De circuskerk en foyer

Circusplaneet kocht op 6 februari 2015 de kerk van de sociale woonwijk Malem in Gent. Met die aankoop breit de circusorganisatie een nieuw hoofdstuk aan de rijke Gentse circusgeschiedenis.

Circusplaneet tovert de kerk met de steun van de Vlaamse Gemeenschap (Fonds voor Culturele Investeringen) en met de steun van de Europese Unie (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) om tot een ‘community circus’: een plek waar mensen samenwerken met circus als drijfveer, een plek die aanzet tot dialoog en ontmoeting in de buurt, een plek waar jong (en minder jong) circusgeweld kan trainen en creëren, een plek waar kinderen en jongeren op een niet-formele manier leren.

Om deze renovatie tot een goed einde te brengen, werkte Circusplaneet samen met architectenbureau Plano. Zij hebben onze noodzaken omgezet in een haalbaar ontwerp dat onze dromen kan waarmaken. De belangrijkste ingrepen zijn de realisatie van een foyer met open deuren voor de buurt en de inrichting van een circuszaal met de nodige faciliteiten. Er gebeurden ook een paar noodzakelijke ingrepen om de oude kerk te transformeren een hedendaags semi-publiek gebouw.

Zo kan de droom van Circusplaneet verder groeien, onder de kerktoren, maar ook ver daarvandaan.

De Koning Boudewijnstichting verleende haar medewerking aan het project. Tot eind 2020 konden giften gestort worden. Meer informatie vind je op de website www.circuskerk.be

In de foyer van onze kerk ben je welkom voor koffie en thee, voor een babbel, met een idee!

Openingsuren
Maandag – 13u tot 17u
Dinsdag – 13u tot 17u
Woensdag – 13u tot 17u
Donderdag – 13u tot 17u
Vrijdag – 13u tot 21u
Zaterdag – 13u tot 17u