Wekelijkse lessen

Community circus

Naast onze wekelijkse lessen willen we met Circusplaneet een plek bieden waar we leren van elkaar, nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe technieken ontdekken of aanleren aan anderen,… Jong en oud, professionele artiesten en vers talent.

Op maandag is er community training voor volwassenen in de zaal. Op vrijdag is er community training voor iedereen in de kerk.

De community training start op maandag 18 september.

Multicircuslessen

Circusplaneet geeft multidisciplinaire circuslessen aan kinderen in Gent en Merelbeke.

In deze lessen komen de vier grote circusdisciplines aan bod: jongleren, evenwicht, luchtacrobatie en acrobatie. Een diabolo opgooien en vangen, lopen op een grote bal, zwaaien aan de trapeze of een grote piramide bouwen met elkaar.

Deze technieken worden met de nodige uitdaging en op een speelse manier aangeleerd.

De lessen in Gent beginnen de week van 18 september. In Merelbeke starten we op dinsdag 26 september

Kind-Oudercircus

Waarom ’s morgens je kind naar de circusles brengen en ‘s avonds zelf gaan joggen als je ook samen kan bewegen, leren en zweten?

Op zaterdag kan je bij Circusplaneet samen met je kind circusles volgen. Kleutertjes van het 2de en 3de kleuterklas kunnen samen met hun mama of papa een uurtje Circomotoriek doen, oudere kinderen kunnen met hun mama of papa aansluiten in de kind-ouderles.

De eerste kind-ouderlessen starten op zaterdag 23 september

Acrolessen

Wie zich graag wil specialiseren in acrobatie en geen schrik heeft om stevig door te trainen, kan kiezen voor een acroles.

Dynamische acro, trampoline, bascule, acro porter, parkour, … In deze lessen komen de verschillende acrotechnieken aan bod. Er zijn lessen voor alle leeftijden (vanaf 6 jaar) en niveaus en je kan verschillende lessen combineren.

Acro-parkour, acro-luchtacro voor de jongsten en Niveau 1 voor kinderen, jongeren en volwassenen start bij de basis, heb je al ervaring, dan kan je inschrijven voor een hoger niveau.

De lessen starten in de week van 18 september. De 18+ acroreeksen starten in de week van 2 oktober.

Luchtacrolessen

In de specialisatie luchtacro wordt één van de mooiste en spectaculaire circusdisciplines aangeleerd. Klimmen in het doek, hangen aan de trapeze, ondersteboven, hoog, laag …

We beginnen van bij het begin en bouwen langzaam op.  Er zijn lessen voor alle leeftijden (vanaf 6 jaar) en niveaus en je kan verschillende lessen combineren. Acro-luchtacro voor de jongsten en niveau 1 voor kinderen, jongeren en volwassenen start bij de basis, heb je al ervaring, dan kan je inschrijven voor een hoger niveau.

De lessen starten in de week van 18 september. De 18+ reeksen starten in de week van 2 oktober

Jongleren 10+

Deze les gaat door op maandag van 18u45 tot 20u00 in de circuszaal en start op 18 september

Boost jouw jugglingskills! In deze les komen verschillende jongleeraspecten aan bod zoals siteswap, passing en improvisatie. De focus ligt op balletjes, kegels en diabolo’s. Het is aangeraden dat je voor deze les reeds kan jongleren met 3 balletjes, maar dat is geen vereiste. Geboortejaar: vanaf 2007

Prijs: €195
Voor lessenreeksen -18 betaal je binnen hetzelfde gezin €150/reeks vanaf de tweede inschrijving.
UitPAS aan kansentarief: 80% korting

schrijf je in