Circus zonder beperkingen

Aanpak

Vanuit de visie ‘Circus voor Iedereen’ organiseert Circusplaneet ook activiteiten die toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Wij brengen dit samen onder de noemer ‘circus zonder beperkingen’.

Circusplaneet creëert in haar eigen werking plek voor personen met een beperking, maar werkt ook projecten uit met verschillende organisaties en voorzieningen. Daarnaast zijn er jaarlijks een aantal workshops op evenementen of activiteiten die vanuit de visie circus zonder beperkingen tot stand komen.

We richten ons op de mogelijkheden en talenten van deze kinderen, jongeren en volwassenen, niet op hun grenzen.

De voorbije jaren hebben we verschillende lessenreeksen en projecten georganiseerd in samenwerking met scholen, voorzieningen en andere organisaties. Dit werd gedaan in de vorm van een projectweek, een 10-lessenreeks met toonmoment, een éénmalige workshop op locatie / in de circuskerk, …
Wij staan open voor verschillende projecten met verschillende instanties/voorzieningen/scholen. Indien u interesse heeft, kan u altijd mailen naar karen@circusplaneet.be

 

G-circuskamp

Circusplaneet organiseert kampen voor kinderen en volwassenen met een beperking. Wij hebben gespecialiseerde lesgevers die een programma op maat uitwerken voor verschillende doelgroepen.

Voor de organisatie van deze kampen gaan we graag partnerschappen aan met andere organisaties, scholen en voorzieningen.

Op dit moment is er nog geen kamp gepland.

Gezinsdagen

Circusplaneet organiseert jaarlijks een gezinsdag met circusworkshops voor gezinnen waarbij één van de gezinsleden een beperking heeft. Via creatieve spelvormen kan je een kennismaken met verschillende circusdisciplines. De workshops staan open voor alle leeftijden en zowel familie als persoonlijke assistenten zijn welkom.

Op dit moment is er nog geen gezinsdag gepland.

Wekelijkse Lessen

Circus zonder beperkingen 18+

Circusplaneet organiseert lessenreeksen voor volwassenen met een verstandelijke beperking. In deze les komen verschillende circustechnieken zoals jongleren, evenwicht en acrobatie aan bod. De focus ligt vooral op plezier, de circusbeleving en het ontwikkelen van motorische vaardigheden.

Het lesverloop: we starten telkens met een opwarming. Daarna komen minstens 2 verschillende circustechnieken aan bod. Eindigen doen we meestal met een rustig spelletje.

Op dit moment gaat er geen lessenreeks door.

 

Praktisch

Inschrijven of meer info over de activiteiten
karen@circusplaneet.be
of +32 (0)9 228 92 72