Wekelijkse lessen
18+

Luchtacro niveau 1 – maandag (MALEM)

Daytime circus!

In deze reeks wordt de basis van luchtacrobatie aangeleerd. Voorkennis is niet nodig, wel een goede algemene conditie en enig lichaamsbewustzijn. Vergeet ook niet dat luchtacrobatie wel wat kracht vraagt. Er wordt zowel doek als trapeze geoefend en er is tijd voor kracht- en lenigheidstraining.

Koorddansen – maandag (MALEM)

Lunch break circus!

Een uurtje koorddansen tijdens de middagpauze. Je leert stappen en figuren op het koord: hurken, zitten, liggen…en de basis om te lopen of springen. Deze reeks is voor beginners: er is geen enkele voorkennis nodig, enkel goede enkels ;-). Ook wie hoogtevrees heeft is welkom, want er wordt laag bij de grond gewerkt.

Acrobatie niveau 1+ – maandag (MALEM)

Een acrobatieles voor volwassenen met verschillende acrobatie disciplines: mini- en maxitrampoline, handstand, tumbling en grondacro  Je leert salto’s, variaties op radslag, handenstand en je leert acrofiguren aan elkaar te ‘lassen’.  Deze les is voor volwassenen met een beetje ervaring en een goede algemene conditie en lichaamsbewustzijn. Voorwaarden om voor dit niveau te kunnen inschrijven: je kan koprol, correcte radslag en handenstand (met steun).

Acrobatie niveau 2 – maandag (MALEM)

Een acrobatieles voor volwassenen met verschillende acro disciplines: trampoline, handstand, tumbling, grondacro en bascule. Deze les is voor volwassenen met voldoende ervaring: ofwel volgde je al acrobatieles, ofwel heb je al elders ervaring opgedaan (turnclub, parkour,…). Je kan voorwaartse en achterwaartse salto zonder beveiliging op mini en/of maxitrampoline en je kan meerdere acrobatiefiguren vlot aan elkaar rijgen: bvb opsprong naar handenstand -doorrollen- rad -rad.

Acrobatie niveau 1 – maandag (WATERSPORTBAAN)

Onder het motto je bent nooit te oud om te leren: een acrobatieles voor wie bijna geen ervaring heeft in deze discipline of voor wie zo lang heeft ‘stilgelegen’ dat langzaam terug opstarten aangeraden is.  Er wordt gewerkt op coördinatie, motoriek en spierversterkende oefeningen, specifiek voor acrobatie. Stap voor stap leer je de basis van grondacro, een variatie aan rollen, de correcte postie voor handenstand, radslag en werken op de minitrampoline. Ook acrobaten met al wat ervaring die willen verdiepen in alle acro dicht bij grond, zijn hier welkom!
Voorwaarden om te kunnen deelnemen: je kan voorwaartse koprol.

Full Circus Workout – dinsdag (MALEM)

Lunch Break Circus!

Een uurtje spieren losmaken, gedachten verzetten en kracht winnen. Het plezier van samen afzien, samen zweten en vooral nadien samen die gelukzalige endorfines mogen voelen. Tijdens een les is er Tabata training, installeren we werkposten voor kracht of lenigheid waarbij allerlei circustechnieken worden ingeschakeld en is er tijd om af te sluiten met een zachte stretching.

Luchtacro niveau 1 – dinsdag (MALEM)

In deze reeks wordt de basis van luchtacrobatie aangeleerd. Voorkennis is niet nodig, wel een goede algemene conditie en enig lichaamsbewustzijn. Vergeet ook niet dat luchtacrobatie wel wat kracht vraagt. Er wordt zowel doek als trapeze geoefend en er is tijd voor kracht- en lenigheidstraining.

 


Handenstand niveau 1 – dinsdag (BRUGSE POORT)

Een les rond handenstand voor beginners. Naast een stevige dosis kracht en lenigheid, werken we stap voor stap aan de basis van handenstand. Ook variaties zoals kopstand en crocodile komen aan bod.

Handenstand niveau 2 – dinsdag (BRUGSE POORT)

Een handenstand les voor wie de basis al onder de knie heeft: je kan dus al enkele seconden correct staan, zonder steun of muur. In deze les oefenen we op verschillende manieren om naar handenstand te gaan, figuren in handenstand zelf en overgangen om van de ene figuur naar de andere te gaan. Twijfel je over je niveau? Contacteer ons: inschrijven@circusplaneet.be

Luchtacro niveau 1 – woensdag (MALEM)

In deze reeks wordt de basis van luchtacrobatie aangeleerd. Voorkennis is niet nodig, wel een goede algemene conditie en enig lichaamsbewustzijn. Vergeet ook niet dat luchtacrobatie wel wat kracht vraagt. Er wordt zowel doek als trapeze geoefend en er is tijd voor kracht- en lenigheidstraining.

 

Luchtacro niveau 2 – woensdag (MALEM)

Een specialisatieles doek en trapeze voor luchtacrobaten die al minstens een jaar luchtacro hebben gevolgd bij Circusplaneet of een andere circusschool. Om in te mogen schrijven voor niveau 2 moet je zowel in trapeze als doek de basisbewegingen uit het filmpje  vlot na elkaar kunnen uitvoeren zonder stops. Er wordt zowel op doek als trapeze gewerkt.

