Wekelijkse lessen

Acrobatielessen

Wie zich graag wil specialiseren in acrobatie en geen schrik heeft om stevig door te trainen, kan kiezen voor een acrobatieles.
Dynamische acro, handstand, trampoline, bascule, partneracro, parkour, … In deze lessen komen de verschillende acrotechnieken aan bod.

 

 

Luchtacrolessen

Luchtacro, dat is trapeze, doek, aerial hoop, corde lisse, straps en nog veel meer. Als beginner leer je de basis van zowel trapeze als doek. Daarna kan je specialiseren en is er mogelijkheid de andere technieken te ontdekken.

 

Hoelahoep

Hoelahoepen is ideaal om je uithoudingsvermogen te trainen en om aan jezelf te bewijzen dat je elke dag iets nieuws kan leren. Daarenboven heeft langdurig hoelahoepen tal van voordelen: een groeiend lichaamsbewustzijn, een ontspannen gevoel, verbeterde balans, coördinatie en nog veel meer…

 

Community circus

Naast onze wekelijkse lessen willen we met Circusplaneet een plek bieden waar we leren van elkaar, nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe technieken ontdekken of aanleren aan anderen,… Jong en oud, professionele artiesten en vers talent.

 

 

 

Multicircuslessen

Wie graag alle circustechnieken wil leren kan inschrijven voor een multicircusles. Daarin komen de vier grote circusdisciplines aan bod: jongleren, evenwicht, luchtacrobatie en acrobatie.
Vermits elke discipline nog eens uit verschillende technieken bestaat, is er dus heel veel afwisseling:
Diabolo, bordjes draaien, flowerstick, rolla-bolla, hoelahoep, koorddansen, ballopen, trapeze, doek, grond acrobatie, partneracro,…

 

 

Jongleren, evenwicht en andere specialisaties

Naast acrobatie en luchtacrobatie kan je je ook specialiseren in één van de andere circustechnieken. In de jongleerles wordt enkel gefocust op jonlgeren: ballen, kegels, ringen, diabolo, devil stick,…
In de lessen evenwicht en éénwieler werken we dan weer enkel op bal- en tonlopen, rolla-bolla, koorddansen, ladder en uiteraard: éénwieler.

 

Kind-Oudercircus

Waarom ’s morgens je kind naar de circusles brengen en ‘s avonds zelf gaan sporten als je ook gewoon samen kan circussen,bewegen, spelen, leren en zweten?

Op zaterdag kan je bij Circusplaneet samen met je kind circusles volgen. Kleutertjes van het 2de en 3de kleuterklasje kunnen samen met hun mama of papa een uurtje circomotoriek doen, oudere kinderen kunnen met hun mama of papa aansluiten in één van de kind-ouderlessen.