CIRCUS CORONA IS IN TOWN

Het is oud nieuws ondertussen: Circus Corona is in town. We moeten nu allen even fysiek afstand nemen en dat heeft een hoop gevolgen voor onze Circusplaneet. Wat nu precies die gevolgen zijn vandaag, hebben we hieronder op een rijtje gezet.

KAN IK DIT JAAR NOG DEELNEMEN AAN MIJN WEKELIJKSE LES, 18+ LES OF EEN COMMUNITY TRAINING?

We hebben zo lang mogelijk gewacht om de knoop door te hakken, hopend op goed nieuws, maar uiteindelijk moeten ook wij ons bij de feiten neerleggen: er zullen tot aan de zomervakantie geen wekelijkse circuslessen meer zijn. We gaan er wél vanuit dat we in september terug van start kunnen gaan. Ondertussen kan iedereen die is ingeschreven voor een wekelijkse les, training of community training, deelnemen aan een buitenles of een online live les. Kom hier te weten welke les(sen) je precies kan volgen.

WAT MET DE ZOMERKAMPEN?

De zomerkampen gaan door! We stellen momenteel enkele richtlijnen op om alles veilig, maar ook zo zorgeloos mogelijk te laten verlopen. Al wie is ingeschreven krijgt een weekje voor aanvang van het kamp een mail met richtlijnen voor het goede verloop van het kamp. Er zijn nog wat plaatsen beschikbaar, inschrijven kan dus nog.

KAN IK DAN EEN DEEL VAN HET INSCHRIJVINGSGELD VOOR DE WEKELIJKSE LESSEN TERUG KRIJGEN?

Corona heeft voor Circusplaneet ook een financiële impact. Op onze Algemene Vergadering van 27 april werd gedebatteerd over een faire oplossing voor de organisatie en voor de leden. Circusplaneet zal de voorziene kosten die niet werden uitgegeven door de coronacrisis verdelen onder haar leden in de vorm van een korting voor het volgende circusjaar. Via het inschrijfformulier 2020-2021 zal je deze corona-korting kunnen opnemen.

HOE WERD HET BEDRAG VAN DE CORONA-KORTING BEREKEND?

Momenteel zijn veel van onze lesgevers technisch werkloos. Deze loonkosten zijn voor Circusplaneet weggevallen. Het lijkt ons het eerlijkste om de daarvoor betaalde inschrijvingsgelden terug ter beschikking te stellen van onze leden. Circusplaneet heeft ook een aantal vaste kosten die verder moeten betaald worden (corona-administratie, verzekeringen, gebouwen, materiaal, …). Dat gedeelte van het betaalde inschrijvingsgeld kunnen we niet ter beschikking stellen in korting omdat Circusplaneet anders financieel in de problemen komt.

HOEVEEL BEDRAAGT DE KORTING?

– € 30 indien je kind een jaarles volgde.
– € 50 indien je kind twee of meer jaarlessen volgde.
– € 50 indien je was ingeschreven voor een 18+ voorjaarsreeks.
– € 25 indien je was ingeschreven voor de 18+ voorjaarsacrotraining op woensdag of zaterdag.
– Voor wie enkel ingeschreven was voor community training of de luchtacrotraining is er geen korting voorzien. Als het mag en kan, proberen we deze zomer zeker nog een alternatief aanbod op poten te zetten met oa. community trainingen. Voor wie dit schooljaar circusles of community training volgde, zal dit zomeraanbod gratis zijn.

Wie inschreef aan kansentarief krijgt een korting ter waarde van 20% van deze bedragen

WAAROM BETALEN JULLIE NIET CASH TERUG?

We moeten momenteel een heleboel facturen betalen voor de renovatie van de circuskerk en hebben dus geen centen op overschot om mensen cash terug te betalen.

MOET IK DIE CORONA-KORTING OPNEMEN?

Neen. Je zal er ook voor kunnen kiezen om het bedrag aan Circusplaneet te schenken. Deze schenkingen zullen ons ook toelaten om in de zomer een circuswerking uit te bouwen die gratis én coronaproof is.

JA, MAAR IK BEN ZELF FINANCIEEL OOK HARD GETROFFEN DOOR CORONA! WAAR KAN IK MET MIJN BEZORGDHEDEN TERECHT?

Contacteer ons! We zoeken samen naar een oplossing.

KAN IK ZELF OOK LID WORDEN VAN DE ALGEMENE VERGADERING DIE ZO’N DINGEN BESLIST?

Dat kan! Mail naar matthias@circusplaneet.be dat je graag toetreedt tot onze Algemene Vergadering. Ons bestuur beslist over de toetredingen. Ze hebben nog nooit een kandidatuur geweigerd.

WAT ALS ER EEN TWEEDE CORONAPIEK KOMT LATER OP HET JAAR?

We zullen ons circusjaar een week vroeger starten en een week vroeger eindigen. Zo zien we elkaar al iets sneller terug en dit geeft ons de marge om eventueel enkele weken langer door te doen als er een 2de lockdown komt. Verder hebben we uit deze periode ook geleerd dat het bijzonder moeilijk is om op hypothetische scenario’s te anticiperen. Veel dingen worden ons opgelegd door de overheid. We hebben vertrouwen in de expertise van de overheid en handelen daar naar. We proberen wendbaar te zijn en we passen ons aan aan de realiteit van de dag. De problemen die opduiken trachten we op te lossen vanuit een visie van solidariteit en zo veel als mogelijk vanuit het belang van onze deelnemers en medewerkers.

WANNEER STARTEN DE INSCHRIJVINGEN VOOR HET VOLGENDE SCHOOLJAAR?

Naar jaarlijkse gewoonte wilden we ook dit jaar op 1 mei van start gaan met de inschrijven voor het volgende schooljaar. Maar helaas lopen we dit jaar wat vertraging op. Op 11 mei komt het lessenrooster 2020-2021 online. Vanaf 21 mei om 10 uur kunnen de kinderen inschrijven die dit schooljaar al een wekelijkse les volgden. Broers en zussen zullen dan ook al mee kunnen inschrijven, zelfs als zij nog geen wekelijkse les volgden. Vanaf 7 juni kunnen ook ‘nieuwe’ kinderen inschrijven. Vanaf 14 juni om 10 uur kunnen de deelnemers van de 18+ lessen die dit jaar een voorjaarsreeks of voorjaarstraining volgden, inschrijven. Vanaf 21 juni kunnen ook ‘nieuwe’ deelnemers inschrijven.

WAT MET DE GROTE OPENING VAN DE CIRCUSKERK EN DE TOONMOMENTEN?

Ook dit moeten we helaas uitstellen. Maar van zodra het kan en mag, willen we natuurlijk onze circuskerk openen op meer dan gepaste wijze!

EN ONDERTUSSEN, EEN LEVEN ZONDER CIRCUS?

We moeten vandaag dan misschien wel fysiek afstand houden, maar zoeken volop naar oplossingen om de sociale afstand toch zo klein mogelijk te maken. We hebben daarom al een paar oplossingen uit onze hoed gehaald:

– Ga op ontdekkingstocht op ons YouTube kanaal, waar onze top-lesgevers trucs, spelletjes, creatieve opdrachten en stevige opwarmingen voor jullie klaarstomen.
– Daarnaast zijn er ook buitenlessen en online live lessen.

Heb je toch nog vragen? Mail zeker naar info@circusplaneet.be