5de Kleurrijk Kunstenfestival in Nieuw Gent

Op 19 augustus 2023 heeft voor de 5de keer het Kleurrijk Kunstenfestival plaats in Nieuw Gent. De site Titannick zit in een nieuw jasje en is helemaal klaar voor lokaal talent en professioneel spektakel. Circusplaneet slaat voor dit festival weer de handen in elkaar met heel wat wijkpartners om er een boeiende en bruisende dag van te maken. Team KKF is er alvast helemaal klaar voor! Save the date 😉.

Programma

14u: Deuren open
14u30: Première Kleurrijke Kunstenaars met ‘Werf in de Verf’
15u30: CABARET met Vers Talent van Circusplaneet.
16u30: CIE La Lune Bleue met ‘Jusque-la’

Het thema van het festival is dit jaar ‘Werf in de Verf’. De bewoners van Nieuw Gent zitten momenteel midden in het stadsvernieuwingsplan ‘Nieuw Gent Vernieuwt‘. Dit heeft tot gevolg dat de omgeving grondig verandert en ingenomen wordt door hijskranen, zandbergen, cementwagens… Er wordt geklopt, gezaagd en geboord en dit nog zeker tot 2030. Als je nu opgroeit in Nieuw Gent, horen de bouwsites bij je jeugd. Het Kleurrijk Kunstenfestival laat zich voor haar vijfde editie inspireren door deze omgeving die constant in verandering is en die wij zien als een scenografie.

Voorafgaand aan het festival organiseert Circusplaneet i.s.m. de wijkpartners een circus- en kunstenkamp, waarin kinderen en jongeren uit Nieuw Gent een week lang ondergedompeld worden in theater, muziek, circus, beeldende kunsten en spelplezier. Als afsluiter van het kamp, tonen de Kleurrijke Kunstenaars hun opgedane (circus)kunsten voor het publiek.

Daarnaast staat ook Vers Talent van Circusplaneet op het programma. Zij brengen een gevarieerde cabaretvoorstelling met jonglerie, acrobatie, humor, publieksinteractie en nog veel meer! Mais Quelle Chanson nodigt Gentse rapper, producer en muzikant Joram Kunde Boumkwo uit om samen met de kinderen de muzikale inkleding te verzorgen en Titannick voorziet een zomerbar met verfrissende drankjes.

Compagnie ‘La Lune Bleue’ zorgt voor een afsluiter van formaat met hun show “Jusque-là”. Deze voorstelling gaat over vreugde, kinderdromen en het verlangen om nooit echt volwassen te worden. Op het podium vind je een hoogwerker, kleurrijke kostuums, een paar circustoestellen en 3 circusartiesten. Ze brengen een mix van acrobatie op de grond en in de lucht, dans, theater en live muziek. Verwacht je aan een overdosis creativiteit, vrijheid, domheid en gelach!

CIE la lune Bleue
© Ema Jobé

Nog een tip: Graffiti-organisatie Wallin’ maakte grote muurschilderingen in de wijk Nieuw Gent die je kunt gaan zien met een gegidste wandeling. De moeite waard!

Het Kleurrijk Kunstenfestival is een samenwerking tussen Circusplaneet, Titannick, Wallin’, Campus Atelier, Bloemenstad en Mais Quelle Chanson. Mede mogelijk gemaakt door Thuispunt Gent, Stad Gent en Vlaanderen.

Bekijk hier het fotoverslag van vorig jaar.