artist training

Update 9 november 2020: Wegens corona-maatregelen is er momenteel geen artist training.

Professionele circusartiesten en deelnemers van ons traject ‘Vers talent’ kunnen vanaf nu trainen in onze circuskerk.

Alle concrete info en afspraken vind je hieronder, inschrijven kan via het formulier.

WANNEER

Van 14 september 2020 tot 31 mei 2021
– elke maandag, dinsdag en donderdag, tussen 13u en 17u
– elke vrijdag tussen 13u en 15u30.

Tijdens de schoolvakanties en op officiële feestdagen is er geen training.

WIE

Deze trainingsruimte is voor professionele circusartiesten en artiesten die het traject ‘vers talent’ volgen bij Circusplaneet.

WAT

Precies wat de titel al doet vermoeden: een plek voor professionele circusartiesten om te trainen. Je deelt de trainingsruimte met andere artiesten, het is dus geen creatie- of repetitieruimte.

RIGGING & MATERIAAL

Je kan gebruik maken van onze (val)matten, trampolines, longe en luchtacromateriaal.
Er zullen twee ophangingspunten voorzien zijn met katrol waar je je eigen luchtacromateriaal kan aan bevestigen. Je moet dit wel op het einde van je training terug verwijderen. Zorg voor je eigen musketons en slings.
Je kan geen eigen rigging doen op andere punten in de lucht maar op grondpunten kan je wél zelf riggen ( eigen koordansinstalatie, eigen mast,…)
Heb je nog andere rigging vragen? Stel ze tijdens de artist training aan een medewerker van Circusplaneet.
Je eigen circusmateriaal kan eventueel in de kelder van de kerk opgeslagen worden. Circusplaneet is niet verantwoordelijk voor schade of diefstal.

INSCHRIJVEN & PRIJZEN

Inschrijven dient te gebeuren voor deelname aan je eerste training via het formulier voor de artist training.
Een heel schooljaar trainen (vanaf 14 september tem 31 mei)  kost € 120.
Een week (7 dagen vanaf de dag van inschrijven = 4 trainingen) kost € 30.
Inschrijven per dag is wegens corona maatregelen nu niet mogelijk. Bevriende artiesten die eens mee willen trainen, schrijven in voor een week.
Na inschrijving breng je je betaling in orde. Vanaf dan kan je komen trainen.
Wie een factuur nodig heeft kan dit achteraf aanvragen via greet@circusplaneet.be

VERZEKERING

De leden van Circusplaneet zijn tijdens trainingen verzekerd voor lichamelijke letsels en burgerlijke aansprakelijkheid via Ethias. Onze polis geeft enkel dekking voor behandelingen die terugbetaalbaar zijn volgens de Riziv-nomenclatuur. Voor bepaalde behandelingen is er geen tussenkomst (bvb brillen, erelonen, osteopathie,…) of is de tussenkomst beperkt (bvb. tandbehandelingen).
Deze sportongevallenverzekering dekt ook geen arbeidsongeschiktheid. Professionele artiesten dienen daarvoor hun eigen verzekering af te sluiten.
De algemene voorwaarden van onze verzekeringspolis kan je hier bekijken. De speciale voorwaarden vind je hier. Bij inschrijving verklaar je je akkoord om geen andere leden van Circusplaneet aansprakelijk te stellen voor onopzettelijke circusongevallen.

CREATIE- EN REPETITIERUIMTE

Wie naast deze wekelijkse trainingen nog wil werken aan een voorstelling en dus repetitieruimte en/of creatieruimte nodig heeft, kan deze extra momenten aanvragen tijdens de artist training bij een onthaalmedewerker.
Voorwaarde: je bent ingeschreven voor een jaar artist training.
Dit is inbegrepen in het trainingsgeld voor een jaar, er is dus géén extra kost.
Sleutels ophalen kan enkel tijdens uren van de artist training. Idem voor sleutels terug brengen (of via brievenbus).
Je kan niet langer dan twee maand op voorhand een creatie- of repetitieruimte aanvragen. In uitzonderlijke situaties kan het zijn dat Circusplaneet de zaal/kerk toch voor eigen activiteiten nodig heeft en we je moeten vragen de repetitie te verzetten.
Dit is uitsluitend voor creatie of repetitie. Je hebt de zaal of kerk voor helemaal jou (of jouw compagnie) alleen. Gebruik deze dus niet om te trainen. Daarvoor is er de artist training. Vergeet ook niet de afspraak te annuleren als er iets tussen komt, zodat andere artiesten het vrijgekomen blok nog kunnen reserveren.