieke nabijheid nemen we een belangrijke drempel weg en verspreiden we verder het circusvirus!

In samenwerking met verschillende buurtscholen organiseren we korte kennismakingsreeksen. In deze reeksen geven we voorrang aan kinderen die nog géén circusles volgen, en moeilijk toegang vinden tot het reguliere vrijetijdsaanbod. Inschrijven voor deze reeksen kan enkel via de brugfiguren van de scholen.

In de buurten waar we actief zijn, voorzien we ook circuslessen op maat van de kinderen uit de buurt die niet zo vlot hun weg vinden naar het vrijetijdsaanbod. Inschrijven voor deze buurtcircuslessen gebeurt via onze wijze wijkwerkers.

© Joke De Ruyver

Artist training

We stellen onze circuskerk in de namiddagen ook open voor (semi)professionele circusartiesten en artiesten die het traject ‘vers talent’ volgen bij Circusplaneet. Ook onze lesgevers kunnen van de artist training gebruik maken. Meer info vind je hier.

© Zara Slos
© Zara Slos

Voor elk wat wils dus, en een heel seizoen circusfun gegarandeerd! Nog niet ingeschreven? Go go go, de plekjes zijn beperkt! Hou ook zeker onze agenda in de gaten, want naast de circuslessen en trainingen staan er nog een heleboel andere circusactiviteiten op het programma.

#circusfun #circuseverydamnday #circusvooriedereen #circusplaneet #community #joythefun #joythefamily