Vers talent

Circusplaneet zoekt vers talent!

Ben je een jonge circusartiest (14+) of een amateur artiest (14 tot 99 jaar) met een artistiek idee dat je graag wil uitwerken? Dan is Circusplaneet op zoek naar jou!

Tussen oktober 2020 en oktober 2021 wil Circusplaneet jonge circusartiesten en amateur circusartiesten met een artistiek idee ondersteunen tijdens het creatieproces. De ondersteuning is voornamelijk artistiek, maar kan ook deels (circus)technisch zijn. Iedereen vanaf 14 jaar met een artistiek idee kan zich kandidaat stellen. Dit kan solo, of in groep.

WIE KAN MEEDOEN?

– Je bent 14 jaar of ouder.
– Jouw artistieke project heeft nog nooit middelen ontvangen in het kader van het circusdecreet.
– Je hebt een concreet artistiek idee en kan formuleren wat je nodig hebt om dit te realiseren.

DE VERS TALENT SPELREGELS

– Het volledige traject (opstart-creatie-tonen) loopt tussen oktober 2020 en oktober 2021.
– Je wordt 20 uur begeleid door één of meerdere coaches tijdens het creatieproces.
– Je coach(es) worden in samenspraak met Circusplaneet bepaald.
– Elk project start met een individueel planningsgesprek in oktober/november.
– Zolang jouw project loopt, kan je deelnemen aan de artist training (kostprijs voor een jaar is 120 euro).
– Tijdens het creatieproces zijn er twee toonmomenten gepland, waarop je verplicht aanwezig bent en een work-in-progress toont. Het eerste zal doorgaan op 11 december, het tweede in maart.
– Elk project wordt afgerond met een toonmoment of voorstelling op een evenement van Circusplaneet (planeet Malem, Funky Friday, Eindspektakel, Planeet Sierk, …).
– Je volgt zelf de administratie van je project op (afspraken met de coach en Circusplaneet, repetitiedata bijhouden, …).

HOEVEEL KOST DAT?

Meedoen met vers talent is helemaal gratis! Je kan ons wel helpen door jouw ouders, vrienden, familie, grootouders, … warm te maken om Circusplaneet te steunen. Meer info vind je hier.

INSCHRIJVEN

Wil je de uitdaging aangaan? Vul dan ten laatste 18 oktober 2020 dit formulier in. Download het formulier en vul alle vragen zo grondig mogelijk in. Stuur het ingevulde formulier, samen met eventueel enkele foto’s of filmpjes naar jolien@circusplaneet.be vòòr 18 oktober. Veel succes!

Heb je nog vragen? Mail gerust naar jolien@circusplaneet.be

Circusplaneet investeert in het realiseren van dromen van gemotiveerde en gepassioneerde jongeren en volwassenen. Ze worden ondersteund op pedagogisch, circustechnisch en artistiek vlak. We willen samen met gemotiveerde jongeren op ontdekkingstocht gaan, samen zoeken naar wie ze zijn en waar ze naartoe willen in hun leven. We willen jongeren kennis laten maken met de artistieke kant van circus, door hun eigen creativiteit te triggeren, door samen naar een circusvoorstelling te gaan kijken of door samen een creatie te maken en op te treden. Circus is niet alleen trainen en werken aan je techniek. Circus is creëren, tonen, presenteren, … Kortom, in de spotlights staan. Het educatieve luik gaat dan ook hand in hand met een sterke artistieke visie waarbij iedereen de kans krijgt zichzelf te tonen. – Beleidsplan 2021-2025

Benieuwd naar wie er vorige jaren meedeed en wat er allemaal mogelijk is? Neem een kijkje onderaan deze pagina. Sommige van deze artiesten vind je ook terug bij onze voorstellingen op de website.

“We willen samen met gemotiveerde jongeren en amateur artiesten op ontdekkingstocht gaan, samen zoeken naar wie ze zijn en waar ze naartoe willen in hun leven.”

Vers Talent wil graag haar creaties tonen aan een publiek.

Contacteer ons voor info en bookings op:

jolien@circusplaneet.be of
+32 (0)9 228 92 72

Artists