Wekelijkse lessen

Multicircuslessen

Wie graag alle circustechnieken wil leren, kan inschrijven voor een multicircusles. Daarin komen de vier grote circusdisciplines aan bod: jongleren, evenwicht, luchtacrobatie en acrobatie.
Vermits elke discipline nog eens uit verschillende circustechnieken bestaat, is er dus veel afwisseling. Diabolo, bordjes draaien, flowerstick, rolla-bolla, hoelahoep, koorddansen, ballopen, trapeze, doek, grond acrobatie, partneracro,…de lijst met te ontdekken circustechnieken is lang!

 

 

Acrobatielessen

Wie zich graag wil specialiseren in acrobatie en geen schrik heeft om stevig door te trainen, kan kiezen voor een acrobatieles.
Dynamische acro, handstand, trampoline, bascule, partneracro, parkour… Er zijn bijna evenveel acro disciplines als acrobaten! In sommige acrobatielessen ontdek je al deze disciplines, in andere lessen gaan dan weer dieper in op één bepaalde techniek.

 

 

Luchtacrolessen

Luchtacro bij circusplaneet, dat is voornamelijk trapeze en doek. Als beginner leer je de basis van beide technieken. Daarna kan je specialiseren. Via gastdocenten, freakends of korte modules, proberen we ook andere technieken toe te voegen aan het aanbod zoals aerial hoop, corde lisse of straps.

 

Jongleren, evenwicht, hoelahoep en andere specialisaties

Naast acrobatie en luchtacrobatie kan je je ook specialiseren in één van de andere circustechnieken. In de jongleerles focussen we uiteraard op jongleren: ballen, kegels, ringen, diabolo, devil sticks en allerhande voorwerpen die we kunnen gooien en vangen.
In de lessen evenwicht en éénwieler werken we dan weer op bal- en tonlopen, rolla-bolla, koorddansen, ladder en uiteraard: éénwieler.

Af en toe organiseren we ook een korte module hoelahoep voor jongeren en volwassenen

 

Circus voor kinderen en ouders samen

Waarom je kind naar de circusles brengen en zelf elders gaan sporten als je ook gewoon samen kan circussen, bewegen,spelen, leren en zweten?

Op zaterdag kan je bij Circusplaneet samen met je kind circusles volgen. Kleutertjes van het 2de en 3de kleuterklasje kunnen samen met hun mama of papa een uurtje circomotoriek volgen, oudere kinderen kunnen samen met een ouder naar een kind-ouderlessen komen.

 

Community training

De community training biedt jongeren en volwassenen de mogelijkheid om meerdere dagen in de week zelfstandig te trainen.
Om circustrucs onder de knie te krijgen is er nl. maar één manier: oefenen, oefenen en nog eens oefenen. De community training is daarvoor ideaal.
Ook kinderen van het eerste tot en met vierde leerjaar kunnen bij ons op gezette tijden komen trainen. Zij krijgen daarbij nog een steuntje in de rug van docenten, want leren zelfstandig trainen is niet altijd even makkelijk.

Daarnaast is de community training een zeer laagdrempelige ‘circusformule’: de prijzen zijn bewust laag gehouden, er moet niet ruimschoots op voorhand worden ingeschreven, kinderen van verschillende leeftijden kunnen samen trainen, men kan op elk moment in het circusjaar starten met de community training …

Multicircus ism de buurtscholen

Circusplaneet zit ondertussen in maar liefst 4 verschillende Gentse wijken. Zowel in Malem, de Brugse Poort, Nieuw Gent als in de wijk Watersportbaan hebben we een vaste stek. In samenwerking met de buurtscholen organiseren we korte reeksen multicircus (+/- 5 weken) waarbij een vaste groep kinderen uit een buurtschool naar Circusplaneet komt om kennis te maken met de verschillende circustechnieken.
Deze reeksen maken deel uit van Brede School Gent.

Wil je weten wanneer we met welke school samenwerken? Zodra de planning voor het najaar 2020 af is, verschijnt deze hieronder!

Kinderen uit de betrokken buurtscholen kunnen inschrijven voor deze reeksen via de brugfiguur van de school.