artist training

De artist training is momenteel enkel gericht naar professionele circusartiesten en artiesten die het traject ‘vers talent’ volgen bij Circusplaneet en een bewijs van professionaliteit kunnen voorleggen.

Wegens coronamaatregelen kunnen we momenteel geen nieuwe inschrijvingen aannemen.

Artiesten worden geacht de vigerende coronamaatregelen te volgen. Het draaiboek voor gezelschappen in de circussector vind je hier.

WANNEER

Van januari tot 31 mei 2021
– elke maandag, dinsdag en donderdag, tussen 13u en 17u
– elke vrijdag tussen 13u en 15u30
– bepaalde zaterdagen tussen 13u en 17u

Tijdens de schoolvakanties en op officiële feestdagen is er geen training.

WIE

Deze trainingsruimte is voor professionele circusartiesten en artiesten die het traject ‘vers talent’ volgen bij Circusplaneet (en een bewijs van professionaliteit kunnen voorleggen).

WAT

Precies wat de titel al doet vermoeden: een plek voor professionele circusartiesten om te trainen. Je deelt de trainingsruimte met andere artiesten, het is dus geen creatie- of repetitieruimte.

MAATREGELEN COVID-19

– Enkel professionele artiesten mogen trainen. Ter plekke liggen invulformulieren waarin je op eer verklaart professioneel te werken achter de schermen.
– Maximaal 6 artiesten tegelijkertijd aanwezig. Let op: kom nooit alleen trainen – áls er iets gebeurt, moet je op een ander kunnen rekenen.
– Er zijn vaste uren. Je reserveert op voorhand welke momenten je komt. Vergeet niet de afspraak te annuleren als er iets tussen komt, zodat andere artiesten het vrijgekomen blok nog kunnen reserveren.
– De huidige artist training loopt tot eind mei 2021 (prijs: zie onder). Je kan niet inschrijven voor een week of een dag.
– Artiesten worden geacht de vigerende coronamaatregelen te volgen. Het draaiboek voor gezelschappen in de circussector vind je hier.
– Voor artiesten die uit het buitenland komen, gelden extra maatregelen.

RIGGING & MATERIAAL

Je kan gebruik maken van onze (val)matten, trampolines, longe en luchtacromateriaal. Er zijn twee ophangingspunten voorzien met katrol waar je je eigen luchtacromateriaal kan aan bevestigen. Je moet dit wel op het einde van je training terug verwijderen. Zorg voor je eigen musketons en slings. Je kan niet zelf riggen op andere punten in de lucht, maar op grondpunten kan je wél zelf riggen (eigen koordansinstalatie, eigen mast, …).
Heb je nog andere rigging vragen? Stel ze tijdens de artist training aan een medewerker van Circusplaneet. Rigger Renaud helpt je graag om iets in te hangen. Je eigen circusmateriaal kan eventueel in de kelder van de kerk opgeslagen worden. Circusplaneet is niet verantwoordelijk voor schade of diefstal.

INSCHRIJVEN & PRIJZEN

Inschrijven dient te gebeuren vóór deelname aan je eerste training via het formulier voor de artist training.
Een heel schooljaar trainen (van 14 september tot 31 mei) kost € 120. Trainen van januari tot eind mei 2021 kost € 75.
Wegens corona kan je niet inschrijven voor een week of voor een dag.

Na inschrijving breng je je betaling in orde. Vanaf dan kan je komen trainen. Wie een factuur nodig heeft kan dit achteraf aanvragen via greet@circusplaneet.be. Andere vragen mag je stellen aan Karlien De Savoye via karlien@circusplaneet.be.

VERZEKERING

De leden van Circusplaneet zijn tijdens trainingen verzekerd voor lichamelijke letsels en burgerlijke aansprakelijkheid via Ethias. Onze polis geeft enkel dekking voor behandelingen die terugbetaalbaar zijn volgens de Riziv-nomenclatuur. Voor bepaalde behandelingen is er geen tussenkomst (bv. brillen, erelonen, osteopathie,…) of is de tussenkomst beperkt (bv. tandbehandelingen).
Deze sportongevallenverzekering dekt ook geen arbeidsongeschiktheid. Professionele artiesten dienen daarvoor hun eigen verzekering af te sluiten.
De algemene voorwaarden van onze verzekeringspolis kan je hier bekijken. De speciale voorwaarden vind je hier. Bij inschrijving verklaar je je akkoord om geen andere leden van Circusplaneet aansprakelijk te stellen voor onopzettelijke circusongevallen.

CREATIERUIMTE

Wie naast deze wekelijkse trainingen nog wil werken aan een voorstelling en dus repetitieruimte en/of creatieruimte nodig heeft, kan deze extra momenten aanvragen tijdens de artist training bij een onthaalmedewerker.
Voorwaarde: je bent ingeschreven voor een jaar artist training.
Dit is inbegrepen in het trainingsgeld voor een jaar, er is dus géén extra kost.
Let op: creatieruimte heeft geen voorrang op andere activiteiten in de kerk (lessen, artist training, …). Wil je echt een ruimte voor langere tijd voor jou (of jouw compagnie) alleen, dan klop je beter aan bij andere residentieplekken. Een overzicht vind je op de website van Circuscentrum.

Sleutels ophalen kan enkel tijdens uren van de artist training. Idem voor sleutels terugbrengen (of via brievenbus).
Je kan niet langer dan twee maand op voorhand een creatie- of repetitieruimte aanvragen. In uitzonderlijke situaties kan het zijn dat Circusplaneet de zaal/kerk toch voor eigen activiteiten nodig heeft en we je moeten vragen de repetitie te verzetten.
Vergeet ook niet de afspraak te annuleren als er iets tussen komt, zodat andere artiesten het vrijgekomen blok nog kunnen reserveren.