Wekelijkse lessen
Jongeren

Community training op vrijdag (iedereen vanaf geboortejaar 2012)

Elke vrijdag openen we om 17u de deuren van onze zaal op de Drongensesteenweg voor iedereen die zelfstandig circus wil komen trainen. Er zijn docenten aanwezig om je op weg te helpen, tips en tricks met je te delen en verder leer je vooral circus van elkaar!

Van 17u tot 19u is iedereen welkom: volwassenen, jongeren en kinderen (op voorwaarde dat de kinderen al in het 1ste leerjaar zitten – geboortejaar 2012). Ouders die graag bij hun kinderen blijven, kunnen gewoon meetrainen of kijken.
Om 19u wordt de training afgesloten voor iedereen jonger dan 12 jaar (geboortejaar 2012 tem 2007). Jongeren ouder dan 12 jaar (vanaf geboortejaar 2006) met voldoende motivatie en concentratie kunnen nog een uurtje doortrainen tot 20u.
Vanaf 20u is de community training enkel voor 16+.

 

Luchtacro niveau 4 – vanaf 1ste middelbaar

Een specialisatieles voor de echt ervaren luchtacrobaten. In deze les bepalen de jongeren mee waar ze zich op willen focussen. Ze kiezen of ze zich specialiseren in doek of trapeze (of beide) en krijgen een meer gepersonaliseerde training. De leerlingen krijgen ook specifieke krachtoefeningen en er wordt gewerkt op lenigheid. Iedereen gaat ook creatief aan de slag en maakt eigen bewegingen en routines. Inschrijven voor deze les kan enkel in overleg met de docenten

Multicircus – vanaf 1ste middelbaar vrijdag

Een les speciaal voor jongeren die niet kunnen kiezen! De vier grote circusdisciplines komen nog steeds aan bod: jongleren, acro, evenwicht en luchtacro, maar daarnaast kan elke jongere kiezen op welke technieken hij of zij specifiek wil doortrainen. Er is veel plaats voor eigen inbreng en suggesties.

Luchtacro niveau 1&2 – vanaf 1ste middelbaar

 

Deze specialisatieles op is maat gemaakt van oudere kinderen en jongeren . Er wordt een basis trapeze en doek aangeleerd  en ook dieper ingegaan op de iets moeilijkere trucs. In deze les zijn dus zowel de beginners als luchtacrobaten met ervaring welkom.

 

Luchtacro niveau 1&2 – 5de en 6de leerjaar

In deze specialisatieles wordt er spelenderwijs kennis gemaakt met verschillende luchtacrotechnieken en is zowel voor kinderen die nog nooit luchtacro hebben gedaan, als voor kinderen die al enkele jaren de les luchtacro of acro-luchtacro volgen. De basis van doek en trapeze wordt aangeleerd en er worden spelletjes gespeeld in de lucht.

Luchtacro niveau 3 – vanaf 6de leerjaar

Een specialisatieles voor luchtacrobaten met al minstens 2 jaar luchtacro-ervaring. Er wordt in deze les meer gefocust op het aanleren van techniek en al een eerste aanzet gegeven tot lichaamsbewustzijn, werken op kracht, lenigheid en uithouding. Alle deelnemers oefenen wel nog steeds op  doek én trapeze. Enkel in overleg met de docenten wordt bepaald wie kan inschrijven voor dit niveau.

Acrotraining niveau 3&4

Een trainingsmoment voor de die-hard fans van acrobatie!  Na een gezamenlijke opwarming, traint iedereen de acrodiscipline waarin hij of zij zich wil specialiseren onder het toeziend oog van een acrodocent. Deze training is enkel voor jongeren met voldoende ervaring (je volgt de acrobatieles niveau 3&4 of een gelijke les in een turnclub)

Opgelet: deze les gaat door in Gymhal Keiskant in Drongen!

 

Acro niveau 3&4 – vanaf 1ste middelbaar

In acro niveau 3&4 wordt er stevig doorgetrained op de verschillende acrobatietechnieken: bascule, trampoline, tumbling,… Om mee te doen met deze les moet je zeker het volgende kunnen: opsprong bolletje naar handstand en doorrollen, verschillende radslagen op een lijn, voorwaartse en achterwaartse  salto op de trampoline en barani. Ook een gedreven passie voor acro en een goede trainingsmentaliteit zijn belangrijk. Inschrijven voor deze les kan enkel in overleg met de docenten.

 

Acro niveau 1&2 – vanaf 1ste middelbaar

Wie zich graag wil specialiseren in acrobatie en geen schrik heeft om stevig door te trainen, kan kiezen voor deze specialisatieles met oa dynamische acro, maxi trampoline, bascule en partneracro.  Kinderen zonder ervaring werken samen met kinderen met al een basis acrobatie. Je hoeft als nieuwe leerling dus niet  over veel voorkennis te beschikken. Voorwaartse koprol, achterwaartse koprol en kunnen opzwaaien naar handenstand zijn de algemene basisvereisten.

Jongleren – vanaf 5de leerjaar

In deze les wordt er gejongleerd met balletjes en kegels en wordt er diabolo gedaan. Er komen verschillende jongleeraspecten aan bod zoals siteswap, passing en improvisatie. Het is aangeraden dat je voor deze les reeds kan jongleren met 3 balletjes, maar dat is geen vereiste.