Wekelijkse lessen

Hoelahoep

Hoelahoepen is ideaal om je uithoudingsvermogen te trainen en om aan jezelf te bewijzen dat je elke dag iets nieuws kan leren. Daarenboven heeft langdurig hoelahoepen tal van voordelen: een groeiend lichaamsbewustzijn, een ontspannen gevoel, verbeterde balans, coördinatie en nog veel meer…

Bij Circusplaneet kan je in maart vier lessen volgen op donderdagavond en meedoen met de hoelahoepmiddag. Na de paasvakantie starten we met een nieuwe lessenreeks van 4 lessen voor beginners. Alle lessen worden gegeven door Nila Hoop.

Community circus

Naast onze wekelijkse lessen willen we met Circusplaneet een plek bieden waar we leren van elkaar, nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe technieken ontdekken of aanleren aan anderen,… Jong en oud, professionele artiesten en vers talent.

Op maandag is er community training voor volwassenen in de zaal. Op vrijdag is er community training voor iedereen in de kerk.

De community training start op maandag 18 september.

Luchtacrolessen

In de specialisatie luchtacro wordt één van de mooiste en spectaculaire circusdisciplines aangeleerd. Klimmen in het doek, hangen aan de trapeze, ondersteboven, hoog, laag …

Er zijn lessen voor alle leeftijden (vanaf 6 jaar) en niveaus en je kan verschillende lessen combineren.

De lessen starten  de week van 18 september.  De 18+ voorjaars-reeksen luchtacro starten in de week van 29 januari 2018.

Acrolessen

Wie zich graag wil specialiseren in acrobatie en geen schrik heeft om stevig door te trainen, kan kiezen voor een acroles.

Dynamische acro, trampoline, bascule, partneracro, parkour, … In deze lessen komen de verschillende acrotechnieken aan bod. Er zijn lessen voor alle leeftijden (vanaf 6 jaar) en niveaus en je kan verschillende lessen combineren.

De lessen starten in de week van 18 september. De 18+ voorjaarsreeksen acro starten in de week van 29 januari 2018.

Jongleren 10+

Deze les gaat door op maandag van 18u45 tot 20u00 in de circuszaal. In deze les komen verschillende jongleeraspecten aan bod zoals siteswap, passing en improvisatie. De focus ligt op balletjes, kegels en diabolo’s. Het is aangeraden dat je voor deze les reeds kan jongleren met 3 balletjes, maar dat is geen vereiste. Geboortejaar: vanaf 2007

Inschrijven voor deze les kan nu enkel nog in overleg met de docent. Mail naar inschrijven@circusplaneet.be

 

Kind-Oudercircus

Waarom ’s morgens je kind naar de circusles brengen en ‘s avonds zelf gaan joggen als je ook samen kan bewegen, leren en zweten?

Op zaterdag kan je bij Circusplaneet samen met je kind circusles volgen. Kleutertjes van het 2de en 3de kleuterklas kunnen samen met hun mama of papa een uurtje Circomotoriek doen, oudere kinderen kunnen met hun mama of papa aansluiten in de kind-ouderles.

De eerste kind-ouderlessen starten op zaterdag 23 september

Multicircuslessen

Circusplaneet geeft multidisciplinaire circuslessen aan kinderen in Gent en Merelbeke.

In deze lessen komen de vier grote circusdisciplines aan bod: jongleren, evenwicht, luchtacrobatie en acrobatie. Een diabolo opgooien en vangen, lopen op een grote bal, zwaaien aan de trapeze of een grote piramide bouwen met elkaar.

Deze technieken worden met de nodige uitdaging en op een speelse manier aangeleerd.

De lessen in Gent beginnen de week van 18 september. In Merelbeke starten we op dinsdag 26 september