Wekelijkse lessen
Jongeren

Acrobatie niveau 1&2 – vanaf 1ste middelbaar

Wie zich graag wil specialiseren in acrobatie en geen schrik heeft om stevig door te trainen, kan kiezen voor deze specialisatieles met oa dynamische acro, maxi trampoline, bascule en partneracro.  Kinderen zonder ervaring werken samen met kinderen met al een basis acrobatie. Je hoeft als nieuwe leerling dus niet  over veel voorkennis te beschikken. Voorwaartse koprol, achterwaartse koprol en kunnen opzwaaien naar handenstand zijn de algemene basisvereisten.

Acrobatie niveau 3 – vanaf 1ste middelbaar

In deze les wordt er stevig doorgetrained op de verschillende acrobatietechnieken: bascule, trampoline, tumbling,… Om mee te doen met deze les moet je zeker het volgende kunnen: correcte houding handenstand, achterwaartse salto op de maxi trampoline en barani (voorwaartse salto+ 1/2 draai) op de maxi trampoline. Ook een gedreven passie voor acro en een goede trainingsmentaliteit zijn belangrijk. Inschrijven voor deze les kan enkel in overleg met de docenten.

 

Acrobatie niveau 4 – vanaf 1ste middelbaar

De les acro niveau 4 is een technische acrobatieles voor jongeren die een intensief acrobatieprogramma bij circusplaneet volgen en dus ook de acrotraining op zaterdag doen. Ook een gedreven passie voor acro en een goede trainingsmentaliteit zijn belangrijk. Inschrijven voor deze les kan enkel in overleg met de docenten.

Acrotraining niveau 3&4 – vanaf 1ste middelbaar

Een trainingsmoment voor de die-hard fans van acrobatie!  Na een gezamenlijke opwarming, traint iedereen de acrodiscipline waarin hij of zij zich wil specialiseren onder het toeziend oog van een acrodocent. Deze training is enkel voor jongeren met voldoende ervaring (je volgt de acrobatieles niveau 3 of 4 of een gelijke les in een turnclub) én de nodige zelfdiscipline. Je traint immers samen met de gevorderde acrobaten uit de 18+ reeksen, dus een goede trainingsmentaliteit is een must.
Opgelet: deze les gaat door in Gymhal Keiskant in Drongen!

Luchtacro niveau 1&2 – vanaf 1ste middelbaar

Een specialisatieles luchtacro voor jongeren. Er wordt een basis trapeze en doek aangeleerd en ook dieper ingegaan op de moeilijkere trucs. In deze les zijn dus zowel de beginners als luchtacrobaten met ervaring welkom.

 

Luchtacro niveau 3 – vanaf 6de leerjaar

Een specialisatieles voor luchtacrobaten met al minstens 2 jaar luchtacro-ervaring. Er wordt in deze les meer gefocust op het aanleren van techniek en al een eerste aanzet gegeven tot lichaamsbewustzijn, werken op kracht, lenigheid en uithouding. Alle deelnemers oefenen wel nog steeds op doek én trapeze. Inschrijven voor dit niveau kan enkel na overleg met de docenten.

Luchtacro niveau 4 – vanaf 1ste middelbaar

Een specialisatieles voor de echt ervaren luchtacrobaten. In deze les bepalen de jongeren mee waar ze zich op willen focussen. Ze kiezen of ze zich specialiseren in doek of trapeze (of beide) en krijgen een meer gepersonaliseerde training. De leerlingen krijgen ook specifieke krachtoefeningen en er wordt gewerkt op lenigheid. Iedereen gaat ook creatief aan de slag en maakt eigen bewegingen en routines. Inschrijven voor deze les kan enkel in overleg met de docenten

Community training op vrijdag in de Brugse Poort ( 18+ én kinderen)

Elke vrijdag openen we om 17u de deuren van onze zaal op de Drongensesteenweg voor iedereen die zelfstandig circus wil komen trainen. Er zijn docenten aanwezig om je op weg te helpen, tips en tricks met je te delen en verder leer je vooral circus van elkaar!

Van 17u tot 19u is iedereen welkom maar ligt de nadruk vooral op de jongeren en kinderen vanaf het 1ste leerjaar (geboortejaar 2013)
Om 19u wordt de training afgesloten voor iedereen jonger dan 12 jaar (geboortejaar 2013 tem 2008). Jongeren ouder dan 12 jaar (vanaf geboortejaar 2007) met voldoende motivatie en concentratie kunnen nog even doortrainen tot 20.30u.
Vanaf 20.30u is de community training enkel voor 16+.

 

Multicircus – vanaf 1ste middelbaar vrijdag

Een les speciaal voor jongeren die alle circustechnieken graag doen! De vier grote circusdisciplines komen nog steeds aan bod: jongleren, acro, evenwicht en luchtacro, maar daarnaast kan elke jongere kiezen op welke technieken hij of zij specifiek wil doortrainen. Er is veel plaats voor eigen inbreng en suggesties.

Evenwicht en éénwieler – vanaf 5de leerjaar

Een specialisatieles voor de fans van éénwieler en andere evenwichtstechnieken zoals koorddansen, rolla-bolla, evenwichtsbal en tonlopen. Ook minder frequent beoefende technieken zoals slackline en ladderlopen komen aanbod.

Jongleren – vanaf 5de leerjaar

In deze les wordt er gejongleerd met balletjes en kegels en wordt er diabolo gedaan. Er komen verschillende jongleeraspecten aan bod zoals siteswap, passing en improvisatie. Het is aangeraden dat je voor deze les reeds kan jongleren met 3 balletjes, maar dat is geen vereiste.