Circusplaneet presenteert: de assistent!

Elk jaar zijn er zo een paar enthousiastelingen uit onze circusrangen die goesting hebben om niet alleen hun eigen circustechnieken te ontwikkelen, maar om ook anderen daarin te helpen. Het zijn de assistent-lesgevers van Circusplaneet. Eén van onze assistenten dit jaar is Matheus. Matheus is 17 jaar en circust al 10 jaar bij Circusplaneet. Ondertussen zit hij in de acrogroep niveau 4, waar hij aan zijn betere salto-werk schaaft.

Matheus, wat deed jou beslissen om de animatorcursus te volgen?
Mijn mama vertelde mij dat er een animatorcursus was en ik had wel zin om mij daarvoor in te schrijven. De cursus duurde één week tijdens de krokusvakantie en ik heb mij daar enorm geamuseerd. Je leert hoe je met kinderen moet omgaan en wat te doen als er iets gebeurt.  We waren die week met ongeveer 50 deelnemers. Ik maakte veel nieuwe vrienden, ook van de andere circusateliers. Door hen te leren kennen, leer je over de  verschillende circusateliers in Vlaanderen en Brussel, hoe ze werken en wat ze doen.

En daarna kwam de stage bij Circusplaneet?
Ja. Karen (onze pedagogisch coördinator) vroeg mij of ik zin had om na de cursus stage te lopen bij Circusplaneet. Tijdens het jaar begeleid je samen met de lesgever een groep en in de zomer ben je assistent op een circuskamp. Tijdens de stage leer je echt hoe je moet lesgeven. Na verloop van tijd ben je ook echt bezig met lesgeven. Al doende leer je het. Het leukst van al vind ik om samen met de kinderen aan iets te werken en zoeken naar wat zij leuk vinden om te doen.

 

KRIEBELT HET OOK BIJ JOU?

Ben je 15+, dan kan je de animatorcursus volgen. Dat is een cursus tijdens de krokusvakantie, gevolgd door minstens 50 uur stage bij Circusplaneet. De cursus wordt georganiseerd door Circuscentrum en Mooss VZW. Vanaf 18+ kan je de BIC cursus volgen (Begeleider in de Circuskunsten): een 10-daagse cursus in de zomervakantie, gevolgd door 5 weekends in het schooljaar. Daarna kan je stage lopen bij Circusplaneet. Heb je interesse? Ga een kijkje nemen op onze website of mail naar karen@circusplaneet.be.

 

Circusplaneet investeert in het realiseren van dromen van gemotiveerde en gepassioneerde jongeren en volwassenen. We willen samen met hen op ontdekkingstocht gaan, samen zoeken naar wie ze zijn en waar ze naartoe willen. Of dat nu circustechnisch is, als circusartiest of misschien zelfs als lesgever – het gaat om hun motivatie en niet onze mening. Het is hun toekomst, niet de onze.  –  Beleidsplan 2021-2025

#circuseverydamnday #training #circusfun