Wekelijkse lessen

Inschrijvingen schooljaar 2021-2022

Het lessenrooster 2021-2022 voor kinderen en jongeren vind je hier

Kinderen en jongeren die dit jaar al een wekelijkse jaarles volgden, kunnen inschrijven vanaf 24 mei om 10u. Ook voor broers en zussen die nog geen wekelijkse les volgden, kinderen uit de community training en kinderen uit de korte reeks, kan er dan al een inschrijfformulier ingevuld worden, maar deze inschrijvingen verwerken we pas op 7 juni.

‘Nieuwe’ kinderen en jongeren kunnen inschrijven vanaf 13 juni om 10u.

Het lessenrooster voor de volwassenen volgt dit jaar een beetje later: begin juni verschijnt dit online, inschrijven zal kunnen vanaf 20 juni om 10u voor wie in 2020 was ingeschreven voor een najaarsreeks. Vanaf 27 juni kan iedereen inschrijven.

Korte buitenreeksen voor volwassenen

De week van 10 mei vliegen we erin! Of beter gezegd, eruit! Want dan starten we met korte lessenreeksen voor volwassenen buiten.

Er is voor elk wat wils: acro, hoelahoep, koordansen, luchtacro, jongleren…. Meer info en data vind je bij elke les.

Multicircuslessen

Wie graag alle circustechnieken wil leren, kan inschrijven voor een multicircusles. Daarin komen de vier grote circusdisciplines aan bod: jongleren, evenwicht, luchtacrobatie en acrobatie.
Vermits elke discipline nog eens uit verschillende circustechnieken bestaat, is er dus veel afwisseling. Diabolo, bordjes draaien, flowerstick, rolla-bolla, hoelahoep, koorddansen, ballopen, trapeze, doek, grond acrobatie, partneracro,…de lijst met te ontdekken circustechnieken is lang!

 

 

Acrobatielessen

Wie zich graag wil specialiseren in acrobatie en geen schrik heeft om stevig door te trainen, kan kiezen voor een acrobatieles.
Dynamische acro, handstand, trampoline, bascule, partneracro, parkour… Er zijn bijna evenveel acro disciplines als acrobaten! In sommige acrobatielessen ontdek je al deze disciplines, in andere lessen gaan dan weer dieper in op één bepaalde techniek.

 

 

Luchtacrolessen

Luchtacro bij circusplaneet, dat is voornamelijk trapeze en doek. Als beginner leer je de basis van beide technieken. Daarna kan je specialiseren. Via gastdocenten, freakends of korte modules, proberen we ook andere technieken toe te voegen aan het aanbod zoals aerial hoop, corde lisse of straps.

 

Jongleren, evenwicht, hoelahoep en andere specialisaties

Naast acrobatie en luchtacrobatie kan je je ook specialiseren in één van de andere circustechnieken. In de jongleerles focussen we uiteraard op jongleren: ballen, kegels, ringen, diabolo, devil sticks en allerhande voorwerpen die we kunnen gooien en vangen.
In de lessen evenwicht en éénwieler werken we dan weer op bal- en tonlopen, rolla-bolla, koorddansen, ladder en uiteraard: éénwieler.

Af en toe organiseren we ook een korte module hoelahoep voor jongeren en volwassenen

 

Kind-oudercircus

Waarom je kind naar de circusles brengen en zelf elders gaan sporten als je ook gewoon samen kan circussen, bewegen, spelen, leren en zweten?

Op zaterdag kan je bij Circusplaneet samen met je kind circusles volgen. Kleutertjes van de 2de of 3de kleuterklas kunnen samen met hun mama of papa een uurtje komen circussen, maar ook oudere kinderen kunnen samen met een ouder naar een kind-ouderles komen.

Community training

Nog meer trainingsmogelijkheden voor kinderen, jongeren en volwassenen. De community training is geen les maar een plek waar jongeren en volwassenen zelfstandig kunnen trainen en waar kinderen leren om zelfstandig te trainen. Deze formule is zeer laagdrempelig:  niet alleen qua prijs, maar je kan ook later aansluiten, verschillende leeftijden trainen samen en er is een community training in elk van de vier buurten waar Circusplaneet actief is: Brugse poort, Malem, Watersportbaan en Nieuw Gent.

Multicircus ism de buurtscholen

Circusplaneet zit ondertussen in maar liefst 4 verschillende Gentse wijken. Zowel in Malem, de Brugse Poort, Nieuw Gent als in de wijk Watersportbaan hebben we een vaste stek. In samenwerking met de buurtscholen organiseren we korte reeksen multicircus (+/- 5 weken) waarbij een vaste groep kinderen uit een buurtschool naar Circusplaneet komt om kennis te maken met de verschillende circustechnieken.
Deze reeksen maken deel uit van Brede School Gent.
Kinderen uit de betrokken buurtscholen kunnen inschrijven voor deze reeksen via de brugfiguur van de school.