Circus zonder beperkingen

Aanpak

Vanuit de visie ‘Circus voor Iedereen’ organiseert Circusplaneet ook activiteiten die toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Wij brengen dit samen onder de noemer ‘circus zonder beperkingen’.

Circusplaneet creëert in haar eigen werking plek voor personen met een beperking, maar werkt ook projecten uit  met verschillende organisaties en voorzieningen. Daarnaast zijn er jaarlijks een 10-tal workshops op evenementen of activiteiten die vanuit de visie circus zonder beperkingen tot stand komen.

We richten ons op de mogelijkheden en talenten van deze kinderen, jongeren en volwassenen, niet op hun grenzen.

G-circuskamp

Van maandag 21 augustus tot en met vrijdag 25 augustus 2017 organiseren we in samenwerking met Vonx een circuskamp. Het kamp is intern voor volwassenen met een beperking, we verblijven een hele week in treck Hostel en in de voormiddag leren we verschillende circustechnieken.  Op vrijdag sluiten we het kamp af met een toonmoment. Voor meer informatie en inschrijvingen kan je terecht bij Vonx

Jongeren met een beperking vanaf 14 jaar kunnen ook deelnemen aan het circus-gedeelte van het kamp. Dit is extern en gaat door elke voormiddag van 10u tot 12u30 in de circuskerk, Oud-strijderslaan 3, 9000 Gent. De kostprijs is €60 en inschrijven voor het extern circuskamp kan via mail naar stijn@circusplaneet.be.

Gezinsdagen

Circusplaneet organiseert jaarlijks een gezinsdag met circusworkshops voor gezinnen waarbij één van de gezinsleden een beperking heeft. Via creatieve spelvormen kan je een kennismaken met verschillende circusdisciplines. De workshops staan open voor alle leeftijden en zowel familie als persoonlijke assistenten zijn welkom.

De gezinsdag ging door op 23 april 2017.

 

Wekelijkse Lessen

Op dinsdag 4 oktober 2016 starten we met een wekelijkse circusles voor volwassenen met een verstandelijke beperking.

Deze groep zal elke dinsdag tijdens het schooljaar naar de circuskerk komen van 13u30-14u45 om verschillende disciplines aan te leren en zich vooral goed te amuseren!

Naar het einde van het schooljaar werken we ook toe naar een toonmoment dat getoond wordt op 19 mei tijdens de eindspektakel-dagen.

Praktisch

Inschrijven of meer info over de activiteiten
stijn@circusplaneet.be
of +32 (0)9 228 92 72