Wekelijkse lessen
18+

Luchtacro 18+ niveau 1 (woensdag om 20.30u)

In deze reeks wordt de basis van luchtacrobatie aangeleerd. Voorkennis is dus niet nodig, wel een goede algemene conditie en enig lichaamsbewustzijn. Er wordt zowel doek als trapeze geoefend en er is tijd voor kracht- en lenigheidstraining.

Acrobatie 18+ niveau 1

Een acroles voor volwassenen met verschillende acro-disciplines: trampoline, handstand, tumbling, grondacro en bascule. Deze les is voor volwassenen met nog niet veel ervaring, of volwassenen die een tijdje geen acro meer hebben gedaan en langzaam terug wil starten.Een ruime voorkennis is dus niet nodig maar een goede fysieke conditie, lichaamsbewustzijn en een passie voor acro wel. Ook het kunnen uitvoeren van voorwaartse koprol, achterwaartse koprol en handstand met steun zijn toch wel basisvereisten.

Community training op vrijdag (iedereen vanaf geboortejaar 2012)

Elke vrijdag openen we om 17u de deuren van onze zaal op de Drongensesteenweg voor iedereen die zelfstandig circus wil komen trainen. Er zijn docenten aanwezig om je op weg te helpen, tips en tricks met je te delen en verder leer je vooral circus van elkaar!

Van 17u tot 19u is iedereen welkom: volwassenen, jongeren en kinderen (op voorwaarde dat de kinderen al in het 1ste leerjaar zitten – geboortejaar 2012). Ouders die graag bij hun kinderen blijven, kunnen gewoon meetrainen of kijken.
Om 19u wordt de training afgesloten voor iedereen jonger dan 12 jaar (geboortejaar 2012 tem 2007). Jongeren ouder dan 12 jaar (vanaf geboortejaar 2006) met voldoende motivatie en concentratie kunnen nog een uurtje doortrainen tot 20u.
Vanaf 20u is de community training enkel voor 16+.

 

Community training op maandag (18+)

Elke maandag openen we van 20.30u tot 23u de deuren van onze zaal op de Drongensesteenweg voor alle volwassenen die zelfstandig circus wil komen trainen.

Module 18+ Bascule

In deze korte module kan je de kunst van het basculespringen ontdekken. Je hoeft niet over veel acro ervaring te beschikken (maar dat mag wel). Enkel een goede algemene conditie  en een goede en gezonde rug zijn noodzakelijk.

Module 18+ Clownerie

In deze module benaderen we clownerie vanuit improvisatie. Hoe voelt het om voor een publiek te staan zonder uitgewerkt plan of idee maar wel open voor alles wat kan gebeuren? Hoe maken we onszelf interessant zonder  ‘interessant te doen’ ? Hoe ben je grappig zonder ‘grappig te doen’? Waarom lacht het publiek en vooral… waarom lacht het soms niet? Wanneer is falen op het podium een groot succes en wanneer blijft falen gewoon falen? Allemaal vragen waar we aan de hand van clowns- en improvisatie-oefeningen een antwoord op proberen te vinden.

Module 18+ Hoelahoep

Deze beginnersmodule is open voor iedereen die deze circustechniek wil leren. Hoelahoepen is ideaal om je uithoudingsvermogen te trainen en om aan jezelf te bewijzen dat je elke dag iets nieuws kan leren. Daarenboven heeft langdurig hoelahoepen tal van voordelen: een groeiend lichaamsbewustzijn, een ontspannen gevoel, verbeterde balans, coördinatie en nog veel meer…

 

Luchtacro 18+ niveau 1 (dinsdag)

In deze reeks wordt de basis van luchtacrobatie aangeleerd. Voorkennis is dus niet nodig, wel een goede algemene conditie en enig lichaamsbewustzijn. Er wordt zowel doek als trapeze geoefend en er is tijd voor kracht- en lenigheidstraining.

 


Acrotraining 18+

Dit is geen les maar een training voor de die-hard fans van acrobatie!  Na een gezamenlijke opwarming, traint iedereen de acrodiscipline waarin hij of zij zich wil specialiseren onder het toeziend oog van een acrodocent. Tijdens deze training stel je in overleg met de docent een trainingsprogramma op waar je zelfstandig op werkt. Daarvoor is het belangrijk dat je op voorhand weet wat je wil trainen en dat je de docent op de hoogte brengt van je doelstellingen .

Partneracro 18+ niveau 2

In deze partneracroles perfectioneren we de basis en er worden nieuwe, uitdagende partneracro figuren aangeleerd. Daarbij is ook ruimte voor eigen voorstellen en ideeën. Vereisten om mee te doen: basis in handstand, vlieger, bolk, staan in handen en staan op schouders.


Partneracro 18+ niveau 1

Partneracrobatie is het werk van onderpartner en bovenpartner, porteur en voltigeur, dragen en gedragen worden. Daarnaast is er ook aandacht voor een stevige fysieke basis: handstand, kracht, lenigheid en stabiliteit.

 

Luchtacro 18+ niveau 2

Een specialisatieles doek en trapeze voor luchtacrobaten die al minstens een jaar luchtacro gevolgd hebben bij Circusplaneet of een andere circusschool. Om in te mogen schrijven voor niveau 2 moet je volgende basisbewegingen in het doek volledig onder de knie hebben: schaar, voetknoop en ondersteboven hangen. Ook wordt er verwacht dat je minstens 3 trucs na elkaar kan uitvoeren en moet je een basis trapeze verworven hebben, d.w.z. verschillende basistrucs na elkaar kunnen uitvoeren .

Luchtacro 18+ niveau 3

 

Een specialisatieles voor luchtacrobaten met veel ervaring. In deze les wordt de techniek meer uitgediept en kan je op zoek gaan naar een eigen luchtacrostijl en -bewegingen. Er is tijd voor onderzoek naar creativiteit in de lucht en het creëren van eigen routines.

Inschrijven voor dit niveau kan enkel in overleg met de docenten.


Luchtacro 18+ niveau 1 (woensdag om 19u)

In deze reeks wordt de basis van luchtacrobatie aangeleerd. Voorkennis is dus niet nodig, wel een goede algemene conditie en enig lichaamsbewustzijn. Er wordt zowel doek als trapeze geoefend en er is tijd voor kracht- en lenigheidstraining.

Acrobatie 18+ niveau 2

Een acroles voor volwassenen met verschillende acro-disciplines: trampoline, handstand, tumbling, grondacro en bascule. Deze les is enkel voor volwassenen met de nodige ervaring, aansluiten bij dit niveau kan enkel mits toestemming van de docenten. Bij twijfel, mail inschrijven@circusplaneet.be