Grote Opening Circuskerk

Het is bijna zover! We doen de deuren van onze Circuskerk open.  De trapezes worden nog een laatste keer getest, de jongleerballen klaargelegd en de kostuums gestreken. Want de opening, dat willen we vieren!

Wat staat er op het programma?

Op zaterdag 21 maart geven we om 15 uur het startschot van een feestweek. We openen officieel de deuren met circusartiesten die je alle hoeken van de Circuskerk laten ontdekken. We verwachten een volle kerk, dus helaas geen zitplaats voor iedereen. Trek je gemakkelijke schoenen aan en kom op tijd. Om 16 uur gaan de deuren van de foyer open en kan je de Circuskerk op eigen tempo ontdekken. Wees welkom en breng je nieuwsgierigheid mee!

Van zondag 22 maart tot zondag 29 maart is het dan aan de leerlingen van Circusplaneet om de kerk in te huldigen. Meer info over de toonmomenten vind je hier.

Op vrijdag 27 maart zetten we onze deuren open voor de buurt. Tussen 17u en 20u is elke Malemnaar welkom in de foyer van de Circuskerk.

Vrijwilligers gezocht!

Wij kunnen vele helpende handen gebruiken tijdens de opening en de toonmomenten. Zin om mee te helpen? Laat het ons hier weten.

Wat was dat nu weer, die Circuskerk?

Vijf jaar geleden begonnen we aan het avontuur van de Circuskerk. We kochten op 6 februari 2015 de kerk van de sociale woonwijk Malem in Gent en met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, Stad Gent, Fonds voor Culturele Infrastructuur, Wijkgezondheidscentrum Brugse Poort en giften via crowdfunding konden we aan de verbouwing beginnen. Met de Circuskerk willen we een nieuw hoofdstuk breien aan de rijke Gentse circusgeschiedenis en een echt community circus bouwen. De Circuskerk als platform voor dialoog en ontmoeting in de buurt, waar jong circusgeweld kan trainen en creëren en waar kinderen en jongeren op een niet-formele manier leren. We hopen dat de Circuskerk een nieuwe plek wordt waar iedereen thuis kan zijn.