BIC 2022-2023

Nee, we gaan geen groepsaankoop doen van BIC-balpennen, hoewel onze pennen hier altijd mysterieus verdwijnen, maar Circusplaneet heeft wel 3 BIC‘ers dit circusseizoen! De BIC (Begeleider In de Circuskunsten) is een 20-daagse opleiding voor volwassenen die circusbegeleider willen worden. Met maar liefst 23 zijn ze in totaal, de begeleiders in de circuskunsten in spe.

David, Katrien, Jasmijn en 20 andere enthousiastelingen uit verschillende Vlaamse circusateliers zullen zich het komende seizoen onderdompelen in de basisvaardigheden van diverse circuskunsten (acro, evenwicht, luchtacro, jongleren, …) en leren hoe ze deze technieken overbrengen op kinderen, jongeren en volwassenen.

Van links naar rechts: David Meeus, Katrien Certyn, Jasmijn Roekaerts

De 10-daagse stage zit erop

Op 1 juli 2022 werd de aftrap gegeven van de opleiding met een stevige 10-daagse stage in het Dommelhof in Pelt. Het dagprogramma van 9u tot 21u was een serieuze stretch uit de comfortzone voor velen van hen. Tegelijkertijd bouwde de groep een stevige band op en werden de BIC’ers overspoeld met informatie en knowhow van het BIC-team (Kriz, Mieke, Rika en Stef) en verschillende gastdocenten.

Van een louter theoretische aanpak moeten circusbegeleiders niet weten, dus werd er duchtig geoefend, uitgeprobeerd en soms ook wel eens tegen de grond gegaan. Naast technieken als (lucht)acrobatie, jongleren, flowerstick, diabolo en acro-porté, stond ook mast, bal en ton, rola bola, ladder, eenwieler, circomotoriek, steltenlopen, kabel en slackline, de creatie van een toonmoment, circustheater, groepsdynamiek en een initiatie met vuur op het programma. Van een crashcourse gesproken!

Rika Taeymans was ook van de partij als begeleidster tijdens deze 10 dagen. Een groot geluk voor de groep, want in september gaat ze met pensioen. Lees hier het verhaal achter circusicoon Rika.

Nog 5 vervolmakingsweekends te gaan

Op het programma staan nog 5 vervolmakingsweekends, eindigend in april 2023. De BIC’ers worden nu losgelaten in hun eigen circusateliers om een seizoen lang in de praktijk te oefenen. Tijdens de weekends is er ruimte voor feedback, try-out en extra input.

Als alles goed gaat is Circusplaneet in april volgend jaar 3 begeleiders in de circuskunsten rijker en de circuswereld 23! Dat gaat knallen…

#tobecontinued #circuseverydamnday