Wekelijkse lessen

Voorjaarsreeksen voor volwassenen

Naast de klassiekers acro en luchtacro, is er dit voorjaar ook weer partneracro, handenstand en koorddansen voor volwassenen. Ook de full circus workout (een full body workout aan de hand van circusmateriaal) is present en we vullen het voorjaar aan met een module jongleren. Voor elk wat wils dus, zowel ’s avonds als overdag.

Cirque Spécifique

Neen, we denken niet graag in hokjes. In het circus kruipen we net graag op, onder of tussen de hokjes…Maar soms is het fijn of zelfs nodig om te kunnen circussen in besloten comité. Daarom lanceren we dit najaar twee circusreeksen voor een specifiek publiek: women only en 60+ (of 50+, want we kijken niet op een jaartje meer of minder)
Inschrijven voor de Cirque Spécifique reeksen kan zolang er nog plaats is, zelfs al is de reeks al even bezig. Je eerste les kan je sowieso gratis proberen.

Community training

Nog meer trainingsmogelijkheden voor kinderen, jongeren en volwassenen. De community training is geen les maar een plek waar jongeren en volwassenen zelfstandig kunnen trainen en waar kinderen leren om zelfstandig te trainen. Deze formule is zeer laagdrempelig:  niet alleen qua prijs, maar je kan ook later aansluiten, verschillende leeftijden trainen samen en er is een community training in elk van de vier buurten waar Circusplaneet actief is: Brugse poort, Malem, Watersportbaan en Nieuw Gent. Inschrijven kan vanaf 1 september.

Multicircus voor kinderen en jongeren

Wie graag alle circustechnieken wil leren, kan inschrijven voor een multicircusles. Daarin komen de vier grote circusdisciplines aan bod: jongleren, evenwicht, luchtacrobatie en acrobatie.
Vermits elke discipline nog eens uit verschillende circustechnieken bestaat, is er dus veel afwisseling. Diabolo, bordjes draaien, flowerstick, rolla-bolla, hoelahoep, koorddansen, ballopen, trapeze, doek, grond acrobatie, partneracro,…de lijst met te ontdekken circustechnieken is lang!

Ook onze jongleer- en éénwielerles vind je hier terug.

Acrobatie voor kinderen en jongeren

Wie zich graag wil specialiseren in acrobatie en geen schrik heeft om stevig door te trainen, kan kiezen voor een acrobatieles.
Dynamische acro, handstand, trampoline, bascule, partneracro, parkour… Er zijn bijna evenveel acro disciplines als acrobaten!

Luchtacrobatie voor kinderen en jongeren

In deze lessen doen we voornamelijk trapeze en doek. Als beginner leer je de basis van beide technieken en daarnaast krijg je een basis grondacro om je algemene motoriek en lichaamsbewustzijn te verbeteren. In de hogere niveaus kan je specialiseren. Af en toe komen ook andere luchtacrotechnieken zoals aerial hoop, corde lisse of straps aan bod.

Kind-oudercircus

Waarom je kind naar de circusles brengen en zelf elders gaan sporten als je ook gewoon samen kan circussen, bewegen, spelen, leren en zweten?

Op zaterdag kan je bij Circusplaneet samen met je kind circusles volgen. Kleutertjes van de 2de of 3de kleuterklas kunnen samen met hun mama of papa een uurtje komen circussen, maar ook oudere kinderen kunnen samen met een ouder naar een kind-ouderles komen.

Multicircus ism de buurtscholen

Circusplaneet zit ondertussen in maar liefst 4 verschillende Gentse wijken. Zowel in Malem, de Brugse Poort, Nieuw Gent als in de wijk Watersportbaan hebben we een vaste stek. In samenwerking met de buurtscholen organiseren we korte reeksen multicircus (+/- 5 weken) waarbij een vaste groep kinderen uit een buurtschool naar Circusplaneet komt om kennis te maken met de verschillende circustechnieken.
Deze reeksen maken deel uit van Brede School Gent.
Kinderen uit de betrokken buurtscholen kunnen inschrijven voor deze reeksen via de brugfiguur van de school.