Cirque Spécifique

Neen, we denken niet graag in hokjes. In het circus kruipen we net graag op, onder of tussen de hokjes…Maar soms is het fijn of zelfs nodig om te kunnen circussen in besloten comité. Daarom lanceren we dit najaar drie circusreeksen voor een specifiek publiek: women only,  40+ (want life begins at forty) en 60+ (want life is nog niet gedaan at sixty).
Inschrijven voor de Cirque Spécifique reeksen kan zolang er nog plaats is, zelfs al is de reeks al even bezig. Je eerste les kan je sowieso gratis proberen.

Cirque Spécifique: 40+

Life starts at forty!

Voor alle duidelijkheid: er is geen maximum leeftijd om deel te kunnen nemen aan onze ‘gewone’ reeksen voor volwassenen. Ook daar ben je als veertiger of vijftiger welkom. Maar sommige technieken zoals acro en luchtacro zijn wel fysiek veeleisend en dus niet evident voor wie op latere leeftijd begint (of wil beginnen) met bewegen/sporten/circussen. In deze Cirque Specifique circusles hoeft niemand zich te meten met 18-jarig circusgeweld. Ieder kan er op zijn eigen tempo de verschillende jongleer- en evenwichtsdisciplines ontdekken en, naargelang zijn of haar interesses of mogelijkheden, verder oefenen op zijn favoriete techniek.

Cirque Spécifique: 60+

Alive and kicking at sixty!

Nooit te oud om te leren, nooit te oud om te blijven bewegen. Daarom introduceren we deze bewegings- en circusles op maat van oudere deelnemers. Op het programma staan aangepaste bewegingsoefeningen, ontdekking van enkele circustechnieken (aangepast aan de mogelijkheden van de deelnemers) en uiteraard, de nodige dosis humor.

Cirque Spécifique: women only

Kinderen aan de kant, dit is een me-momentje voor mama’s en vrouwen. We oefenen circus met respect en aandacht voor het vrouwenlichaam. De bekkenbodemspieren worden getraind, je werkt op je eigen tempo en we kijken niet raar op van een cameltoe of flapperende borst meer of minder. Je maakt kennis met verschillende circusdisciplines en kan verder oefenen op de technieken die jou het beste liggen.