Acrotraining – woensdag (BRUGSE POORT)

Dit is geen les maar een training voor de die-hard fans van acrobatie! Na een gezamenlijke opwarming traint iedereen zelfstandig de acro discipline waarin hij of zij zich wil specialiseren, onder het toeziend oog van een acrodocent. Niveau maakt niet uit, zolang je maar voldoende ervaring hebt om zelfstandig en verantwoord 😉 te kunnen trainen.

Module Hoelahoep – woensdag (WATERSPORTBAAN)

Wie nog nooit een hoepel heeft aangeraakt, leert de juiste techniek. Wie al kan hoelahoepen, leert dat er zo veel meer mogelijkheden zijn dan rondjes draaien rond de heupen. En wie al een mooie basis aan figuren heeft, leert deze vloeiend in elkaar te laten overgaan tot een fijne choreografie!

Module Aerial Hoop niveau 2&3 – donderdag (MALEM)

Een korte module aerial hoop in oktober met gastdocente Iara Gueller. Deze module is enkel voor wie al luchtacro niveau 2 of 3 volgde of voldoende ervaring opdeed elders.

Module Aerial Rope niveau 2&3 – donderdag (MALEM)

Een korte module aerial rope in november en december met gastdocente Laleshka Salas. Deze module is voor wie al luchtacro niveau 2 of 3 bij ons volgde of voldoende ervaring opdeed elders.

Partneracro niveau 1 – donderdag (WATERSPORTBAAN)

Partneracrobatie is het werk van onderpartner en bovenpartner, van dragen en gedragen worden. Daarnaast wordt er in deze les ook gewerkt aan een stevige fysieke basis: handenstand, kracht, lenigheid en stabiliteit. Je hebt geen eigen acro-partner nodig om mee te kunnen doen met deze les.

Partneracro niveau 2 – donderdag (WATERSPORTBAAN)

In deze les perfectioneren we de basis en er worden nieuwe, uitdagende partneracro figuren aangeleerd. Daarbij is ook ruimte voor eigen voorstellen en ideeën. Vereisten om mee te doen: basis in handstand, vlieger, bolk, staan in handen en staan op schouders. Je hebt geen eigen acro-partner nodig om mee te kunnen doen met deze les.

 


Luchtacrotraining niveau 2&3 – vrijdag (BRUGSE POORT)

Dit is geen luchtacroles maar een training. Je traint je eigen luchtacrotechniek, onder het ‘waakzaam’ oog van een docent. Deze docent is niet altijd dezelfde, naargelang zijn of haar specialiteit kan je tips en tricks vragen om je eigen doelstellingen te bereiken.

Je traint samen met de jongeren uit de hoge luchtacro niveaus

Acrotraining niveau 2&3 – zaterdag (DRONGEN)

Deze training is enkel voor volwassenen met de nodige ervaring die een intensief trainingsprogramma volgen (meerdere trainingen of lessen in de week). Bij twijfel, mail inschrijven@circusplaneet.be.

Je traint samen met de jongeren uit de hoge acro niveaus

Najaar Community training volwassenen maandag (BRUGSE POORT)

Deze community training is voor volwassenen die zelfstandig willen trainen.

Najaar Community training volwassenen – vrijdag (MALEM)

Deze community training is voor volwassenen die zelfstandig willen trainen.

Cirque Spécifique: 40+

Life starts at forty!

Voor alle duidelijkheid: er is geen maximum leeftijd om deel te kunnen nemen aan onze ‘gewone’ reeksen voor volwassenen. Ook daar ben je als veertiger of vijftiger welkom. Maar sommige technieken zoals acro en luchtacro zijn wel fysiek veeleisend en dus niet evident voor wie op latere leeftijd begint (of wil beginnen) met bewegen/sporten/circussen. In deze Cirque Specifique circusles hoeft niemand zich te meten met 18-jarig circusgeweld. Ieder kan er op zijn eigen tempo de verschillende jongleer- en evenwichtsdisciplines ontdekken en, naargelang zijn of haar interesses of mogelijkheden, verder oefenen op zijn favoriete techniek.

Cirque Spécifique: 60+

Alive and kicking at sixty!

Nooit te oud om te leren, nooit te oud om te blijven bewegen. Daarom introduceren we deze bewegings- en circusles op maat van oudere deelnemers. Op het programma staan aangepaste bewegingsoefeningen, ontdekking van enkele circustechnieken (aangepast aan de mogelijkheden van de deelnemers) en uiteraard, de nodige dosis humor.

Cirque Spécifique: women only

Kinderen aan de kant, dit is een me-momentje voor mama’s en vrouwen. We oefenen circus met respect en aandacht voor het vrouwenlichaam. De bekkenbodemspieren worden getraind, je werkt op je eigen tempo en we kijken niet raar op van een cameltoe of flapperende borst meer of minder. Je maakt kennis met verschillende circusdisciplines en kan verder oefenen op de technieken die jou het beste liggen.