Wekelijkse lessen
Jongeren

Jongleer- en éénwielerles vanaf 5de leerjaar – maandag (Watersportbaan)

Een plek waar zowel jonglerende jongeren als éénwieler- en evenwichtsfanaten terecht kunnen. Je kiest zelf of je enkel wil jongleren of éénwieleren, of beide. De docent  begeleidt iedereen op zijn of haar niveau. Het is wel handig als je al een basis hebt in één van de twee technieken; je kan al met drie balletjes jongleren of een beetje op een éénwieler rijden. Ook op andere evenwichtstechnieken (koorddansen, bal, ton,…) kan er geoefend worden.

Multicircus vanaf 1ste middelbaar – vrijdag (Brugse Poort)

Een les speciaal voor jongeren die alle circustechnieken graag doen! De vier grote circusdisciplines komen nog steeds aan bod: jongleren, acro, evenwicht en luchtacro, maar daarnaast kan elke jongere kiezen op welke technieken hij of zij specifiek wil doortrainen. Er is veel plaats voor eigen inbreng en suggesties.

Acrobatie niveau 4 vanaf 1ste middelbaar – maandag (Malem)

De les acro niveau 4 is een acrobatieles voor jongeren die een intensief acrobatieprogramma bij Circusplaneet volgen. Een gedreven passie voor acrobatie en een goede trainingsmentaliteit zijn belangrijk. Er is in deze les ook plaats voor artistiek onderzoek. Tonen aan elkaar of mini-voorstellingen voor een beperkt publiek horen er dus bij! Inschrijven voor deze les kan enkel in overleg met de docenten.

Acrobatie niveau 1&2 vanaf 1ste middelbaar – woensdag (Brugse Poort)

Wie zich graag wil specialiseren in acrobatie en geen schrik heeft om stevig door te trainen, kan kiezen voor deze specialisatieles met o.a. dynamische acro, maxi trampoline, bascule en partneracro. Kinderen zonder ervaring werken samen met kinderen met al een basis acrobatie. Je hoeft als nieuwe leerling dus niet  over veel voorkennis te beschikken. Voorwaartse koprol, achterwaartse koprol en kunnen opzwaaien naar handstand zijn de algemene basisvereisten.

Acrobatie niveau 3 vanaf 1ste middelbaar – woensdag (Brugse Poort)

In deze les wordt er stevig doorgewerkt op de verschillende acrobatietechnieken: bascule, trampoline, tumbling… Om mee te doen met deze les moet je zeker het volgende kunnen: correcte houding handstand, achterwaartse salto op de maxi trampoline en barani (voorwaartse salto+ 1/2 draai) op de maxi trampoline. Ook een gedreven passie voor acro en een goede trainingsmentaliteit zijn belangrijk. Inschrijven voor deze les kan enkel in overleg met de docenten.

Acrotraining niveau 3&4 vanaf 1ste middelbaar – zaterdag (Drongen)

Een trainingsmoment voor de die-hard fans van acrobatie! Na een gezamenlijke opwarming, traint iedereen de acro discipline waarin hij of zij zich wil specialiseren onder het toeziend oog van een docent. Deze training is enkel voor jongeren met voldoende ervaring (je volgt de acrobatieles niveau 3 of 4 of een gelijke les in een turnclub) én je beschikt over de nodige zelfdiscipline. Je traint immers samen met de gevorderde acrobaten uit de 18+ reeksen, dus een goede trainingsmentaliteit is een must.
Opgelet: de training vindt plaats in Gymhal Keiskant in Drongen!

Luchtacro vanaf 1ste middelbaar – dinsdag (Malem)

Een specialisatieles luchtacro voor jongeren.  Er wordt een basis trapeze en doek aangeleerd en ook dieper ingegaan op moeilijkere trucs. In deze les werken beginnende luchtacrobaten samen met luchtacrobaten met al een beetje ervaring.

Luchtacro niveau 3 vanaf 1ste middelbaar – woensdag (Malem)

Een specialisatieles voor luchtacrobaten met al heel wat luchtacro ervaring. Er wordt in deze les nog meer gefocust op het aanleren van techniek en er wordt gewerkt op lichaamsbewustzijn, kracht, lenigheid en uithouding. Alle deelnemers oefenen wel nog steeds op doek én trapeze. Inschrijven voor dit niveau kan enkel na overleg met de docenten.

Luchtacro niveau 4 vanaf 1ste middelbaar – donderdag (Malem)

Een specialisatieles voor de ervaren luchtacrobaten. In deze les bepalen de jongeren mee  de inhoud. Ze kiezen of ze zich specialiseren in doek of trapeze (of beide) en krijgen een meer gepersonaliseerde training. De leerlingen krijgen specifieke krachtoefeningen en er wordt gewerkt op lenigheid. Iedereen gaat ook creatief aan de slag en maakt eigen bewegingen en routines. Inschrijven voor deze les kan enkel in overleg met de docenten

Luchtacrotraining niveau 3&4 vanaf 1ste middelbaar – vrijdag (Brugse Poort)

Een trainingsmoment voor de die-hard fans van luchtacrobatie! Na een gezamenlijke opwarming, traint iedereen zelfstandig zijn eigen luchtacrotechniek onder het toeziend oog van een luchtacrodocent. Docenten met verschillende luchtacro specialisaties wisselen elkaar af. Deze training is enkel voor jongeren met voldoende ervaring (je volgt de luchtacroles niveau 3 of 4 of een gelijkaardige les in een ander circusatelier) én je beschikt over de nodige zelfdiscipline. Je traint immers samen met luchtacrobaten uit de 18+ reeksen, dus een goede trainingsmentaliteit is een must.

Community training jongeren 5de leerjaar tot 6de middelbaar – maandag (BRUGSE POORT)

Deze community training is voor kinderen en jongeren tussen 11 en 17 die

Ofwel al volledig zelfstandig kunnen trainen
Ofwel al wat ervaring hebben opgedaan in de lessen of community training voor kinderen, en graag willen léren zelfstandig trainen.

Community training jongeren 5de leerjaar tot 6de middelbaar woensdag (WATERSPORTBAAN)

Deze community training is voor kinderen en jongeren tussen 11 en 17 die

Ofwel al volledig zelfstandig kunnen trainen
Ofwel al wat ervaring hebben opgedaan in de lessen of community training voor kinderen, en graag willen léren zelfstandig te trainen.

Community training jongeren 1ste tot 6de middelbaar – vrijdag (BRUGSE POORT)

Deze community training is voor jongeren die al zelfstandig kunnen trainen.