Acrobatielessen

Wie zich graag wil specialiseren in acrobatie en geen schrik heeft om stevig door te trainen, kan kiezen voor een acrobatieles.
Dynamische acro, handstand, trampoline, bascule, partneracro, parkour, … In deze lessen komen de verschillende acrotechnieken aan bod.

 

 

Acro-parkour 1ste en 2de leerjaar

In deze specialisatieles komen de beginselen van grondacrobatie aan bod: koprol, rad, trampoline,…  Ook leren de kinderen de basis van parkour, waar de nadruk ligt op klimmen, springen, lopen, zwieren enz. Door verschillende parkouropstellingen leren de kinderen hun grenzen te verleggen en creatief te zijn in het overwinnen van obstakels.

Acro-parkour 3de en 4de leerjaar

In deze specialisatieles komen de beginselen van grondacrobatie aan bod: koprol, rad, trampoline,… Ook leren de kinderen de basis van parkour, waar de nadruk ligt op klimmen, springen, lopen, zwieren enz. Door verschillende parkouropstellingen leren de kinderen hun grenzen te verleggen en creatief te zijn in het overwinnen van obstakels.

 

Acro-luchtacro 1ste en 2de leerjaar

Een specialisatieles waar kinderen al spelenderwijs de basis van acrobatie en luchtacrobatie leren. Een deel van de les leren we tuimelen, radslag, handenstand, trampoline, piramides,… het andere deel hangen we ondersteboven in het doek of aan de trapeze.

 

Acro-luchtacro 3de en 4de leerjaar

Een specialisatieles waar kinderen al spelenderwijs de basis van acrobatie en luchtacrobatie leren. Een deel van de les leren we tuimelen, radslag, handstand, trampoline, piramides,… Het andere deel hangen we ondersteboven in het doek of aan de trapeze.

 

Acrobatie niveau 1&2 - 5de en 6de leerjaar

Wie zich graag wil specialiseren in acrobatie en geen schrik heeft om stevig door te trainen, kan kiezen voor deze specialisatieles met oa dynamische acro, maxi trampoline, bascule en partneracro.  Kinderen zonder ervaring werken samen met kinderen met al een basis acrobatie. Je hoeft als nieuwe leerling dus niet  over veel voorkennis te beschikken. Voorwaartse koprol, achterwaartse koprol en kunnen opzwaaien naar handenstand zijn de algemene basisvereisten.

 

Acrobatie niveau 1&2 - vanaf 1ste middelbaar

Wie zich graag wil specialiseren in acrobatie en geen schrik heeft om stevig door te trainen, kan kiezen voor deze specialisatieles met oa dynamische acro, maxi trampoline, bascule en partneracro.  Kinderen zonder ervaring werken samen met kinderen met al een basis acrobatie. Je hoeft als nieuwe leerling dus niet  over veel voorkennis te beschikken. Voorwaartse koprol, achterwaartse koprol en kunnen opzwaaien naar handenstand zijn de algemene basisvereisten.

Acrobatie niveau 3 - vanaf 1ste middelbaar

In deze les wordt er stevig doorgetrained op de verschillende acrobatietechnieken: bascule, trampoline, tumbling,… Om mee te doen met deze les moet je zeker het volgende kunnen: correcte houding handenstand, achterwaartse salto op de maxi trampoline en barani (voorwaartse salto+ 1/2 draai) op de maxi trampoline. Ook een gedreven passie voor acro en een goede trainingsmentaliteit zijn belangrijk. Inschrijven voor deze les kan enkel in overleg met de docenten.

 

Acrobatie niveau 4 - vanaf 1ste middelbaar

De les acro niveau 4 is een technische acrobatieles voor jongeren die een intensief acrobatieprogramma bij circusplaneet volgen en dus ook de acrotraining op zaterdag doen. Ook een gedreven passie voor acro en een goede trainingsmentaliteit zijn belangrijk. Inschrijven voor deze les kan enkel in overleg met de docenten.

Acrotraining niveau 3&4 - vanaf 1ste middelbaar

Een trainingsmoment voor de die-hard fans van acrobatie!  Na een gezamenlijke opwarming, traint iedereen de acrodiscipline waarin hij of zij zich wil specialiseren onder het toeziend oog van een acrodocent. Deze training is enkel voor jongeren met voldoende ervaring (je volgt de acrobatieles niveau 3 of 4 of een gelijke les in een turnclub) én de nodige zelfdiscipline. Je traint immers samen met de gevorderde acrobaten uit de 18+ reeksen, dus een goede trainingsmentaliteit is een must.
Opgelet: deze les gaat door in Gymhal Keiskant in Drongen!

Partneracro 18+ niveau 1

Partneracrobatie is het werk van onderpartner en bovenpartner, porteur en voltigeur, dragen en gedragen worden. Daarnaast is er ook aandacht voor een stevige fysieke basis: handstand, kracht, lenigheid en stabiliteit.

 

Partneracro 18+ niveau 2

In deze partneracroles perfectioneren we de basis en er worden nieuwe, uitdagende partneracro figuren aangeleerd. Daarbij is ook ruimte voor eigen voorstellen en ideeën. Vereisten om mee te doen: basis in handstand, vlieger, bolk, staan in handen en staan op schouders.


Acrobatie 18+ niveau 1

Een acroles voor volwassenen met verschillende acro-disciplines: trampoline, handstand, tumbling, grondacro en bascule. Deze les is voor volwassenen met nog niet veel ervaring, of volwassenen die een tijdje geen acro meer hebben gedaan en langzaam terug wil starten. Een ruime voorkennis is dus niet nodig maar een goede fysieke conditie, lichaamsbewustzijn en een passie voor acro wel. Ook het kunnen uitvoeren van voorwaartse koprol, achterwaartse koprol en handstand met steun zijn toch wel basisvereisten.

Acrotraining 18+ woensdag

Dit is geen les maar een training voor de die-hard fans van acrobatie!  Na een gezamenlijke opwarming, traint iedereen de acrodiscipline waarin hij of zij zich wil specialiseren onder het toeziend oog van een acrodocent. Tijdens deze training stel je in overleg met de docent een trainingsprogramma op waar je zelfstandig op werkt. Daarvoor is het belangrijk dat je op voorhand weet wat je wil trainen en dat je de docent op de hoogte brengt van je doelstellingen.

Acrotraining 18+ zaterdag (Drongen)

Deze training is enkel voor volwassenen met de nodige ervaring en een intensief trainingsprogramma (meerdere trainingen of lessen in de week) Bij twijfel, mail inschrijven@circusplaneet.be.