Acrolessen

Wie zich graag wil specialiseren in acrobatie en geen schrik heeft om stevig door te trainen, kan kiezen voor een acroles.
Dynamische acro, handstand, trampoline, bascule, partneracro, parkour, … In deze lessen komen de verschillende acrotechnieken aan bod.

Er zijn specialisatielessen voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar.

De jaarreeksen voor kinderen en jongeren starten de week van 17 september 2018 en eindigen de week van 20 mei 2019.

De 18+ najaarsreeksen starten de week van 1 oktober 2018 en eindigen de week van 17 december 2018.
De 18+ voorjaarsreeksen starten de week van 28 januari 2019 en eindigen de week van 20 mei 2019.

Acrobatie 18+ niveau 1

Een acroles voor volwassenen met verschillende acro-disciplines: trampoline, handstand, tumbling, grondacro en bascule. Deze les is voor volwassenen met nog niet veel ervaring, of volwassenen die een tijdje geen acro meer hebben gedaan en langzaam terug wil starten.Een ruime voorkennis is dus niet nodig maar een goede fysieke conditie, lichaamsbewustzijn en een passie voor acro wel. Ook het kunnen uitvoeren van voorwaartse koprol, achterwaartse koprol en handstand met steun zijn toch wel basisvereisten.

Acrobatie 18+ niveau 2

Een acroles voor volwassenen met verschillende acro-disciplines: trampoline, handstand, tumbling, grondacro en bascule. Deze les is enkel voor volwassenen met de nodige ervaring, aansluiten bij dit niveau kan enkel mits toestemming van de docenten. Bij twijfel, mail inschrijven@circusplaneet.be

Acrotraining 18+

Dit is geen les maar een training voor de die-hard fans van acrobatie!  Na een gezamenlijke opwarming, traint iedereen de acrodiscipline waarin hij of zij zich wil specialiseren onder het toeziend oog van een acrodocent. Tijdens deze training stel je in overleg met de docent een trainingsprogramma op waar je zelfstandig op werkt. Daarvoor is het belangrijk dat je op voorhand weet wat je wil trainen en dat je de docent op de hoogte brengt van je doelstellingen .

Partneracro 18+ niveau 1

Partneracrobatie is het werk van onderpartner en bovenpartner, porteur en voltigeur, dragen en gedragen worden. Daarnaast is er ook aandacht voor een stevige fysieke basis: handstand, kracht, lenigheid en stabiliteit.

 

Partneracro 18+ niveau 2

In deze partneracroles perfectioneren we de basis en er worden nieuwe, uitdagende partneracro figuren aangeleerd. Daarbij is ook ruimte voor eigen voorstellen en ideeën. Vereisten om mee te doen: basis in handstand, vlieger, bolk, staan in handen en staan op schouders.


Module 18+ Bascule

In deze korte module kan je de kunst van het basculespringen ontdekken. Je hoeft niet over veel acro ervaring te beschikken (maar dat mag wel). Enkel een goede algemene conditie  en een goede en gezonde rug zijn noodzakelijk.

Acro-luchtacro 1ste en 2de leerjaar

Een specialisatieles waar kinderen al spelenderwijs de basis van acrobatie en luchtacrobatie leren. Een deel van de les leren we tuimelen, radslag, handenstand, trampoline, piramides,… het andere deel hangen we ondersteboven in het doek of aan de trapeze.

 

Acro-luchtacro 3de en 4de leerjaar

Een specialisatieles waar kinderen al spelenderwijs de basis van acrobatie en luchtacrobatie leren. Een deel van de les leren we tuimelen, radslag, handstand, trampoline, piramides,… Het andere deel hangen we ondersteboven in het doek of aan de trapeze.

 

acro-parkour 1ste en 2de leerjaar

In deze specialisatieles komen de beginselen van grondacrobatie aan bod. Door verschillende parkouropstellingen leren de kinderen hun grenzen te verleggen en creatief te zijn in het overwinnen van obstakels. Bij parkour ligt de nadruk op klimmen, springen, lopen, zwieren,…

Acro-parkour 3de en 4de leerjaar

In deze specialisatieles komen de beginselen van grondacrobatie aan bod. Door verschillende parkouropstellingen leren de kinderen hun grenzen te verleggen en creatief te zijn in het overwinnen van obstakels. Bij parkour ligt de nadruk op klimmen, springen, lopen, zwieren,…

 

Acro niveau 1&2 - 5de en 6de leerjaar

Wie zich graag wil specialiseren in acrobatie en geen schrik heeft om stevig door te trainen, kan kiezen voor deze specialisatieles met oa dynamische acro, maxi trampoline, bascule en partneracro.  Kinderen zonder ervaring werken samen met kinderen met al een basis acrobatie. Je hoeft als nieuwe leerling dus niet  over veel voorkennis te beschikken. Voorwaartse koprol, achterwaartse koprol en kunnen opzwaaien naar handenstand zijn de algemene basisvereisten.

 

Acro niveau 1&2 - vanaf 1ste middelbaar

Wie zich graag wil specialiseren in acrobatie en geen schrik heeft om stevig door te trainen, kan kiezen voor deze specialisatieles met oa dynamische acro, maxi trampoline, bascule en partneracro.  Kinderen zonder ervaring werken samen met kinderen met al een basis acrobatie. Je hoeft als nieuwe leerling dus niet  over veel voorkennis te beschikken. Voorwaartse koprol, achterwaartse koprol en kunnen opzwaaien naar handenstand zijn de algemene basisvereisten.

Acro niveau 3&4 - vanaf 1ste middelbaar

In acro niveau 3&4 wordt er stevig doorgetrained op de verschillende acrobatietechnieken: bascule, trampoline, tumbling,… Om mee te doen met deze les moet je zeker het volgende kunnen: opsprong bolletje naar handstand en doorrollen, verschillende radslagen op een lijn, voorwaartse en achterwaartse  salto op de trampoline en barani. Ook een gedreven passie voor acro en een goede trainingsmentaliteit zijn belangrijk. Inschrijven voor deze les kan enkel in overleg met de docenten.

 

Acrotraining niveau 3&4

Een trainingsmoment voor de die-hard fans van acrobatie!  Na een gezamenlijke opwarming, traint iedereen de acrodiscipline waarin hij of zij zich wil specialiseren onder het toeziend oog van een acrodocent. Deze training is enkel voor jongeren met voldoende ervaring (je volgt de acrobatieles niveau 3&4 of een gelijke les in een turnclub)

Opgelet: deze les gaat door in Gymhal Keiskant in Drongen!