Planeet Malem

Op zaterdag 14 mei gaat voor de vijfde keer het buurtcircusfestival “Planeet Malem” door in Malem. De hele dag lang zullen er circusvoorstellingen van lokaal en internationaal circustalent te zien zijn en kan je meedoen met verschillende (circus)workshops in en rond de circuskerk.

“Planeet Malem” is een buurtcircusfestival georganiseerd door Circusplaneet, Studio Malem, Freinetschool Het Eiland, Studio Bibi en ondersteund door Stad Gent. Zaterdag vanaf 13u30 zijn er verschillende activiteiten. Maak je eigen animatiefilmpje of waag je eens aan een ritje op een eenwieler. Gooi je benen los op de beats van de Propere Fanfare of kom ‘s avonds genieten van onze openluchtcinema. 

Daarnaast kan je kijken naar verschillende circusvoorstellingen van Vers Talent van Circusplaneet. Deze artiesten bereidden zich voor in de circuskerk en tonen voor het eerst hun nieuw werk aan het publiek. Als hoogtepunt is er een voorstelling van de Palestijnse circusschool. Ze gebruiken hun jongleer-, klim- en acrobatische kunsten om hun eigen geschiedenis uit te drukken. 

Circusplaneet wil met dit buurtfestival de betrokkenheid met Malem vergroten door de mensen uit de buurt mee te laten stappen in haar festival. Iedereen die zin heeft kan op een manier meewerken. Indien je interesse hebt, kom gerust even langs tijdens de openingsuren van de foyer of stuur een mailtje naar karolien@circusplaneet.be.