Young talent program

Transit

Wat is thuis? Het huis dat je achterliet, of waar je heen gaat? Kan een tussenstation ook een thuis zijn? Of de auto waarmee je je verplaatst? En wat als je niet kan blijven waar je zou willen zijn?

Een groep van dertien mensen, de jongste 11, de oudste 39 jaar, strandt tussen hier en daar. Verbonden door de auto die hen in de steek liet en verdeeld door de vraag hoe ze nu verder moeten, proberen ze de auto weer in beweging te krijgen. Vechten, duwen, trekken, troosten, leunen, tillen, dragen, schelden: ze gooien hun acrobatische lijf en leden in de strijd om verder te kunnen. Of net om terug te keren.

Deze nieuwe productie wordt geregisseerd door Hanne Vandersteene en circustechnisch gecoacht door Aurelia Brailowsky.

Transit ging in première op Miramiro 2019 en zal nog te zien zijn op Theater op de Markt op 26 oktober om 14u

 

Een carrière als circusartiest is hard labeur. Maar sommige jongeren hebben dit er graag voor over. Hun ambitie reikt ver. Wij willen hen optimaal ondersteunen hun droom waar te maken. Daarom ontwikkelen we een Young Talent Program op maat. Ze worden uitstekend begeleid door lesgevers uit binnen- en buitenland met expertise in verschillende disciplines. Naast een goede circustechnische basis willen we deze jongeren op een artistieke ontdekkingstocht meenemen door hun eigen creativiteit aan te boren, door te kijken naar circus en zelf op een podium te staan.  In een niet-competitieve sfeer, met aandacht voor het sociale aspect, worden ze uitgedaagd hun grenzen te verleggen en hun dromen na te jagen.

 

 

“Darling, when all else fails, join the circus.”

Praktisch

Wil je zelf graag nog meer trainen en je kunsten tonen voor een publiek. Om deel te nemen met het Young Talent Program kan je ons contacteren op

info@circusplaneet.be of +32 (0)9 228 92 72