De circuskerk

Circusplaneet kocht op 6 februari 2015 de kerk van de sociale woonwijk Malem in Gent. Met die aankoop wil de circusorganisatie een nieuw hoofdstuk breien aan de rijke Gentse circusgeschiedenis. Circusplaneet wil met de steun van de Vlaamse Gemeenschap (Fonds voor Culturele Investeringen) en met de steun van de Europese Unie (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) de plek omtoveren tot een ‘community circus’: een plek waar mensen samenwerken met circus als drijfveer, een plek die aanzet tot dialoog en ontmoeting in de buurt, een plek waar jong circusgeweld kan trainen en creëren, een plek waar kinderen en jongeren op een niet-formele manier leren.

Om deze renovatie tot een goed einde te brengen, werkt Circusplaneet samen met architectenbureau Plano. Zij hebben onze noodzaken omgezet in een haalbaar ontwerp dat deze dromen realiseert. De belangrijkste ingrepen zijn de realisatie van een foyer met open deuren voor de buurt en de inrichting van een circuszaal met de nodige faciliteiten. Er gebeuren ook een paar noodzakelijke ingrepen om de oude kerk te transformeren een hedendaags semi-publiek gebouw.

Zo kan de droom van Circusplaneet verder groeien, onder de kerktoren, maar ook ver daarvandaan.

Wil je mee onze droom ondersteunen? Dat kan door een gift te storten op de projectrekening Circusplaneet, beheerd bij de Koning Boudewijnstichting, op rekening BE10 0000 0000 0404 BIC: BPOTBEB1 van de Koning Boudewijnstichting met gestructureerde mededeling 128/2977/00001.

De Koning Boudewijnstichting verleent haar medewerking aan het project. De giften vanaf €40 per jaar aan de Stichting geven aanleiding tot een belastingvermindering van 45% op het werkelijk gestorte bedrag (art. 145/33 WIB)

Meer informatie vind je op de website www.circuskerk.be