Wekelijkse lessen

Community circus

Naast onze wekelijkse lessen willen we met Circusplaneet een plek bieden waar we leren van elkaar, nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe technieken ontdekken of aanleren aan anderen,… Jong en oud, professionele artiesten en vers talent.

Op maandag is er enkel community training voor volwassenen. Op vrijdag is er community training voor iedereen vanaf geboortejaar 2012.

De community training schooljaar 2018-2019 start op maandag 3 september 2018.

 

Luchtacrolessen

Luchtacro, dat is trapeze, doek, aerial hoop, corde lisse, straps en nog veel meer. Als beginner leer je de basis van zowel trapeze als doek. Daarna kan je specialiseren en is er mogelijkheid de andere technieken te ontdekken.

De jaarreeksen voor kinderen en jongeren starten de week van 17 september 2018 en eindigen de week van 20 mei 2019.

De 18+ najaarsreeksen starten de week van 1 oktober 2018 en eindigen de week van 17 december 2018
De 18+ voorjaarsreeksen starten de week van 28 januari 2019 en eindigen de week van 20 mei 2018.

Acrolessen

Wie zich graag wil specialiseren in acrobatie en geen schrik heeft om stevig door te trainen, kan kiezen voor een acroles.
Dynamische acro, handstand, trampoline, bascule, partneracro, parkour, … In deze lessen komen de verschillende acrotechnieken aan bod.

Er zijn specialisatielessen voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar.

De jaarreeksen voor kinderen en jongeren starten de week van 17 september 2018 en eindigen de week van 20 mei 2019.

De 18+ najaarsreeksen starten de week van 1 oktober 2018 en eindigen de week van 17 december 2018.
De 18+ voorjaarsreeksen starten de week van 28 januari 2019 en eindigen de week van 20 mei 2019.

Circustheater en clownerie

Je circuskunsten tonen aan een publiek…Hoe doe je dat dan? Ga je voor een ‘klassieke’ circusact, werk je aan een personage, laat je je inspireren door muziek,…? Elke artiest zoekt zijn manier en stijl.

 

 

Multicircuslessen

Wie graag alle circustechnieken wil leren kan inschrijven voor een multicircusles. Daarin komen de vier grote circusdisciplines aan bod: jongleren, evenwicht, luchtacrobatie en acrobatie.
Diabolo, bordjes draaien, flowerstick, rolla-bolla, hoelahoep, koorddansen, ballopen, trapeze, radslag, koprol…Al deze technieken worden aangeleerd waarna er ook tijd is om zelfstandig te oefenen.

Er zijn multicircuslessen voor jongeren en kinderen vanaf 6 jaar.
Volwassenen kunnen voor veel van deze circustechnieken terecht in de korte modules voor volwassen.

De jaarreeksen voor kinderen en jongeren starten de week van 17 september 2018 en eindigen de week van 20 mei 2019.

 

Kind-Oudercircus

Waarom ’s morgens je kind naar de circusles brengen en ‘s avonds zelf gaan sporten als je ook gewoon samen kan circussen,bewegen, spelen, leren en zweten?

Op zaterdag kan je bij Circusplaneet samen met je kind circusles volgen. Kleutertjes van het 2de en 3de kleuterklasje kunnen samen met hun mama of papa een uurtje circomotoriek doen, oudere kinderen kunnen met hun mama of papa aansluiten in één van de kind-ouderlessen.

De jaarreeksen voor kleuters en kinderen samen met een ouder starten de week van 17 september 2018 en eindigen de week van 20 mei 2019.

Jongleren

Jongleren kan met (bijna) alles, maar wordt vaak gedaan met balletjes en kegels. Ook diabolo, devilstick en objectmanipulatie horen bij jongleren. Bij circusplaneet kunnen kinderen en jongeren zich inschrijven voor een jaarreeks. Volwassenen die willen leren jongleren of hun jongleerskills willen uitbreiden kunnen dan weer terecht in de korte modules voor volwassenen.

De jaarreeksen voor kinderen en jongeren starten de week van 17 september 2018 en eindigen de week van 20 mei 2019.

Voor de volwassen is er de module jongleren voorzien najaar 2018.

 

Buurtcircus

Circus wérkt, overal ter wereld, en met alle mogelijke groepen. Circus is, naast een doel op zich, ook een aangewezen middel om tal van positieve effecten te verwezenlijken. Deelnemen aan een circusaanbod ontwikkelt zowel sociale, motorische, emotionele als cognitieve vaardigheden.

Circusplaneet organiseert in het schooljaar 2018-2019 verschillende  reeksen buurtcircus organiseren in de Brugse Poort en Nieuw Gent.

In samenwerking met Brede School

Hoelahoep

Hoelahoepen is ideaal om je uithoudingsvermogen te trainen en om aan jezelf te bewijzen dat je elke dag iets nieuws kan leren. Daarenboven heeft langdurig hoelahoepen tal van voordelen: een groeiend lichaamsbewustzijn, een ontspannen gevoel, verbeterde balans, coördinatie en nog veel meer…