Jongleren, evenwicht, hoelahoep en andere specialisaties

Naast acrobatie en luchtacrobatie kan je je ook specialiseren in één van de andere circustechnieken. In de jongleerles focussen we uiteraard op jongleren: ballen, kegels, ringen, diabolo, devil sticks en allerhande voorwerpen die we kunnen gooien en vangen.
In de lessen evenwicht en éénwieler werken we dan weer op bal- en tonlopen, rolla-bolla, koorddansen, ladder en uiteraard: éénwieler.

Af en toe organiseren we ook een korte module hoelahoep voor jongeren en volwassenen

 

Module hoelahoep, staf en poi

Een korte module om kennis te maken met al die ‘draaiende’ circustechnieken, ook wel gekend onder de noemer ‘flow arts’. Google die term even als je het in Keulen hoort donderen…
Tijdens deze lessen leren we de basis van drie verschillende technieken; hoelahoep, staf en poi. Veel van de bewegingen komen uit een losse pols (letterlijk dan) en een meebewegend/dansend lichaam. Spelplezier, een variëteit aan trucks en vrije expressie staan centraal. Binnenkort zijn bezemstelen, sokken en ringen niet meer hetzelfde 🙂

Deze module is voor iedereen van 16 jaar.

Jongleren vanaf 5de leerjaar - maandag

In deze les wordt er gejongleerd met balletjes en kegels en wordt er diabolo gedaan. Er komen verschillende jongleeraspecten aan bod zoals siteswap, passing en improvisatie. Het is aangeraden dat je voor deze les reeds kan jongleren met 3 balletjes, maar dat is geen vereiste, zolang je maar al aan het oefenen bent!

 

 

Evenwicht en éénwieler vanaf 5de leerjaar - maandag

Een specialisatieles voor de fans van éénwieler en andere evenwichtstechnieken zoals koorddansen, rolla-bolla, evenwichtsbal en tonlopen. Ook minder frequent beoefende technieken zoals slackline en ladderlopen komen aan bod.