Wekelijkse lessen
Jongeren

Multicircus vanaf 1ste middelbaar – vrijdag

Een les speciaal voor jongeren die alle circustechnieken graag doen! De vier grote circusdisciplines komen nog steeds aan bod: jongleren, acro, evenwicht en luchtacro, maar daarnaast kan elke jongere kiezen op welke technieken hij of zij specifiek wil doortrainen. Er is veel plaats voor eigen inbreng en suggesties.

Acrobatie niveau 1&2 vanaf 1ste middelbaar – woensdag

Wie zich graag wil specialiseren in acrobatie en geen schrik heeft om stevig door te trainen, kan kiezen voor deze specialisatieles met o.a. dynamische acro, maxi trampoline, bascule en partneracro. Kinderen zonder ervaring werken samen met kinderen met al een basis acrobatie. Je hoeft als nieuwe leerling dus niet  over veel voorkennis te beschikken. Voorwaartse koprol, achterwaartse koprol en kunnen opzwaaien naar handstand zijn de algemene basisvereisten.

Acrobatie niveau 3 vanaf 1ste middelbaar – woensdag

In deze les wordt er stevig doorgewerkt op de verschillende acrobatietechnieken: bascule, trampoline, tumbling… Om mee te doen met deze les moet je zeker het volgende kunnen: correcte houding handstand, achterwaartse salto op de maxi trampoline en barani (voorwaartse salto+ 1/2 draai) op de maxi trampoline. Ook een gedreven passie voor acro en een goede trainingsmentaliteit zijn belangrijk. Inschrijven voor deze les kan enkel in overleg met de docenten.

 

Acrobatie niveau 4 vanaf 1ste middelbaar – maandag

De les acro niveau 4 is een acrobatieles voor jongeren die een intensief acrobatieprogramma bij Circusplaneet volgen. Een gedreven passie voor acrobatie en een goede trainingsmentaliteit zijn belangrijk. Er is in deze les ook plaats voor artistiek onderzoek. Tonen aan elkaar of mini-voorstellingen voor een beperkt publiek horen er dus bij! Inschrijven voor deze les kan enkel in overleg met de docenten.

Acrotraining niveau 3&4 vanaf 1ste middelbaar – zaterdag

Een trainingsmoment voor de die-hard fans van acrobatie! Na een gezamenlijke opwarming, traint iedereen de acro discipline waarin hij of zij zich wil specialiseren onder het toeziend oog van een docent. Deze training is enkel voor jongeren met voldoende ervaring (je volgt de acrobatieles niveau 3 of 4 of een gelijke les in een turnclub) én je beschikt over de nodige zelfdiscipline. Je traint immers samen met de gevorderde acrobaten uit de 18+ reeksen, dus een goede trainingsmentaliteit is een must.
Opgelet: de training vindt plaats in Gymhal Keiskant in Drongen!

Luchtacro niveau 1&2 vanaf 1ste middelbaar – dinsdag

Een specialisatieles luchtacro voor jongeren. Er wordt een basis trapeze en doek aangeleerd en ook dieper ingegaan op moeilijkere trucs. In deze les werken beginnende luchacrobaten samen met luchtacrobaten met al een beetje ervaring.

 

Luchtacro niveau 3 vanaf 6de leerjaar – woensdag

Een specialisatieles voor luchtacrobaten met al minstens 2 jaar luchtacro-ervaring. Er wordt in deze les nog meer gefocust op het aanleren van techniek en er wordt gewerkt op lichaamsbewustzijn, kracht, lenigheid en uithouding. Alle deelnemers oefenen wel nog steeds op doek én trapeze. Inschrijven voor dit niveau kan enkel na overleg met de docenten.

Luchtacro niveau 4 vanaf 1ste middelbaar – donderdag

Een specialisatieles voor de ervaren luchtacrobaten. In deze les bepalen de jongeren mee  de inhoud. Ze kiezen of ze zich specialiseren in doek of trapeze (of beide) en krijgen een meer gepersonaliseerde training. De leerlingen krijgen specifieke krachtoefeningen en er wordt gewerkt op lenigheid. Iedereen gaat ook creatief aan de slag en maakt eigen bewegingen en routines. Inschrijven voor deze les kan enkel in overleg met de docenten

Jongleren vanaf 5de leerjaar – maandag

In deze les wordt er gejongleerd met balletjes en kegels en wordt er diabolo gedaan. Er komen verschillende jongleeraspecten aan bod zoals siteswap, passing en improvisatie. Het is aangeraden dat je voor deze les reeds kan jongleren met 3 balletjes, maar dat is geen vereiste.

 

 

Evenwicht en éénwieler vanaf 5de leerjaar – maandag

Een specialisatieles voor de fans van éénwieler en andere evenwichtstechnieken zoals koorddansen, rolla-bolla, evenwichtsbal en tonlopen. Ook minder frequent beoefende technieken zoals slackline en ladderlopen komen aan bod.

Community training op maandag – Brugse Poort (vanaf 1ste leerjaar én 18+)

Elke maandag om 17u openen we de deuren van onze circuszaal in de Brugse Poort voor iedereen die wil komen trainen. Er zijn docenten aanwezig om de jongsten op weg te helpen, jongeren en volwassen trainen zelfstandig en leren van elkaar.

Een beetje structuur:
Van 17u tot 18u30 is iedereen al welkom.De nadruk ligt vooral op de kinderen vanaf het 1ste leerjaar (geboortejaar 2014) en jongeren.
Om 18u30 eindigt de training voor de kinderen van het 1ste tem 4de leerjaar. Jongeren die zonder extra begeleiding zelfstandig kunnen trainen, kunnen tot 20u30 verder oefenen.
Vanaf 20u30 is de community training enkel voor volwassen en bijna volwassenen (16-17 jaar, met toestemming van de docenten)

Community training op woensdag – Watersportbaan (jongeren en 18+)

Elke woensdag om 18u openen we de deuren van onze circusloods voor jongeren en volwassenen die zelfstandig willen komen trainen.

 

Community training op vrijdag – Malem (vanaf 1ste leerjaar én 18+)

Elke vrijdag om 17u openen we de deuren van onze circuskerk voor iedereen die wil komen trainen. Er zijn docenten aanwezig om de jongsten op weg te helpen, jongeren en volwassen trainen zelfstandig en leren van elkaar.

Een beetje structuur:
Van 17u tot 18u30 is iedereen al welkom. De nadruk ligt vooral op kinderen vanaf het 1ste leerjaar (geboortejaar 2014) en jongeren.
Om 18u30 eindigt de training voor de kinderen van het 1ste tem 4de leerjaar. Jongeren die zonder extra begeleiding zelfstandig kunnen trainen, kunnen tot 20u30 verder oefenen.
Vanaf 20u30 is de community training enkel voor volwassen en bijna volwassenen (16-17 jaar, met toestemming van de docenten)