Fifty-one Ladies Club Gent steunt Circusplaneet

Circusplaneet mocht het kerstverlof ingaan met een mooie gift van €2.500 van de Gentse serviceclub ’51 Ladies’, een bedrag dat Circusplaneet inzet om de werking inclusief en laagdrempelig toegankelijk te maken. In 2018 registreerden we 170 deelnemers voor circuslessen en -kampen met de UitPAS aan kansentarief. Dit systeem zorgt ervoor dat deelnemers zelf maximaal 20% van de kostprijs van een activiteit betalen. De overige kosten worden gedekt door de Stad Gent en door Circusplaneet zelf als organisatie.

Circusplaneet wil in 2019 €16.000 giften verzamelen om de inclusieve werking verder uit te bouwen. De bedoeling is om minstens 200 kinderen in te schrijven die anders uit de boot zouden vallen.  De middelen worden specifiek ingezet op initiatieven die de toegankelijkheid garanderen: huisbezoeken, vorming voor de docenten, aangepast circusmateriaal, … Een deel van de giften zal ook ingezet worden op tariefverlagingen voor mensen die geen aanspraak maken op de UitPAS aan kansentarief, maar die wel te kennen geven dat de factuur van vrije tijd en kinderopvang moeilijk te dragen is.

Ben je zelf bij een serviceclub of ken je iemand die zich op die manier inzet voor de samenleving, contacteer dan zeker onze coördinator Matthias Vermael via matthias@circusplaneet.be