Lessen

Volwassenen LA

Voorjaarsreeksen luchtacrobatie

Trapeze en doek, en af en toe ook aerial hoop of aerial rope: zolang het in de lucht hangt valt het onder de noemer luchtacrobatie…

Voorjaarsreeksen acrobatie

Partneraco, grondacro, trampoline, bascule, airtrack, handenstand en dat netjes verdeeld over verschillende niveaus. Ziehier onze acrobatielessen…

koorddansen

Modules en freakends

Een module is een korte reeks van 5 of 6 lessen. Een freakend is een weekend waarin we doorwerken op één bepaalde techniek.

60+

Voorjaarsreeks multicircus 60+

Nooit te oud om te leren, nooit te oud om te blijven bewegen. Daarom introduceren we deze bewegings- en circusles op maat van oudere deelnemers.

Community training volwassenen

Nog meer trainingsmogelijkheden voor volwassenen. De community training is geen les maar een plek waar volwassenen zelfstandig kunnen trainen. Je kan gedurende het hele jaar nog aansluiten en wie wil, kan éénmalig een keer proberen vooraleer in te schrijven voor de rest van het semester.

Toonmomenten

Multicircus

In deze lessen komen de vier grote circusdisciplines aan bod: jongleren, evenwicht, acrobatie en luchtacrobatie.
Vermits elke discipline nog eens uit verschillende circustechnieken bestaat, is er dus veel afwisseling. Diabolo, bordjes draaien, flowerstick, rolla-bolla, hoelahoep, koorddansen, ballopen, trapeze, doek, acrobatie, … De lijst is lang!

Jongeren Acro

Acrobatie

Wie zich graag wil specialiseren in acrobatie en geen schrik heeft om stevig door te trainen, kan kiezen voor een acrobatieles.
Dynamische acro, handstand, trampoline, bascule, partneracro, parkour… Er zijn bijna evenveel acro disciplines als acrobaten!

Luchtacrobatie

Beginners leren naast doek én trapeze ook grondacro om de algemene motoriek te verbeteren. In de hogere niveaus kan je specialiseren. Af en toe komen ook luchtacrotechnieken zoals aerial hoop,  aerial rope of straps aan bod.

Toonmomenten

Kind-oudercircus

Op zaterdag kan je bij Circusplaneet samen met je kind circusles volgen. En niet alleen kleutertjes kunnen samen met hun mama of papa komen circussen, ook oudere kinderen kunnen met een ouder een duo vormen dat de les bijwoont

Kinderen eenwieler

Andere specialisaties voor jongeren

Naast acro en luchtacro zijn er nog andere circustechnieken waarin onze jongeren kunnen specialiseren: evenwicht, éénwieler en jongleren.

Buurtcircus

In drie buurten waar Circusplaneet actief is, voorzien we lessen op maat van de kinderen uit de buurt die niet zo vlot hun weg vinden naar het vrijetijdsaanbod. Inschrijven voor deze lessen gebeurt via onze wijze wijkwerkers.

Community training jongeren

De community training is geen les maar een plek waar de jongeren uit de wekelijkse lessen zelf aan de slag kunnen met wat ze in de lessen hebben geleerd. Na een gezamenlijke opwarming traint iedereen zelfstandig. NIEUW: wie is ingeschreven voor de community training, mag zowel op maandag als vrijdag komen trainen!