Circus zonder beperkingen

Aanpak

Vanuit de visie ‘Circus voor Iedereen’ organiseert Circusplaneet ook activiteiten die toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Wij brengen dit samen onder de noemer ‘circus zonder beperkingen’.

Circusplaneet creëert in haar eigen werking plek voor personen met een beperking, maar werkt ook projecten uit  met verschillende organisaties en voorzieningen. Daarnaast zijn er jaarlijks een 10-tal workshops op evenementen of activiteiten die vanuit de visie circus zonder beperkingen tot stand komen.

We richten ons op de mogelijkheden en talenten van deze kinderen, jongeren en volwassenen, niet op hun grenzen.

De voorbije jaren hebben we verschillende lessenreeksen en projecten georganiseerd in samenwerking met scholen, voorzieningen en andere organisaties. Dit werd gedaan in de vorm van een projectweek, een 10-lessenreeks met toonmoment, een éénmalige workshop op locatie / in de circuskerk, …

G-circuskamp

Van maandag 21 augustus tot en met vrijdag 25 augustus 2017 organiseren we in samenwerking met Vonx een circuskamp. Het kamp is intern voor volwassenen met een beperking, we verblijven een hele week in treck Hostel en in de voormiddag leren we verschillende circustechnieken.  Op vrijdag sluiten we het kamp af met een toonmoment. Voor meer informatie en inschrijvingen kan je terecht bij Vonx

Jongeren met een beperking vanaf 14 jaar kunnen ook deelnemen aan het circus-gedeelte van het kamp. Dit is extern en gaat door elke voormiddag van 10u tot 12u30 in de circuskerk, Oud-strijderslaan 3, 9000 Gent. De kostprijs is €60 en inschrijven voor het extern circuskamp kan via mail naar stijn@circusplaneet.be.

Gezinsdagen

Circusplaneet organiseert jaarlijks een gezinsdag met circusworkshops voor gezinnen waarbij één van de gezinsleden een beperking heeft. Via creatieve spelvormen kan je een kennismaken met verschillende circusdisciplines. De workshops staan open voor alle leeftijden en zowel familie als persoonlijke assistenten zijn welkom.

De datum voor 2018 wordt binnenkort bekendgemaakt

Wekelijkse Lessen

Circus zonder beperkingen 18+

Op dinsdag 26 september 2017 start voor het 2e jaar op rij onze wekelijkse circusles voor volwassenen met een verstandelijke beperking.

Deze les gaat elke dinsdag door van 13u30-14u45 in Oud-strijderslaan 3, 9000 Gent. In deze les komen verschillende circustechnieken zoals jongleren, evenwicht en acrobatie aan bod. De focus ligt vooral op plezier, de circusbeleving en het ontwikkelen van motorische vaardigheden.

Het lesverloop: we starten telkens met een opwarming. Daarna komen minstens 2 verschillende circustechnieken aan bod. Eindigen doen we meestal met een rustig spelletje.

We werken voor deze les samen met voorzieningen De Triangel en Humival. Er zijn reeds 8 deelnemers, maar er is nog plaats voor 2 extra deelnemers. Meer info en inschrijvingen via: stijn@circusplaneet.be

5-lessenreeks (6-14j):  18/11, 25/11, 2/12, 9/12 en 16/12

Op zaterdag 18 november 2017 zijn kinderen en jongeren van 6 tot 14 jaar welkom in de circuskerk voor een lessenreeks multicircus. Gedurende 5 zaterdagen van 14u-15u30 krijgen zij les in de verschillende jongleer-, evenwichts-, en acrobatiedisciplines. Ze leren jongleren met sjaaltjes, gooien met een diabolo, staan/zitten op een evenwichtston, wandelen over een koord, menselijke piramides maken,..

Deze lessen gaan telkens door van 14u-15u30 in de circuskerk (Oud-strijderslaan 3, 9000 GENT)

Wij organiseren dit in samenwerking met KVG. Inschrijven kan binnenkort. Wil je al meer info? mail naar stijn@circusplaneet.be

Praktisch

Inschrijven of meer info over de activiteiten
stijn@circusplaneet.be
of +32 (0)9 228 92 72