Funky Friday: voorjaarseditie Bij’ De Vieze Gasten

Wat je van zo een avondje Funky Friday (on a Saturday) mag verwachten, is altijd een verrassing (en op welke dag het valt ook 😉). Dit verrassingseffect is keihard deel van het concept “Funky Friday”. Elke editie is anders, aangezien er steeds een andere mix van (circus)artiesten de avond vult. En die mix is soms magisch, soms bizar, soms heftig, soms bloedmooi en soms een combinatie van dat allemaal. Deze editie was er eentje vol contrasten. Van jongleurs in classy kostuums tot een burlesque show met veel pluimen. Funky was het zeker!

Professionele artiesten, studenten, Vers Talent uit eigen huis… ze zijn allemaal welkom op Funky Friday. Club Collectief, gevormd door drie lesgevers van Circusplaneet en deel van ons Vers Talent-programma, beet de pits af met een funky jongleeract. Hun kostuums hielden ze niet de hele show aan, dus je kunt je voorstellen dat het een opwarmer van formaat was.

Kelly Above Average kroop deze editie niet in de huid van gastvrouw, maar toonde nieuw werk: een humoristische burlesque en circus show op het nummer Toxic van Britney Spears. Wie wel in de huid van gastspreker kroop, was niemand minder dan Dries Vanwalle. Dries begon zijn circuscarrière op 7-jarige leeftijd bij Circusplaneet, studeerde vorig jaar af aan circushogeschool Codarts in Rotterdam en is nu professioneel circusartiest bij Sinking Sideways.

Zijn studiegenoot, goede vriend en collega Raf Pringuet was ook van de partij. Raf is een straffe jongleur én acrobaat. In zijn act “Robin” experimenteert hij met een combinatie van zijn twee grootste talenten. Beeld je daarbij nog wat wortels en een schommelpaard in, en dan is het plaatje compleet.

Naast professionele (circus)artiesten die nieuw werk try-outen, geven we ook graag de kans aan studenten van een circushogeschool om podiumervaring op te doen. Johanna studeert aan Codarts en bracht haar acrodance act “Scorpio”. Een staaltje technische perfectie met een ruig en beklijvend kantje.

Aan het einde van de show zagen we Kelly (Eline Vincke) nog eens aan het werk met de enige echte Ding Dong Dolores (Tine De Pauw). Samen: Dolly en Kelly. Ze brachten een komische en sensuele show met burlesque en circus als hoofdingrediënten, en dat leverde veel “oeh” op!

Kon je er niet bij zijn? Bekijk dan hieronder de foto’s van deze schone avond! Wij kijken alvast uit naar de najaarseditie van 2023. Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief. Inschrijven kan onderaan deze pagina.

 • Funky Friday
  © Lowie Bouckenooghe
 • Funky Friday
  © Lowie Bouckenooghe
 • Funky Friday
  © Lowie Bouckenooghe
 • Funky Friday
  © Lowie Bouckenooghe
 • © Michele Verbruggen
 • Funky Friday
  © Lowie Bouckenooghe
 • Funky Friday
  © Nicolas Severyns
 • Funky Friday
  © Nicolas Severyns
 • Funky Friday
  © Lowie Bouckenooghe
 • Funky Friday
  © Lowie Bouckenooghe